Jump to content
sttekata

Повдигане на купето CRV III

Recommended Posts

Вчера смених задните пружини с пружини Айбах, Heavy Duty и + 30 мм . За сега ефектът е много добър колата вече не е клекнала и се вдигна на 80см отпред и 82 см отзад. Возиятя е много добра и стегната. Дано остане по-дълго време така.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги , някой знае ли дали пружините са еднакви за американските и европейските Honda CR-V 3 ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 11.07.2024 г. at 14:26, badbull написа:

Вчера смених задните пружини с пружини Айбах, Heavy Duty и + 30 мм . За сега ефектът е много добър колата вече не е клекнала и се вдигна на 80см отпред и 82 см отзад. Возиятя е много добра и стегната. Дано остане по-дълго време така.

Само със задни пружини ли ти се вдигна и от пред колата, или смени и предните?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смених само задните пружини.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой слагал ли е задни пружини LESJÖFORS ?

Имат усилен модел

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Взех CR-V 4 генерация. Бензин, няма газ, само на предно предаване.
Струва ми се, че е поприклекнала. В момента от земята до прага е 77.7-78см и отпред и отзад. Ако сменя с оригинални (260мм височина) до колко ще се възстанови височината от земята до прага? И тъй като искам и да я повдигна малко, дали варианта с пружини Ейбах от Маркони ще ми свършат работа, при положение че нямам газова уредба, а и е само на предно, та озад е още по-лека, а те са по-дебели? Или са прекалено твърди и са по-скоро само за коли с газова уредба? Ако Ейбах от Маркони са прекалено твърди и високи за моя случай, пак на Ейбах се продават на 287мм височина и 15.8мм дебелина ще повдигнат ли с 2-3см фабричния просвет? Ако просто ще вози малко по-твърдо не ми пречи толкова, предпочитам здравина във времето. Но ако това че са по-твърди ще допринесе нещо друго да се износи по-бързо и счупи, тогава оригиналната височина и дебелина ли е по-добре? Просто има много мнения, че дори след подмяна с оригинални от Хонда, след половин/една година пак клякала. И при това положение как може да се повдигне "по-културно" дет се вика. С подложки разбирам, че не е супер. Колата в града се кара по-рядко. Повече извънградско, с багаж (колела, къмпинг екипировка и т.н.) Също така ходим и по черни пътища (Иракли и подобни), за това ми се искат още 2-3см просвет.
Благодаря.
Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на Маркони за съдействието, смених задните пружини ефекта е страхотен, както го е описал колегата по-горе. Колата стана по-висока, по-стабилна и клатенето в ляво и дясно намаля много при завои, нямам търпение да отида на по-дълго пътуване да споделя впечатления, колата има газ- бензин, като постоянно е пълна до горе с газ и резервоара винаги е над 50-60%, детска седалка и куфар с инстроменти в багажника. Иначе самите пружини са една идея по-дебели и по-дълги това е ясно, но при монтирането не ми се сториха много по-стегнати от оригиналните, което е добре. За самия монтаж в сервиз, сам го правих от 15:00ч до 17: 30ч вече я бях изкарал за снимка, като ми се помогна само за захващането на  болтовете на носача.   

хонда.jpg

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре стои вирната отзад, особено с пълна бутилка + 50% в резервоара.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да изкажа едно различно мнение без да се обижда някой! Все още не смея да мина на по-високи пружини. Много разкикерена изглежда колата. Моята я взех със спортни пружини, леко е свалена. Да, возията е по-стегната и твърда, но не се накланя по завоите. Не я карам извън пътя и не я товаря. Повече ми харесва така, отколкото навирена, като на кокили ;) Изглежда, като кола за работа, за разнасяне на строителни материали.

cr-v3.jpg

Редактирано от ruil4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 17.02.2026 г. at 15:20, winger написа:

...... С подложки разбирам, че не е супер..... 

Къде го разбра ?

Защото аз съм с подложки и на 2-ра ген. и на 3-та ген. и е супер.

Даже съм се огледал и в 4-та та ген.  на детето, (че ми се вижда леко ниска отзад) , та мисля да видя как стоят нещата с подложките при тая генерация.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой ползвал ли е Камбър болтове за регулиране на положителен Камбър след подвигане/лифт на предницата.Колко мм трябва да са и става ли стенда само с тях?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...