slav4o_777 1 #1 Публикувано 8 Декември, 2016 Здравейте колеги, преди 2 дни си купих хонда акорд, нов внос.Взех му транзитни номера от КАТ Варна. Притеснителното за мен е, че като се разгледах в документите ; пише, че номер на двигателя няма. Възможно ли е това? Ще го регистрирам в КАТ Пловдив. На самия двигател също немога да видя номер, но и незнам къде се намира. Благодаря ви предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 8 Декември, 2016 (Редактирано) Ако има такъв номер, в КАТ трябва да знаят къде е за всяка марка/модел, нали те регистрират, тях ги интересува.. В Англия в документите фигурира само VIN и по него се дешифрира всичко за колата (вид на двг, но не и сериен номер), не съм намирал номер на двг откакто съм тук,може и да има, но никой не го интересува. Не знам в БГ как е... Прегледай това: https://www.google.co.uk/#q=where+is+engine+number+on+honda+accord Редактирано 8 Декември, 2016 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #3 Отговорено 9 Декември, 2016 Номер трябва да има в осека на скоростната кутия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #4 Отговорено 9 Декември, 2016 Здравейте колеги, преди 2 дни си купих хонда акорд, нов внос.Взех му транзитни номера от КАТ Варна. Притеснителното за мен е, че като се разгледах в документите ; пише, че номер на двигателя няма. Възможно ли е това? Ще го регистрирам в КАТ Пловдив. На самия двигател също немога да видя номер, но и незнам къде се намира. Благодаря ви предварително. Споко, що ти го регистрират така без номер, щом наистина го няма . На мен и двете ми коли по някакво стечение са регистрирани по същия начин в КАТ Пловдив, даже не съм гледал дали наистина нямат номера по двигателите . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #5 Отговорено 9 Декември, 2016 Номера на двигателв се намира на плака под капака, над кутията за бушоните, както е показано на миниатюрата по-горе в темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #6 Отговорено 9 Декември, 2016 Той номерът е на плаката, ама в Хасково се гъзи и мрънка човекът половин час докато зърне на блока щампата дали отговаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #7 Отговорено 9 Декември, 2016 Той номерът е на плаката, ама в Хасково се гъзи и мрънка човекът половин час докато зърне на блока щампата дали отговаря Именно, някой, някога, не е имал желание да се гъзи и да търси номера на двигателя върху блока Славчо, не се притеснявай, или ще ти я регистрират без #двг, или някой ще се погъзури малко и ще го намери. п.п. Само за протокола: Смело и категорично мога да твърдя, че това ... В Англия в документите фигурира само VIN и по него се дешифрира всичко за колата (вид на двг, но не и сериен номер), не съм намирал номер на двг откакто съм тук,може и да има, но никой не го интересува. ...не е точно така.Почти 10 години това ми беше работата - да преглеждам талони за регистрация (V5C)и да въвеждам данните в компютъра при правене на ГТП. През ръцете ми са минали сигурно над 100К талона. Номера на двигателя фигурира в почти всички талони. "Почти", защото има и такива без #двг, но са рядкост и са предимно на коли внесени от Япония втора употреба, т.нар. тук japanesse import, известни също и като JDM. Двете ми CRV-та RD1 бяха такива и нямаха номер на двг в талона, въпреки че на блока ясно се четеше щампата с кода и серийния номер на двг-то. Вярно е, че в Англия на двигателя се гледа като на резервна част и смяната му е значително опростена, но пък чак никой да не се интересува от #двг е, да кажем, леко пресилено. После, в Англия за дешифриране на всички данни на колата се използва регистрационния номер на колата. Той се ползва и при поръчване на части. Рег.номер е уникален за цялата страна, колата излиза с един номер от шоурума и със същия номер отива в моргата, независимо, колко собственика е имала. Базата данни със всички регистрирани в Англия коли се ползва от всички институции, имащи интерес и достъп до нея - Полиция, застрахователи, данъчни, дистрибутори на авточасти, сервизи, и т.н. VIN-a, като източник на информация за колата се ползва изключително рядко, да кажем, когато има някакви пропуски в базата данни за някоя кола. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NikiG 160 #8 Отговорено 9 Декември, 2016 (Редактирано) Здравей. Не се притеснявай за номера на двигателя. Когато вземеш транзитни табели за да се върнеш до твоя град за регистрация, в 95% от случаите пишат без номер. Не им се занимава, не за друго. Когато идеш за регистрация в КАТ Пловдив ще ти го отразят в новия талон. Поздрави и успехи! Редактирано 9 Декември, 2016 от NikiG 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav4o_777 1 #9 Отговорено 11 Декември, 2016 Благодаря ви колеги, които всички сте писали. Утре ми е регистрацията и ще пиша какво е станало. Дано нямам проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pepur 175 #10 Отговорено 11 Декември, 2016 Не се притеснявайте,точно както Ви е писал колегата NikiG утре ще го отразят.Добре е било самия Вие да се подготвите и да намерите номера,в някои КАТ подразпределения се очаква сам да запишете номера на декларацията а те само да сверят.Ако имате книжка на първата страница където е първа регистрация пише и номера на двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове