Jump to content

martito

Фен
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About martito

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Хонда Акорд 8
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив

Recent Profile Visitors

485 profile views
 1. Добре ме разсмя. В момента мога да си продам дизелчето по-скъпо от колкото го купих. Получих няколко добри предложения. Естествено няма да го направя защото не съм се накефил още. Бях върл противник на дизела докато не се качих на такава. Карах няколко бензинки,/същия модел/ ами ... мудна работа, но не искам да разводнявам темата. Интересно ми е от къде ти черпиш информация?
 2. За първи път чувам, че има ъпдейт на автомат. Чак срам ме хвана. Някой може ли да обясни по-подробно това. Необходимо ли е? Моята е 2.2 IDTEC 150 коня. След чипосване вече е 188, но за автомата не знаех.
 3. Колега, тази мултимедия показва ли данните на климатроника?
 4. Относно смяната с машина. Преди Хондата имах Мазда 6 бензин автомат. Автомата включваше чудесно. Нямах никакви грижи. Защо обаче реших да сменям маслото не знам? Явно защото не знаех на колко километра е. Смених цялостно маслото с машина. След като взех колата, автомата включваше една идея по-твърдо. Казах в сервиза, но ми казаха, че така ми се струва и всичко е точно. След има няма 3 месеца изключи от скорост по време на движение и се започнаха ремонти и мъки. Може и да е съвпадение ... не знам. Сега на Хондата нямам намерение да го сменям. Наблюдавам от време навреме нивото и цвета. Ако нещо се промени тогава ще го мисля. Ако започне да променя цвета ще го опресня и няма да рискувам с машина.
 5. За моите премеждия с ДПФ-а съм писал и няма да се повтарям. Крива работа, особено като влезне в авариен режим. И ако си в чужбина става сложно. Интересно ми е защо не са ти писали Евро 5? Как така нямат Заповед? Ако колата си идва с документи за Евро 5 стандарт, не би трябвало да има проблем. Моята е писаха Евро 5 в талона. Само, че е 2009 г. ако това има значение.
 6. Сагата приключи. За съжаление ДПФ-а нямаше как да бъде спасен. Пробвахме регенерация, но колата влезна в авариен режим и така си остана. Не искахме да прекаляваме за да не направим по-голяма беля. Новите ДПФ-и не са за пипане. Попитах за машинно почистване и ми поискаха 300 лв., а и няма гаранция, че след 2-3 месеца няма да стане същото. Затова използвах момента и чип тунинг плюс премахване на ДПФ. И така добавих 38 кончета. Засега всичко е точно. Днес цял ден съм с колата. Пробвах е в града и извън него. А, смених и маслото както ме посъветвахте. Сега съм с Bardahl-XTS 5W30, Спецификации: ACEA A1/B1-12 A5/B5-12 API SL/CF Между другото преди колата на студено в началото имаше дрезгав звук и после се оправяше. Сега няма такова нещо. Някак по тиха е. Някой ако се интересува от повече подробности може да пише на лични.
 7. Благодаря на всички. Ще използвам момента и ще си сменя и маслото. След няколко дни като приключи всичко ще пиша какво е станало.
 8. Марката е Тотал, а спецификацията е провериха в сервиза. Беше нещо АСЕА С2. Дано не съм написал някоя глупост. В колата ми го пише, но сега съм с патерици и ограничавам движенията. Утре сутрин първо ще видя нивото и спецификацията.
 9. Маслото е 5w30. Утре сутрин ще проверя маслото.
 10. Колата е на 250 000 км. Смятам да и се по радвам още 4 - 5 години. Утре ще поразпитам в няколко сервиза. Не знам дали не е опасно да я по карам 2 - 3 дни така.
 11. Явно градското каране в последно време е помогнало за запушване на ДПФ-а. Сега дилемата е: Машинно почистване или премахване. Или направо комбинирано - чип тунинг плюс премахване. Мога ли да карам ден два колата така?
 12. Последните две седмици я карах основно в града на къси разстояния.
 13. Току що колега ми каза, че най-вероятно е DPF филтъра за твърди частици и автоматичната му процедура за изчистването му. За пръв път чувам, че има такава процедура. Не знам да я покарам така или утре да търся сервиз.
 14. Светна тази лампа. Както си карах и светна. Колата е имам от скоро. Търсих в нета, но не намирам такъв символ. Колата е Акорд 8 2.2 idtec
×
×
 • Create New...