teodor_tsonev 54 #1 Публикувано 28 Ноември, 2017 Май месец си взех автомобила от подписа и не работеше скоростомера. Смених VSS сензора и всичко се оправи до днес, когато пак не работи и съответно светна и check лампата. Дали е просто лош късмет или има някакъв друг проблем за да се прецаква толкова бързо този сензор. Имайте предвид, че си взех втора употреба, но забелязвам и друг проблем, който може да има връзка. Понякога светлините на фаровете и таблото премигват като за секунда светват по-силно и после пак нормално. Възможно ли е това да е някакъв проблем с токовете и това да е първопричината за изгорелият VSS сензор. Не е много евтин и не ми се сменя през 3-4 месеца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #2 Отговорено 28 Ноември, 2017 Провери коя е грешката и после може и да е по-лесно решението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #3 Отговорено 28 Ноември, 2017 Предният път беше грешка 17, VSS сензор, предполагам сега ще е същото. Симптомите са абсолютно същите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #4 Отговорено 28 Ноември, 2017 Провери буксата на сензора и кабелите до нея.Може да е калпава връзка или прекъснат частично кабел. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #5 Отговорено 28 Ноември, 2017 Огледай буксата му как е ,и масите на мотора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #6 Отговорено 28 Ноември, 2017 99% корозирала букса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #7 Отговорено 28 Ноември, 2017 Бях я напръскал преди да я монтирам с контактен спрей преди 5 месеца. Толкова бързо ли да корозира? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #8 Отговорено 5 Април, 2018 Малко развитие по старата тема. Проблема се оказа клеясали букси. Първият път смених само сензора, въпреки, че и буксата, която влиза в него беше леко клеясала. Всичко работеше няколко месеца, докато ръждата не се е прехвърлила пак на VSS-a. Вчера смених и двете и сега няма проблеми, средното пинче от стария сензор липсваше, явно корозията го е отслабила и се е счупило. Така че ако някой има проблем с клеясали букси, по-добре да сменя и двете да не се прехвърля "заразата" и на новото. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #9 Отговорено 25 Ноември, 2018 За жалост пак вдигам старата тема. Както писах вече последният път смених, както сензора, така и датчика (буксата) който влиза в него. Надявах се, че съм решил проблема кардинално, но уви. Днес пак ми прекъсна скоростомера и километража. Разкачих буксата и средният пин от трите пак е клеясал, отнова за 6 месеца от както съм го сменил . Дайте идея от къде идва проблема. Имам чувството, че само лекувам симптомите на нещо друго като сменям на всеки 6 месеца VSS сензора и буксите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 22 #10 Отговорено 25 Ноември, 2018 Само на 0км/ч ли стои скоростомера ? Защото на мен всичко ми работи, само той като тръгна още на първа отива на 80км/ч и там стои. Над 80км. се оправя. Може ли и аз да имам проблем с тези пинчета ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #11 Отговорено 25 Ноември, 2018 При мен си стои на 0 км/ч, а километража не отчита въобще, защото няма сигнал заради клеясалите (зеленясали) пинове. При теб може да е некоректно работещ VSS или в самото табло да имаш проблем, но със сигурност имаш сигнал и едва ли е проблема в пиновете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 22 #12 Отговорено 25 Ноември, 2018 VSS съм го сменил, с предишното пак беше така, но не обърнах внимание на буксите. Но щом има сигнал, значи е таблото... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #13 Отговорено 25 Ноември, 2018 Включвам се в темата на колегата с друг мой проблем с километража.Понякога дори превърта километража и си остава там,а като я засиля със 120 и се оправая??? VID_20171209_164343.mp4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #14 Отговорено 25 Ноември, 2018 По принцип буксите изложени на атмосферни условия , се закопчават пълни с грес. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #15 Отговорено 25 Ноември, 2018 Преди 6 часа, nunezz написа: VSS съм го сменил, с предишното пак беше така, но не обърнах внимание на буксите. Но щом има сигнал, значи е таблото... Колега сваля се платката на километража, хваната е с болчета от зад. Или я сменяш цялата или двата кондензатора. Ето ги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #16 Отговорено 25 Ноември, 2018 Преди 1 час, goldbyrk написа: По принцип буксите изложени на атмосферни условия , се закопчават пълни с грес. Не съм слагал грес, само с WD40 съм пръскал. Ще пробвам при следващата смяна да напълня букксата с грес дано има ефект Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 22 #17 Отговорено 25 Ноември, 2018 Ау много благодаря хахах. Ще пробвам, дано стане работата. Скоро ще пиша какво е станало. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 352 #18 Отговорено 30 Март, 2020 Привет! Има ли развитие по темата с клеясалите букси? Каква грес слагате в почистената букса? Има ли значение? При мен от месеци трепкаше, но днес заби в нулата известно време, съответно светна и чека, после пак проработи и така. Иска си разглабяне. Видео по темата: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 352 #19 Отговорено 2 Април, 2020 Вторник взех почистващ спрей за ел. контакти , разглобих буксата, която между другото излезна прекалено лесно. Подозирам, че може да не е била щракната добре, защото при монтирането и трябваше бая да натисна, за да кликне. Преди 2г ми ми ремонтираха скоростната кутия и може още тогава да не е бил добре щракнат. Всичко беше чисто, не видях окиси. Извадих целия сензор и хубаво удавих буксата с почистващ спрей, куплунга също, монтирах и заспа. За момента бачка много плавно и без никакви прекъсвания. 👌 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове