Jump to content

PiToMeN

Фен
  • Мнения

    137
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    3

Всичко публикувано от PiToMeN

  1. Влезе, обаче не е редовен във форума. Още ги менка форда и джаза, чуди се кое да кара.
  2. 0w20 е за нашия климат. 5w30 НЕ Е добър избор. Като алтернатива може и 0w40 и смяна на 7-8К.
  3. Тези системи понякога те учат да караш по друг начин, да си промениш малко стила. Аз в началото като взех Сивика се стъписах като ми наби спирачките заради коли пред мен, които ще завиват, но все още са пред мен. С времето се научих да не я карам така, че да ми удря спирачки, а да оставям достатъчно пространство, за да минат плавно нещата. Също така ме научи да давам мигач като сменям лентите
  4. Да, карах такъв от Плевен до Пловдив в помощ на колега, който го купи преди 2 години от там. 2013г внос от Словения. Мисля, че го водят 1,3 Hybrid + IMA(Integrated Motor Assist). Сравнително стара технология и е много важно батерията в какво състояние е. Но тъй като не съм го притежавал, не мога да кажа много за колата. На прибиране извънградско даде 4,2/100. Обаче градското е твърдо 6+ особено за Пловдив, където всичко е в ремонт и задръстванията са брутални.
  5. Извънградско без магистрала ще ти пада до 3.8~4.0 разходът, а в града си твърдо 6+. Много безаварийни километри пожелавам, ако искаш да тестваш батерията в какво състояние е без диагностики. Караш я да зареди чертичките догоре и от спряло ускоряваш до 100 душманската. НЕ трябва да падаш под 3 чертички като си на 100км/ч.
  6. Имам Jazz хибрид. Но е 2021г - Crosstar e-HEV без скоростна кутия. Страхотна кола. За по-старите нищо не мога да кажа.
  7. За NEXEN и аз съм го чувал това, като цяло са боклуци. Аз лично нямам проблеми с бензин в маслото, до колкото ми е известно се случва повече на CR-V. Честито!
  8. Имам 2 такива сивика, 1,5Т, ръчка 182 кс и няма вибрации и на двата от 0 до 200км/ч. Не бих купил така колата, ти по какво разбра, че не е удряна?
  9. Да, при ширина на джантата 7,5 няма проблем да сложиш гума 235.
  10. Да, различен е офсетът и дебелината на джантата. За това се чудя дали някой е експериментирал, защото мен лично този размер 215/50/17 ме дразни, предпочитам 235/45/17.
  11. Имах такъв 2017г, скоро го продадох. Масово са само с климатик, ние търсихме с климатроник, които са по-редки. Има глезотийки като подгрев на седалките, хубава навигация, сериозен ъпгрейд спрямо предишния Джаз. По-добре питайте какво ви интересува.
  12. 235/50/17 ще стане много високо и извън позволените граници за този автомобил. Интересно ми е дали някой е слагал джанти от хеч на седан и обратно. Дали стават?
  13. Аз съм с AAWireless, няма забавяне, от време на време прекъсва за малко и пак си се закача. Като недостатък мога да определя само първоначалната конфигурация, щях да го засилвам в земята, но съпортът беше бърз и на ниво.
  14. И сега като почне да ти прекъсва по дупките ще почнеш да си търсиш и безжичен модул за CarPlay.
  15. Безплатните актуализации са 5 години за колите преди 2018г и 3 години за по-новите. То е ясно, че не си заслужават, но заради гъдела го правим. Аз лично ползвам AAWireless модулче и безчично съм с Waze по разбираеми причини.
  16. Пробвах скъпото на Ромпетрол, по-голяма гавра с колата си до сега не бях правил. Повече няма да им стъпя никога на бензиностация, ако ще да няма друга в радиус от 100км. Отвратително вървене, висок разход. Моята не е базова и веднага се усеща като нещо не е наред. За момента само с Лукойл нямам разлики и знам какво да очаквам. Чакам Шел да превземат изоставените обекти на Газпром в Пловдив и ще заредя и там най-сетне.
  17. Като изключим, че не работи безжично, а само с кабел, друго специфично няма.
  18. 5.8 градско не съм виждал никога, дори на снимка. Бих бил доволен на 7. При мен с Екто 100 ми даде 6.0 на трип Пловдив - Варна - Пловдив с около 100км градско във Варна август месец. После в Пловдив при изминати 430км и среден 6.0 завърших на 600км със 6.7 среден, така че е горяла в града над 8 пак. В момента след зареждането и 30км градско е на 8.5 без да натискам. Другото зареждане ще е на Шел с V-Power 100. Но определено се усеща по-добре колата със по-скъпия бензин. Моята е и леко пипната, но и преди това не беше по-различен разходът.
  19. Специално се разходих да заредя от скъпото на ОМВ, като го изхарча, ще докладвам има ли разлика поне в икономията.
  20. При мен е изцяло заради удобство. Нищо против ОМВ, просто не са ми близо. Зареждам при тях основно като пътувам извън страната.
  21. Аз карам основно с 95, при това от Лукойл, че бензиностанцията ми е точно до мен. По слуховете и аз бях пробвал шел, V-Power 95 имам чувството, че е по-зле от обикновения 95 на Лукойл. А на Лукойл 100 не си заслужава. На Шел не съм пробвал 100.
  22. Случва се, ако спреш насилствено компресора на климатика, или да държиш такава температура вътре, че да не се включва - тогава влажният въздух от вън влиза в купето и ефектът е подобен на описания от теб.
  23. 1.5 турбо е труден за газифициране, скъпо и ненужно упражнение. 2.0 на отвъдокеанската версия е айляк
  24. Няма активни датчици, така че няма какво да свети.
  25. Чудесно решение. Аз също си поръчвам такива консумативи от Германия и си ги сменям сам. Така си отделям достатъчно време да си почистя апаратите и да знам, че всичко е както трябва.
×
×
  • Създай нов...