badbull 1 #201 Отговорено 11 Юли, 2024 Вчера смених задните пружини с пружини Айбах, Heavy Duty и + 30 мм . За сега ефектът е много добър колата вече не е клекнала и се вдигна на 80см отпред и 82 см отзад. Возиятя е много добра и стегната. Дано остане по-дълго време така. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Коста Джаз 0 #202 Отговорено 27 Февруари, 2025 Колеги , някой знае ли дали пружините са еднакви за американските и европейските Honda CR-V 3 ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Firee 11 #203 Отговорено 5 Януари На 11.07.2024 г. at 14:26, badbull написа: Вчера смених задните пружини с пружини Айбах, Heavy Duty и + 30 мм . За сега ефектът е много добър колата вече не е клекнала и се вдигна на 80см отпред и 82 см отзад. Возиятя е много добра и стегната. Дано остане по-дълго време така. Само със задни пружини ли ти се вдигна и от пред колата, или смени и предните? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
badbull 1 #204 Отговорено 16 Януари Смених само задните пружини. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 349 #205 Отговорено 27 Януари Някой слагал ли е задни пружини LESJÖFORS ? Имат усилен модел Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
winger 0 #206 Отговорено 17 Февруари Здравейте. Взех CR-V 4 генерация. Бензин, няма газ, само на предно предаване. Струва ми се, че е поприклекнала. В момента от земята до прага е 77.7-78см и отпред и отзад. Ако сменя с оригинални (260мм височина) до колко ще се възстанови височината от земята до прага? И тъй като искам и да я повдигна малко, дали варианта с пружини Ейбах от Маркони ще ми свършат работа, при положение че нямам газова уредба, а и е само на предно, та озад е още по-лека, а те са по-дебели? Или са прекалено твърди и са по-скоро само за коли с газова уредба? Ако Ейбах от Маркони са прекалено твърди и високи за моя случай, пак на Ейбах се продават на 287мм височина и 15.8мм дебелина ще повдигнат ли с 2-3см фабричния просвет? Ако просто ще вози малко по-твърдо не ми пречи толкова, предпочитам здравина във времето. Но ако това че са по-твърди ще допринесе нещо друго да се износи по-бързо и счупи, тогава оригиналната височина и дебелина ли е по-добре? Просто има много мнения, че дори след подмяна с оригинални от Хонда, след половин/една година пак клякала. И при това положение как може да се повдигне "по-културно" дет се вика. С подложки разбирам, че не е супер. Колата в града се кара по-рядко. Повече извънградско, с багаж (колела, къмпинг екипировка и т.н.) Също така ходим и по черни пътища (Иракли и подобни), за това ми се искат още 2-3см просвет. Благодаря. Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda14is 20 #207 Отговорено 4 Март Благодаря на Маркони за съдействието, смених задните пружини ефекта е страхотен, както го е описал колегата по-горе. Колата стана по-висока, по-стабилна и клатенето в ляво и дясно намаля много при завои, нямам търпение да отида на по-дълго пътуване да споделя впечатления, колата има газ- бензин, като постоянно е пълна до горе с газ и резервоара винаги е над 50-60%, детска седалка и куфар с инстроменти в багажника. Иначе самите пружини са една идея по-дебели и по-дълги това е ясно, но при монтирането не ми се сториха много по-стегнати от оригиналните, което е добре. За самия монтаж в сервиз, сам го правих от 15:00ч до 17: 30ч вече я бях изкарал за снимка, като ми се помогна само за захващането на болтовете на носача. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7313 #208 Отговорено 4 Март Много добре стои вирната отзад, особено с пълна бутилка + 50% в резервоара. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ruil4o 64 #209 Отговорено 4 Март (Редактирано) Да изкажа едно различно мнение без да се обижда някой! Все още не смея да мина на по-високи пружини. Много разкикерена изглежда колата. Моята я взех със спортни пружини, леко е свалена. Да, возията е по-стегната и твърда, но не се накланя по завоите. Не я карам извън пътя и не я товаря. Повече ми харесва така, отколкото навирена, като на кокили Изглежда, като кола за работа, за разнасяне на строителни материали. Редактирано 4 Март от ruil4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1990 #210 Отговорено 4 Март На 17.02.2026 г. at 15:20, winger написа: ...... С подложки разбирам, че не е супер..... Къде го разбра ? Защото аз съм с подложки и на 2-ра ген. и на 3-та ген. и е супер. Даже съм се огледал и в 4-та та ген. на детето, (че ми се вижда леко ниска отзад) , та мисля да видя как стоят нещата с подложките при тая генерация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokyo 27 #211 Отговорено 21 Март Някой ползвал ли е Камбър болтове за регулиране на положителен Камбър след подвигане/лифт на предницата.Колко мм трябва да са и става ли стенда само с тях? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове