Друмев 4 #1 Публикувано 25 Август, 2016 Здравейте колеги .... Решил съм следващата ми кола да е от тази марка.Задължително Сивик или Акорд от преди 2000 г. Та .... препоръчайте ми нещо,като под нещо имам предвид към какъв двигател да се насоча??? Дали Акорд 2.0 ТДИ или бензин/газ??? Или Сивик д15з6 Отворен съм за предложения и идеи,като цяло важното е да е Хонда ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
StormTrooper 4 #2 Отговорено 25 Август, 2016 Аз съм с D15Z6. Много добър двигател, не харчи много гориво, градско съм стигал около 7, извънградско 5.1. За харчене на масло е според зависи. Моята например обича да си попиива масълце. Така че ако си се решил да взимаш 6та генерация и намериш с такъв двигател, не е за изпускане, стига да е поддържана. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #3 Отговорено 26 Август, 2016 Акорд 2.0 , незнам какво има за избиране между двете коли, те са корено различни и трябва да прецениш къде ще я ползваш най често, не че сивика не става за на вън но комфорта от акорда е много над този в сивика. Иначе ако ще е в града сивика ще ти е по ок 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #4 Отговорено 26 Август, 2016 Относно комфорта: Акорда е много по тих от сивика, като говоря за бензинов. Не знам дали дизелът преди 2001 не е със сърце на Ровър. Казват, че е здрав но не търси духът на Хонда в такава кола.Сивикът е пъргав, ще ти доставя удоволствие от ниските. Акорда е повече за дълги преходи, а докато не го вкараш във В-тек не го търси. Гледам, че караш Пасат. Вземи пробвай Акорда направо. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #5 Отговорено 26 Август, 2016 Духове, вещици, метли, дрифтове, четвърт миля ... Всеки си хвали своето. Друмев, за какво ще се ползва колата, градско с нисък разход и малки габарити, комфортно извънградско, или и двете? Ако е и двете, с една кола ще го постигнеш трудно, трябват си компромиси. После, сам ли ще се возиш, или няколкочленно семейство с деца? Отговаряйки на тези въпроси, ще елиминираш някое от предложенията в първото ми изречение и може да получиш и правилен отговор. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Друмев 4 #6 Отговорено 29 Август, 2016 Благодаря на всички за мненията,помагат доста .... Отговарям веднага .... Ерген съм,така че колата е за един човек,не за семейство,ще се ползва повече градско,но по принцип смесено... Исках сивик още когато бях на 20 и взех книжка.но понеже се налагаше ... Взех Пасат .... Сега съм на 30 и все още ми се иска да си начеша крастата преди да се кротна и да подкарам комби .... Но се съобразявам и с факта,че ми се налага да ходя и извънградско .... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6028 #7 Отговорено 30 Август, 2016 (Редактирано) Ние с комбитата не сме се кротнали завинаги, особено когато сме без фемилито Хондата е бензинова. За дизел има други марки и коси за скубане. Ако извънградските ти преходи са до няколко стотин км и са спорадични, спокойно може да си вземеш някой Сивик 4-та, 5-а или 6-та генерация. Акорд 6-та е по-големичък и тежък, но пак седиш ниско и си е Хонда, но комфортът е по-голям. Намери начин да пробваш и него, за да решиш кое ти трябва и дано не се разминава с това което искаш. Принципно хронологията е ясна -колкото по-млад -толкова по-лек автомобил, защото усещането се базира не просто на к.с. а на тяхното съотношение спрямо теглото на колата. Редактирано 30 Август, 2016 от ceco_accord 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #8 Отговорено 30 Август, 2016 Колега, ако много ти се кара Сивик, търси EP3 Type-R, край на съобщението. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1057 #9 Отговорено 30 Август, 2016 Хм. Я виж в продава автомобили има един Акорд Тайп Р.Той ще отговори на всичките ти очаквания. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Друмев 4 #10 Отговорено 30 Август, 2016 Ами .... Мислил съм си за тайп Р .... Като ще е Хонда,да е ..... Обаче,тука идва и другата страна ....За тия извънградски,с нашите пътища,ще си е наказание .... Ама фен съм,преживява се .... Обаче гараж нямам и ще стои вън,зад блока .... Да,точно така ..... Живеем в една завистлива държава,където някой вечер ще ти надраска колата или ще ти среже гумите само защото имаш кола която хваща окото,а той няма или е пиян.Да не говорим за рязане на стъкла заради винетки.... Ще послушам съвета на колегата по горе .... Ще пробвам акорд и сивик и отговора ще дойде сам .... Надявам се. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #11 Отговорено 1 Септември, 2016 Колега, то с това мислене никога няма да караш кола, по-скъпа от 4000-5000лв. А да не говорим, че и към тях посягат. Ако бюджета позволява, вземи си кола, която да ти доставя удоволствие. Правиш едно хубаво каско и си живееш спокойно. Завистливи хора винаги ще се намерят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #12 Отговорено 1 Септември, 2016 Завистливи ще има да, ТУК обаче никога няма да намалеят, камо ли да свършат някога. Каско да, къде препоръчително, къде задължително, но повечето знаем че и там е ходене по мъките за някои щети. За сам човек, а и особено ако искаш да доразвиеш колата откъм визуален и силов тунинг, Сивикът (Тайп-Р ЕП3) е твоят автомобил. Карам Акорд, но за мен този Сивик е страхотен за Sunday Driver, любителско каране и т.н. Не те манипулирам, говоря от опит и от анализи от други хора, форуми и т.н. Гледам също какво се търси откъм Хонди, навън, не само тук в БГ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове