Hanchko 29 #1 Публикувано 6 Януари, 2017 Колеги здравейте, Да ви се оплача. Днес при разходката в снега и минусовите температури, отзад, в областта на багажника се появи едно пукане/скързане. Не е от щората, защото дори и след откачването и пак се чуваше. Отворих и задния прозорец, като си мислех, че пукането идва от него, но уви. Пукането се увеличава при големи/понеже пътищата не са много добре почистени/ неравности и усукване на колата. Имам чувството, че идва от петата врата, но незнам, не съм сигурен... Ако някой има идея нека помага. Колата е Хонда ЦРВ 99г. 128к.с. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1864 #2 Отговорено 6 Януари, 2017 Нормално за кола на близо 18 години. Провери и чети темите за задния диф. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #3 Отговорено 7 Януари, 2017 Колата наистина е на 18 години, но до сега доста добре се е държала. Единственото пукане и скърцане идваше от задната щора. Няма ли някаква възможност за регулиране на задната врата, така че да се намали пукането или по-скоро усукването. За диференциала съм сигурен, че е ОК... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Richard 41 #4 Отговорено 7 Януари, 2017 От студа, особено ако е сух, почват да скърцат тампоните по окачването, ако не са сменяни скоро, до момента, в който не минеш през някоя локва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #5 Отговорено 7 Януари, 2017 И аз точно това си мислех. Тампоните не са сменяни и като погледна целите са обгърнати в буци лед, но като, че ли пукането се чува от към петата врата, не от към окачването... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1078 #6 Отговорено 8 Януари, 2017 Май много се шашкаш....всички скърцат,моята също . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ignorance 0 #7 Отговорено 11 Януари, 2017 Моята също скърца.. Беше набрала сняг под калниците и не само. Получава се само като е студено и снежно. Не е нещо притеснително според мен. Карай и си свиркай :). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nag 22 #8 Отговорено 16 Януари, 2017 (Редактирано) Като се отвори задната врата се виждат малки дупчици в пантите, в които чат-пат впръсквам спрей смазка със сламка . Може и да си внушавам,но май най-дълго деяни тефлонова смазка за вериги на велосипеди(мотори),защото е "по-лепкава" и не се оттича..... . Редактирано 17 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #9 Отговорено 16 Януари, 2017 Колеги, открих въпросното скърцане/пукане в областа на багажника. Оказаха се две липсващи щипка на задната кора, в дясната част. Така кората опира в другата пластмаса и скърца. Сложих две щипки, закопчахги и всичко вече е ОК. Не се чува страшното пукане, а между другото направих и смазване на пантите с течна грес... . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xfls 22 #10 Отговорено 17 Януари, 2017 При мен също има има едно похлопване от същата кора и видимо не е захваната толкова добре, колкото лявата. Предполагам, че проблема е същия. Би ли казал как я свали? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
trc21 7 #11 Отговорено 7 Март, 2023 И на мен ми се получи, но след ремонта на ходовата част и така си прескърцва, преди това го нямаше, но не му обръщам внимание много, но исках да попитам това WD40, с което все се чисти или смазва нещо, да попитам дали смазва или само чисти това, защото ми се развали отключването с ключ, заяжда много, все едно ще счупя ключа и ми казаха за WD40 да смажа ключалката, но реших да намажа ключа с маслото за двигателя - ново и проблема се оправи, но принципно дали това се ползва за смазване или почистване, а после с друго да се смазва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #12 Отговорено 7 Март, 2023 (Редактирано) С WD40 само и единствено ръждясали и клеясали болтове и такива места ,и там където има ръжда. За ключалка е много агресивно WD40 За скърцането пробвай да смажеш пантите на задната врата,има срециални дупки за смазване на тях. Вземи си за фините маханизми обикновена смазка. Редактирано 7 Март, 2023 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1577 #13 Отговорено 7 Март, 2023 (Редактирано) Преди 6 часа, trc21 написа: ... WD40 ... дали смазва или само чисти това ... Само почиства. Редактирано 7 Март, 2023 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове