niki_honda 8 #1 Публикувано 13 Август, 2016 (Редактирано) Наскоро видях, че отзад на вратите нищо не свири и след като свалих кората се вижда следната картинка: http://prikachi.com/images.php?images/536/8873536W.jpgВъпроса е ако си сложа оригинални колонки на това място, ще свирят ли? Колата е с обикновена система, не е премиум. Редактирано 13 Август, 2016 от niki_honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #2 Отговорено 15 Август, 2016 Снимката понякога има проблем с линка и не се отваря, затова ще напише че просто нямам задни колонки но си имам дупка и място за монтиране на такива. Букса също си има, та въпроса е ако си взема колонки дали ще свирне? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #3 Отговорено 15 Август, 2016 Би трябвало, но е съм сигурен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #4 Отговорено 15 Август, 2016 (Редактирано) Не го лъжете човека, само ще се набута да си купи говорители. Щом колата не е с премиум аудио, значи няма допълнителен усилвател. Усилвателя, вграден в радиото е с изход за 4 тонколони, които вече той си има - две в предните врати и две на задната кора. Извода е, че няма да свирнат. Редактирано 15 Август, 2016 от Tokio Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #5 Отговорено 15 Август, 2016 Има вероятност да свирнат само ако са паралелно вързани с друг чифт говорители.За най лесно хвани един говорител който ти е под ръка и го закачи за проба ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #6 Отговорено 15 Август, 2016 Има вероятност да свирнат само ако са паралелно вързани с друг чифт говорители. За най лесно хвани един говорител който ти е под ръка и го закачи за проба ! Това изобщо не е добра идея! Да, ще свирнат, но ще се натовари крайното стъпало в радиото, което може да го повреди. Всъщност, колата и радиото са си негови, може да прави каквото си иска, но защо го съветвате да си създава проблеми? Аз имам радио-телевизионен сервиз и оторизация за монтаж на караудио от всички марки, включително и от Sony и прекрасно знам за какво става дума. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #7 Отговорено 15 Август, 2016 Къде съм го посъветвал? Казах "Би трябвало", защото Джаза който имаме беше по същият начин с готови отвори, липсваха само говорителите, и допълних "че не съм сигурен", защото в последствие бяха сложени, от брат ми, два говорителя, но не знам какво е правил, не съм и питал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #8 Отговорено 15 Август, 2016 (Редактирано) Ако ще го товари НЕ Нормално повярвай ми няма да го направят заводско !Монтирал съм безброй плеъри с по два комплекта говорители(на канал) вързани Успоредно и до сега няма изгоряло крайно стъпало . пп... що се отнася до Sony, те горят и без да има причина, за това съм съгласен. Редактирано 15 Август, 2016 от rollin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DYNACORD 23 #9 Отговорено 15 Август, 2016 Имам 2 оригинални колонки с такава букса, ако искаш да ги пробваш как свирят, пиши ми на лично. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #10 Отговорено 15 Август, 2016 Намерих си 2 оригинални колонки и ще ги вържа тези дни и ще пиша за резултата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #11 Отговорено 17 Август, 2016 Tokio е прав, не е редно да се свързват паралелно повече говорители на канал, общото съпротивление намалява наполовина, тока/мощността нараства и крайното стъпало може да прегрее (ако се издува силата), ако няма защита. Би трябвало всички съвременни усилватели да имат защита по ток и прегряване, от късо не е сигурно. Всичко това е теоретично, на практика само за проба за малко няма проблем, но тихо, ако не се издува силата! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #12 Отговорено 18 Август, 2016 Предполагам е така, но тогава защо имам заготовка и окабеляване с букса готова за включване на колонка? Реално идеята ми е да си ги вържа за постоянно и да си ми свирят 6 колонки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vtpetrov 45 #13 Отговорено 18 Август, 2016 Предполагам е така, но тогава защо имам заготовка и окабеляване с букса готова за включване на колонка? Реално идеята ми е да си ги вържа за постоянно и да си ми свирят 6 колонки. Като се замислиш, може би защото окабеляване (и не само) по колите се прави на поточна линия. Най-вероятно кабелният сноп е стандартен за всички модификации и се поставя първо. После идва ред на поставянето на head unit-a (radio, cd) според вида на който след това се поставят и съответният брой тонколони. Най-често в производството е по-евтино да имаш 1 вид кабелен сноп и да изхабиш 1 метър повече кабел (който няма да се ползва във всички автомобили), отколкото да поддържаш 2 типа кабелни снопове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #14 Отговорено 19 Август, 2016 Кабелите от задните врати със сигурност няма да стигат до радиото... някъде в купето стоят мъртви. Другото и по-важно в случаят е че няма никаква полза от говорители в задните врати, ако имаш такива на задната кора. При Ексекутив задната линия е във вратите, понеже тези на кората свирят само баси. Акорда ти тайп С ли е? Питам защото всички останали 2.4 са Ексекутив, с премиум саунд и с говорители в задните врати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #15 Отговорено 20 Август, 2016 Type S е да с говорители в предните врати и басове на кората отзад. Идеята е да подобря разпространението на звука евентуално с колонките на задните врати, ако свирнат изобщо де... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #16 Отговорено 20 Август, 2016 Басове на кората?? или просто говорители? При ексекутив, от говорителите на кората не се чува музика, а само нискочестотен бас. Както и да е, и аз съм на мнението, че нищо няма да подобриш, без допълнителен усилвател. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #17 Отговорено 20 Август, 2016 Не пречи поне да ги пробвам, пък ако не стане просто ще си имам резервен комплект колонки за предните врати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове