georgivanov1 23 #1 Публикувано 4 Февруари, 2017 Здравейте,баща ми си беше харесал това CR-V http://m.cars.bg/c1788928 Тази сутрин го огледал и всичко ОК,следобед отива да правят бизнес и какво да види стария... "големия търговец" сменил джанти и гуми(18) с други. Баща ми казал че не са същите от снимките и онзи му отговорил че ги сложил на друга кола и я е продал. Казал му още, че ако иска може да му сложи колелата на настоящата кола на баща ми (Kia Sorento) които са 16 цола и щяха да правят бартер. Да плачеш или да се смееш? Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1847 #2 Отговорено 5 Февруари, 2017 Тези сладури ги знам от 5/6 години. Имаха няколко автокъщи и постоянно си въртяха колите, ту на едната ту на другата и навсякъде им слагаха различни цени.Създаваха впечатление че са много оборотни. А относно колите които предлагаха - в началото им бяха пълен скап, но нали го изкупихме, вече може да имат и по читави, макар че се съмнявам. Предполагам не сте направили сделката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #3 Отговорено 6 Февруари, 2017 Не,баща ми се отказал на момента,като видял че джантите са сменени. Поздрави Enviado do meu SM-G935F através de Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #4 Отговорено 6 Февруари, 2017 (Редактирано) Ако не е имало оставено капаро, си мисля, че няма нищо некоректно в това търговеца да си продава колата с каквито гуми и джанти си прецени, че му е изгодно. Едва ли е искал да разочарова баща ти, но ако не е имал гаранция, че ще се върне, а друг клиент е поставил условието, че взима друга кола ако я окомплектова с тези гуми и джанти, ми се струва логично да го направи. Сега, ако историята се беше случила след капаро, щеше да е съвсем друго. Редактирано 6 Февруари, 2017 от Veseliq 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #5 Отговорено 6 Февруари, 2017 Ох тия схеми...и след капаро се случват - вЕрвайте ми. Я сменени гуми, я някой патерица я хваща липсата, я ченджърче, я някой сд стане касетофон, стелки изчезват, антени, крикове, ключенца...върха на сладоледа който съм виждал лично е на Корса Ц как и смениха фаровете с некви изгорели и как после трябваше или да върне 500 лв капаро или фаровете каквито бяха...Дребни душици много...За съжаление покрай мършата "горят" и читавите търговци които са рядко, но ги има. Тук ако е читава колата е трябвало просто да се искат обратно джантите, защото трудно се намират читави коли и ако е само това проблема не си струва да "изтървеш" бройката и после да гониш дивото... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #6 Отговорено 6 Февруари, 2017 frizzante, да добавя и акумулатор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #7 Отговорено 6 Февруари, 2017 А след дадено капаро още повече са в правото си да правят магарии, нали си им сигурен вече. Толкова сме се смахнали, че ни се струва нормално това и го обсъждаме. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #8 Отговорено 6 Февруари, 2017 (Редактирано) Някои от колегите не са прочели внимателно темата. Баща ми отива сутринта от Пловдив в София да огледа колата,всичко е 6, правят уговорка че той ще мине следобед да остави капаро и понеделник ще минат през нотариус да я прехвърлят . Следобед колата вече е с подменени колела и обяснението е че ги сложил на друг автомобил и го продал. Дори му предложил да си сложи гумите от Сорентото ако му харесвали повече Поздрави Редактирано 6 Февруари, 2017 от georgivanov1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
movx2000 40 #9 Отговорено 9 Март, 2017 А те и бартер щели да правят, нещо е неясна схемата. Но наистина не е коректно от страна на търговеца, ако са имали някаква уговорка за колата да сменя джанти. Виж, ако беше я продал изцяло колата междувременно, разбирам, но така не е редно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #10 Отговорено 11 Май, 2018 Като няма капаро няма нищо некоректно,колко хора знам влиза да взима кола ма няма пари,ма утре заем чакал да тели да му я запазят и тем подобни,затова се ползва капаро,за да е сигорен тарговеца,на думи вече никои не вярва.Ами ако бащати не мине и оня дет иска другата кола с на бащати джантите се откаже кво праим Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DTEC 514 #11 Отговорено 11 Май, 2018 Е как да има капаро, като няма договор? Въобще има ли автокъща (те по-скоро са "морги") в България, която да издава договор от свое име при покупко-продажба на автомобил? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове