sttekata 167 #1 Публикувано 15 Декември, 2016 Здравейте, След като външните температури станаха доста ниски, започнах да използвам ел. подгрева в седалката. При пускане на подгрева в седалката, след известно време (5-8 минути, защото работата ми е наблизо) започва да се усеща топлина в облегалката, но не усещам затопляне в седалката. В тази връзка искам да ви попитам, при вас така ли е или не ? Също така гледах да не би да са изключени кабелите под шоф. седалка и видях, че има едно реле Mitsuba и още едно нещо до него (прилича на реле, но няма надписи). Някой знае ли за какво е релето (Airbag, подгрев или ел. задвижване на седалката)? Моля ако някой има електро схеми на подгрева на седалките да ги сподели, за да огледам и замеря къде какво се пуска (I и II степен). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bbozhanov 74 #2 Отговорено 24 Декември, 2016 Колега, при мен нямаше проблем допреди годинка-две. Топлеше си. По едно време спря и от мързел не съм си го оправил. Май ще взема да му обърна внимание тези дни (до другата Коледа най-късно ). Ако решиш да си го оправиш, няма да е лошо да споделиш целия процес по разрешаване на проблема, пък и самия проблем в какво се е оказал. Линкът по-долу е специално за тези цели и за теб. https://goo.gl/LHZDmL Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Deodriver 35 #3 Отговорено 25 Декември, 2016 Абе и аз го включих това отопление на седалките,но понеже имам столовки върху кожата и въобще не го усещам.Бръкнах под тях и пак си слаба работа.Не дали не им трябва повече време да загреят.В на брат ми шкодата всичко става мигновенно и седалката топли перфектно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #4 Отговорено 3 Януари, 2017 Колега , Благодаря ти за схемата! Много ми беше полезна! Размених релетата на двете седалки и пак същото, т.е. проблема не е в релетата! Явно е изгорял нагревателя за високата степен в седалката (не в облегалката), защото ако беше за LOW нямаше да работи и в облегалката , че са последователно свързани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mimors 10 #5 Отговорено 2 Февруари, 2017 Има ли някакво развитие около подгрева? И на мен не ми топли на задника. Плексита ми, обаче се загрява идеално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #6 Отговорено 2 Февруари, 2017 Проверих релетата , но си бяха ок, сега като се стопли, ще проверя самия нагревател, но като гледам термостата на колко спира (+27/+35С) захранването, разбирам защо не усещам топлината. Човека е с температура на тялото +36,2/+36,7 т.е. под тази температура, всяка повърхност е студена. Топлопритоци се усещат над +37С..... дано да е това проблема, а не да е изгорял нагревателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anko 0 #7 Отговорено 28 Ноември, 2020 Здравейте, не разбрах от темата дали е намерено решение за този проблем? Ако може да ми пратите и на мен тази схема ще съм ви благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
josifn 0 #8 Отговорено 9 Октомври, 2021 +1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #9 Отговорено 9 Октомври, 2021 Моите на хаи чак ми пари на г.....та ги спирам понякога или минавам на лоу Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mladm 11 #10 Отговорено 22 Октомври, 2021 Здравейте колеги. И аз имах проблем с подгрева на шофьорската седалка и след всякакви опити и замервания се стигна до демонтаж на седалката и сваляне на кожата на самата седалка. Добре че се видя проблема още в предната част на седалката (на сгъвката, където се пада в началото на нагревателчето). За проблема търсих клипове в youtube и от там се ориентирах за разглобяването и запояването на прекъснатия нагревател. Сега работи добре и загрява за около минута. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksi 75 #11 Отговорено 24 Октомври, 2021 На 22.10.2021 г. at 15:17, mladm написа: Здравейте колеги. .... За проблема търсих клипове в youtube и от там се ориентирах за разглобяването и запояването на прекъснатия нагревател... Здравей колега, може да споделиш въпросните клипове, а също и ако имаш снимков материал от извършеният ремонт. Ще е полезно за хората с подобни проблеми. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mladm 11 #12 Отговорено 25 Октомври, 2021 Преди 21 часа, niksi написа: Здравей колега, може да споделиш въпросните клипове, а също и ако имаш снимков материал от извършеният ремонт. Ще е полезно за хората с подобни проблеми. За съжаление не съм свалял нищо от нета. Всичко беше на случаен принцип с писането и търсенето там. Единственото нещо, което сега ми изплува е, че май седалката която разглобяваше човека бе от Хонда Акорд и клипа не бе на български. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valpol 3 #13 Отговорено 25 Ноември, 2022 (Редактирано) Да възродим темата за подгрева. Моята няма такава екстра. Възможно ли е монтиране на подгрев, в същите седалки, ако е възможно откъде може да се закупи и евентуално монтиране. В случай, че няма такава възможност, нека някой сподели ако е поставял подложки с подгрев, които се включват в запалката, надеждни ли са или не си струва. Гледам, че се продават такива, които се активират с включване в запалка, но когато са 2, какво е положението. Редактирано 25 Ноември, 2022 от valpol Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 170 #14 Отговорено 25 Ноември, 2022 Пробвал съм тези от лидл, не са лоши, работят добре, цената е ок. Когато са две си вземаш адаптер с 2 разклонения и това е. Лесно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове