Jump to content

Галин Абушев

Фен
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Галин Абушев

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Акорд 7, 2.4 - комби фейс
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Колега, майстор знаеш ли (ако е около Пловдив още по-добре) който може удачно да ми смени капака с въпросния лагер, мойта е фейс 2.4 автомат, но и моя лагер се е разтропал (не вие а си трака на P и N). Ще съм ти благодарен.
 2. Такааа, четох, четох и да обобщим се оказва, че за да се оправи наклона на задните гуми на комбито, трябва да се сменят амортисьори и пружини?
 3. Привет, колега, имам същия проблем и аз(с комби съм 2006та) , на задните колела лявото отклонение е 2 градуса, а дясното 1.5.Та въпроса ми е понеже съм от Пловдив, този човек от Първомай дали работи още и дали след 6-7 години ,ако я караш колата още разбира се имаш някви отзиви относно този тип преправяне? Ще съм ти много благодарен за обратна връзка!
 4. "нова" ми е колата 😁и се притесних да не и стане нещо и да прецакам после целия автомобил...
 5. Колеги, от клипа възможно ли е да прецените дали веригата е вече за смяна или има още живот в нея? Не записва грешки и не трака в момента. Акорд турер 2.4, 2006та,аск.Бях на реглаж на клапани и това се установи. Колата е уж на 167000, взех я преди два месеца. video-83d9efd394207bb3c5f466684ea4c589-V.mp4
 6. Пичове, мисля, че проблема вече е отстранен. Оказа се наистина, че джамбазите са сложили Abs модул за друг модел акорд, а не правилния за моя. При което възникваха проблемите по-горе. Поръчах модул втора употреба(по спецификация за моя автомобил) , до сега съм минал 10тина километра и вече не се появяват дразнещите светлини (abs, vsa).!!! Ако тези светлини ви се появяват след 200-300 метра шофиране и диагностиката показва, че задните колела се движат по бързо от предните и записва грешка "грешен размер гуми", шанса е огромен вашата кола да е също с неподходящ abs модул!!! Благодаря на колегата #Ivan_Ch за съдействието за разгадавсне и решаване на проблема😉 !
 7. Благодарение на @Ivan_Ch@ivan_ch откачихме пистовия ремък и тествахме, оказа се, че шума пак си го има. "Прислушахме " кутията с дълъг метален прът и се установи, че се чува отчетливо притракване в кутията. Сам мога ли да проверя дали тампоните са тръгнали или трябва майстор да я види?
 8. Притеснява ме, че шума се чува от дясно, точно където е кутията. Гледах, че ремъка е от другата страна - от ляво.
 9. Първо колата е купена преди 3 седмици. Запалих я и след като направих 200метра светнаха vsa, abs и удивителната на таблото. Ако я изгася и запаля лампите не светят, докато не направя пак 200-300метра - тогава пак светват(погледнах абс модула и от него избиваше течност, затегнах го и спря) . Така, отидох до bosh сервиз в Пловдив, там на диагностиката докато карах автомобила ми казаха, че засичат, че задните гуми се движат с около 5км по - бързо от предните. Гумите са еднакъв размер - първо това провериха и след това ми казаха, че ще ми се обадят със становище и че сега нищо повече не могат да направят(не ми звъннаха). Звънях до бултрако и ги питах, дали с тяхната диагностика могат да ми кажат дали наистина абс модула е развален. Обясних на човека какво засича диагностиката на bosh сервиза и той даже не ме остави да продължа. Каза ми, че преди време са имали абсолютно същия проблем с абс модул и тогава проблема е бил точно същия, засичат, че задните колела се движат по-бързо от предните. Директно ми каза, че и да отида при тях само ще ми вземат 150лв за първоначална диагностика и пак това ще излезне. Обясни ми, че най-вероятно е сложен абс модул от друг тип автомобил, както в било в техния случай преди време. При тях на кола седан е бил сложен модул от комби, при мен е обратното(предположи) . Каза ми, че модулите за дизел, седан, десен волан, префейс и дори различните класове изпълнения (спорт, ексекютив) са различни и трябва да намеря модул топно за моя тип автомобил 🥴
 10. Може би си прав, ще трябва да се поуспокоя малко, че нещо прегарям 😁С такъв мерак и токова време я търсих тая кола и сега май се пренавих малко. От три седмици чета по форумите и навсякъде, но като цяло ще обобща ситуацията:
 11. Втора употреба търся от две седмици... В бултрако ми казаха 6 бона за нов и смяна 🥺... Колкото и да искам да я оправя колата, няма как да дам тези пари... Втора употреба е към 150лв...
 12. Здравейте колеги, Проблема ми е следния. Понеже разбрах, че abs модулите са много различни за различните модели акорди (дизел, фейс, ляв - десен волан,2 - 2.4 и т.н.).Как мога да разбера кой вид abs модул да търся за моя акорд 7.Джамбазите преди да я купя са сложили друг вид модул(за друга кола) на колата и сега като тръгна веднага ми светват vsa i abs лампите. Разбира се не са оставили оригиналния abs и няма как да го видя... Колата е акорд 7, 2006,2.4 комби вин :JHMCM28806C200204. Ще съм ви много благодарен ако ми дадете съвет. Говорих по телефона с човек от бултрако Пловдив (голям пич излезе) обясни ми, че модулите се различавали и от количеството екстри, които имала колата и това още повече усложнява задачата... Някой има ли идеи как да разбера кой модел аджеба трябва да търся. Според мен най-лесно ще е ако намеря човек от форума със абсолютно същия тип автомобил. Когато я купувах преди три седмици в обявата пишеше "екзекютив" като серия.
 13. Благодаря за идеята за ремъка и обтегача, имам смяна на абс модул(като тръгна и ми светват лампите на vsa и abs) скоро и тогава ще кажа на майстора да тестваме по този начин за обтегача. Дано е от него!
 14. Така ще я оставям... Взех я преди 3 седмици и маслото на кутията беше кафяво, опресних го един път и се надявах да спре това притракване, но не се получи. Ще го опресня още веднъж, за всеки случай... Но няма да я барам за сега... И майстора не може да определи какво и е и каза да си карам така 😁В краен случай нова за 1000лв и т.н...
 15. Да точно това е шума за който говоря и по нагоре писах, че се появява само когато колата е в покой на P или N. Много кофти, така се надявах да е от лагера 🥺...
×
×
 • Create New...