Jump to content

angello

Фен
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Neutral

About angello

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Accord Tourrer 2.2i-CTDI 2004
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

2756 profile views
 1. При мен, поне засега, проблемът се оправи само с разкачване на клемата на акумулатора. 2 дни вече, не е правила проблем, пък да видим.
 2. Аз отворих и затворих ръчно и двата пъти, като съм с впечатление, че при ръчно затваряне моторчето не се задейства. В момента от него не се чува никакъв звукq при какъвто и да е опит за отваряне и затваряне и заключване. Това за преодоляването на съпротива от моторчето е факт, като съм затваря дори с дебели треви и клонки. Утре ще тествам на Niki G метода за ресет и ще пиша, но ми се струва, че проблема е някакъв механичен в бравата, както е предположил sl3000.
 3. Здравейте, И аз след над 10г. ползване на Акорд Турър се включвам за пръв път с проблем с тази задна врата. Днес сутринта запалих, отворих ръчно вратата да си взема стъргалката за лед и затворих. След като изстъргах, отново отворих да оставя стъргалката и затворих, след което потеглих и забелязах че свети на таблото лапата: Tail Gate. Спрях да я затворя, понеже помислих че не съм го направил или нещо пречи но вратата си беше плътно затворена и по-лошото не искаше да се отвори. Когато пристигнах правих опити за отваряне със заключване-отключване от дистанционното, но вратата все така не повръдва. Дръжката за отваряне си има тяга но вратата не помръдва а на таблото си свети надписа за задната врата. От дистанционното при опит за отваряне няма никаква реакция, помръдване или звук. Ще пробвам с разкачане на акумулатора и ръчно отваряне от резето пък да видим. Чудя се, дали на някой му се е случвало и да даде съвет.
 4. Мина и Юни и 5 дни от Юли. Ще я бъде ли доставката или...?
 5. Здравейте, Искам да попитам, DOT 4 ли е необходимата спирачна течност за Акорд 7, 2.2 I-CTDI, преди фейслифт и какво количество е необходимо за смяната и? Купих накладки от колективните от UK на EBC и ми се иска да сменя и течноста, като досега съм го правил всичко заедно и нямам нужната информация. Ако има по-добра марка за такава течност, също ще съм благодарен за препоръка. Благодаря предварително!
 6. Мен си ме включил само с 2 бр. от 1 л., а си ме изпуснал за 1 бр. 5 л. туба Motul 8100 Eco-nergy 0W-30 Fully Synthetic Car Engine Oil 5л 95,80лв.
 7. Да, този е филтъра. И него ще взема.Бях извън БГ и нямаше как да сверя бързо.
 8. И аз бих се включил със следното: 1х Motul 8100 Eco-nergy 0W-30 Fully Synthetic Car Engine Oil 5л 2 х Motul 8100 Eco-nergy 0W-30 Fully Synthetic Car Engine Oil 1л 1х Accord 2.2 Diesel2003-2008 15430RBDE02 /За него трябва да сверя дали е точно този, защото има разлика в дължините на този с и без ДПФ филтър. Моята е без/ Парите ще преведа като се събере обем за поръчката и дадеш окончателните цени.
 9. Здравей, ще ми дадеш ли варианти и цени за предни и задни накладки за Турър 2,2 2004: JHMCN27304C201912. Стандарти или нещо средно? Поздрави!
 10. Shorty, Ние за второто дете ползвахме след кошницата ето това столче. Взех го втора употреба за 220 лв и след 2 години ползване го продадох пак за толкова, за колкото го и купих. Даже стана навалица да го взимат. Има абсолютно всичко възможно като сигурност, удобства и екстри, и най-ценното е, че се регулира по изключително стабилен и лесен начин, както във височина и полегналост, така и в широчина, и го ползваш със дебели якета и като порастне детето. Имали сме и Maxi Cosi, и Chicco, но отстъпват на това. https://kolichki.net/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-bebe-confort-2014-2015-iseos-isofix-9-18-%D0%BA%D0%B3-total-black.html
 11. Според мен, до утре трябва да се е размразила, стига в паркинга да е поне 8-10 градуса. Ако имаш време и възможност я пробвай преди големия студ и ако е ОК, купи някаква добавка против замръзване и долей още поне 10л. някаква проверено зимна нафта, за да се хомогенизират старата нафта, добавката и новата нафта и да нямаш проблем при студовете. Поначало нафтата доста бързо губи горивните си своиства, за разлика от бензина и не е препоръчително да се презарежда резервоара с количество, което няма да се изразходи в следващиге 3-4 седмици. Допълнително, явно се оказва, че търговците гледат да си пестят от добавките за студ, когато не е наистина наложително да ги слагат.
 12. Здравей колега, Имал съм подобен на твоя случай на два пъти през годините и съм го описвал подробно в форума. Спокойно, не се вкарвай в филми напразно. Може и твоя случай да е както беше при мен и всичко завършва без никакви щети и разходи. Индикациите при теб и хронологията на събитията е поне на 90% същата: "Публикувано 23 ноември 2013 - 10:11 Колегите с дизелите, да внимават в този сезон с Еко! Миналата година така заредих повечко гориво при топло време в началото на декември и след 5 дни като сви студа и ми зъмръзна дизела в горивния филтър. Пазех бележката и ходих на бензиностанцията им, от която честичко сипвам. Направиха справка и се оказа, че заради топлото време тук и почти лятното в Гърция, дизела на тази дата бил някакъв полузимен с температура на замръзване -10. Дори и най-зимната им нафта излизала от рафинерията едва с -15, но в БГ при супер студ уж добавяли химикали за -20. Същото ми се случи и преди 2 г. с малка верига бензиностанции на познат, която тогава внасяше също от Гърция нафта, но после Бойко съсипа малките и вече зареждат само от Лукойл. Та тогава пак ми замръзна и обяснението беше същото-заредил бях повечко от полузимната гръцка нафта при топло време и не я бах изразходил близо 3 седмици, след което бе свил як студ. Така че според мен сега е опасно да се пълни от Еко, или трябва да се сипва добавка против замръзване, като най-евтини и проверени са на Шел едно голямо шише за 1т с цена 10 лв и на Лики Моли едно голямо шише за 27 лв за 1т също. Зимата според мен, за хора в по-студените области и планинари като мен, най-добре е Макс моушън или на Шел Нитро. В другите 3 сезона няма проблеми и с обикновените нафти." Само да допълня, че дори след трайо затопляне на времето, минава ден-два, докато се размрази напълно желираната нафта в горивния филтър. При първия случай даже ходих в почти непрестанен авариен режим, със често светваща лампа на свещите до Юби ко и като я прибраха на топло в сервиза и подгряха зоната около филтъра, след 1-2 часа всичко бе наред. При втория случай, първо я вкарах в един подземен паркинг, после малко на припек и отново се оправи. Ако слагаш добавка преди замръзване, тя се слага преди доливане на гориво. Дано и при теб това да е проблема и да се реши по такъв елементарен начин. Успех!
 13. Аз вече трета зима ползвам Alca. Германски са, продават се в Петрол и в други бензиностанции по една бройка и двете излизат малко под 20 лв. За мен са достатъчно добри и има различни размери. Купувам ги през есента, идеални са за зимата и за стържене на сняг. Като мине лятото ги сменям с нови. http://www.kastrade.bg/products/alca-wipers/universal.html
 14. И аз минах през сервизните акции. Смениха ми пиропатрона, но преди това поискаха да проверят наличността на въпросния еърбег, понеже от 2 месеца периодично ми светваше лампата на таблото за еърбега. Оказа се ча всичките ми еърбеци са налични и изправни и поръчаха пиропатрон, който получиха след 40 дни. Лампата светвала или поради някакъв проблем в датчика или в кантара на седалката, но не влияело на изправността на системата. По-интересното бе, че ми излизаше и сервизна акция за шайба на колянов вал. По принцип слагат някакъв пластвасов предпазител против замърсяване на въпросната шайба, но след проверка ми съобщиха че тя вече е повредена и ще я сменят безплатно в рамките на акцията с налична при тях, но от шайбата се бил повредил и семеринга и леко изпускал масло, за което трябваше да доплатя 50 лв за него и 30 за труд. Бяха много любезни и внимателни във всичко.
×
×
 • Create New...