Vasil82 3 #1 Публикувано 14 Декември, 2017 (Редактирано) Здравейте колеги от скоро откакто започнаха да падат температурите се появи едно странно пукане в задната дясна част на колата (CR-V 1),все едно има нещо откачено,но не винаги се появя.Сменено е маслото на диференциала,големите тампони,биалетките и тампоните на стаб. щанга,само амортисьорите не са сменяни.Някой срещал ли е подобен проблем или да има идея от какво може да е. Редактирано 14 Декември, 2017 от Vasil82 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #2 Отговорено 14 Декември, 2017 И при мен го има колега.Предполагам че е от амортисьорите или тампоните им. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #3 Отговорено 14 Декември, 2017 Здравейте колеги, И при мен има едно пукане, но не е в задната част, а в предната. Когато е много студено и мина през неравност или вдлъбната част се чува въпросното пукане откъм предната дясна част, а нямам нищо разбито по окачването. Най-вероятно и при мен е от амортесьора, но как да го проверя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5rov 1 #4 Отговорено 15 Декември, 2017 И при мен пука Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sagev 1 #5 Отговорено 4 Януари, 2018 Колеги и при мен имаше такова пукане отзад в дясно, прегледах всичко по окачване и т.н. и всичко е ок. Пукането се появяваше при преминаване през леки неравност и завиване. В крайна сметка се оказаха че пукат пантите на задната врата на багажника. Проблема се решава с течна смазка (грес) за метал. На самите панти има по две дупчици(пробки) от там смело се смазва и шумът изчезва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #6 Отговорено 5 Януари, 2018 При мен пука и проскърцва. Не е готино! Големите тампони са при мен. Като ми казаха миналата година "Тръгнали са". Явно вече са си отишли! А иначе капака на багажника лесно се диагностицира и лекува. Мъката е в тези тампони. Интересното е , че като паразтъркам колата спира да издава звуци. Най-гадно е на "легналите полицаи" там се учудих много за пръв път. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vasil82 3 #7 Отговорено 5 Януари, 2018 Преди 12 часа, sagev написа: Колеги и при мен имаше такова пукане отзад в дясно, прегледах всичко по окачване и т.н. и всичко е ок. Пукането се появяваше при преминаване през леки неравност и завиване. В крайна сметка се оказаха че пукат пантите на задната врата на багажника. Проблема се решава с течна смазка (грес) за метал. На самите панти има по две дупчици(пробки) от там смело се смазва и шумът изчезва. +1 пантите обслужени и вече не скърца Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dante866 4 #8 Отговорено 11 Март, 2018 Здравейте колеги ! Включвам се и аз със странно "метално"пукане,идващо от предното окачване(в ляво).Симптомите са още по-странни.Чува се при бавно движение,без значение завивам или не,при ускорение от място и при спиране в края на спирачния път.Когото преминавам през неравностти няма пукане при по-висока скорост също няма.Биалети са сменени,тампоните на стабилизираща щанга са здрави.Амортисьора е здрав.Съмнявам се в лагера на амортисьора.Вие какво мислите ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xfls 22 #9 Отговорено 11 Март, 2018 При мен се появи същото пукане и от пантите на предните врати. След мазването е ок. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dante866 4 #10 Отговорено 11 Март, 2018 Не е това, гресирал съм ги.Звука е остър и силен все едно се къса пружината на амортисьора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #11 Отговорено 12 Март, 2018 На 11/03/2018 at 12:08, dante866 написа: ... Съмнявам се в лагера на амортисьора. ... Няма лагер твоя амортисьор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dante866 4 #12 Отговорено 12 Март, 2018 Преди 5 часа, Krasi-mir написа: Няма лагер твоя амортисьор. Не съм сигурен,но предполагам че все на нещо трябва да се търкаля макферсона при завиване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #13 Отговорено 12 Март, 2018 Пукането ,наподобяващо късане на пружина е от тръгнал шарнир ,добре е да се смени навреме ,инак ще се скъса той рано или късно . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #14 Отговорено 13 Март, 2018 Преди 9 часа, dante866 написа: Не съм сигурен,но предполагам че все на нещо трябва да се търкаля макферсона при завиване Окачването не е макферсон а двоен носач (double wishbone). Имаш горен и долен носач с обикновен амортисьор, и пружина. Амортисьора и пружината не се въртят. В двата края на амортисьора има тампони, които може и да пукат, а може и да не. Пукането може да е и от друг тампон, накрайник, спукан метал, дори и от спирачен апарат. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #15 Отговорено 13 Март, 2018 Преди 21 часа, borko 30 написа: Пукането ,наподобяващо късане на пружина е от тръгнал шарнир ,добре е да се смени навреме ,инак ще се скъса той рано или късно . Имал ли си такъв проблем и оправял ли се е със смяна на шарнир? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #16 Отговорено 14 Март, 2018 На предишната ми англичанка така пукаше в завой още като я купих .Не си спомням кой точно бяха сменили в сервиза -не присъствах ,но след това нямаше пукане вече . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #17 Отговорено 14 Март, 2018 И аз се съмнявах в шарнир, бях го купил и при една смяна на маншон на карето мислех да го заменя, но стария нямаше никакъв луфт и го оставих. Горния е сменен и без чукане, но му забелязах луфта при едно вдигане с крик на предницата. И понеже и аз го имам това изкънтяване /рядко, но все едно нещо метално удря пружината/, мисля,че е нещо по амортисьора или около него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове