Jump to content

KRAS74

Фен
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от KRAS74

  1. Един образователен клип за щетите в двигателя от некачествено моторно масло. Клипа е на руски.
  2. И моята. Ако някой е намерил решение, може да даде съвет.
  3. Някой знае ли колко антифриз остава в системата на 2.2 дизел? Има ли пробка за източване и колко литра ще ми трябват за смяната, 5л. ще ми стигнат ли?
  4. Това са въпросните регулируеми щанги за задния мост. Намерих ги по номера на кутията, който е с удебеления шрифт. Аз си взех тези от магазин за авточасти ,,Аутоказаков" и заспаха. Ако не си ги намерил още. 90лв. струват двете. Мога да ти съдействам ако проявиш интерес, защото ги нямат в наличност и ги поръчват.
  5. Иди да ти направят една диагностика
  6. А дюзите провери ли си?
  7. Ако е само ръжда, удари им една боя 3 & 1
  8. Имаш въздух в системата и неработещ или разкачен датчик на АБС. Минал съм по този път вече.
  9. И при мен тракането понякога се чува доста отчеливо на около 1800- 2000 оборота, като аванс на бензинов мотор. Най вероятно идва от дюзите. Смених няколко бензиностанции с не лоши горива, като Круиз и Газпром ( G-Drive) но засега най ми пасва на Ромпетрол.
  10. Помпата за ръчно подкачване е и клапан, който не позволява да се връща нафта при загасен двигател. Провери и това.
  11. След като си го закачил му подаваш ток от друг акумулатор посредством кабели ( + към + и - към - ) и веднага отчита над 12 волта и започва да зарежда. След това откачаш страничния акумулатор и зареждането си продължава. Аз подадох ток с акумулатор от скутер. При мен се получи с лидълското.
  12. Отделен бушон едва ли ще има. Вероятно стопа е изгорял.
  13. Аз взех Мобил1 ESP 5w30 от София Франс Ауто което е с различен етикет от тези и много взе да ме съмнява за истиност. Ама тубата не е при мен да направя снимка. И сега съм им направил няколко питания и ще видим.
  14. Снимай го ако не те затруднява, а и Стара Загора не ми е далече.
  15. и моят бутон се ебава. Как ти го оправиха?
  16. Не го взимай толкова на вътре. Щом ти върви колата и няма пушеци не си коси нервите. Карай и си свиркай.
  17. С такава дозировка е много възможно да имаш проблем. Повечето които слагат 2т масло говорят за 2-3 милилитра на 1л. дизел.
  18. Защо да се трие!? Тъкмо да се види Равенол-а
  19. По 10мл. на 1литър? Така ли го дозираш?
  20. Следя темата с голям интерес и чета всеки пост много внимателно. Дебатите лично на мен са ми много полезни и си правя моите изводи на базата на вашите знания,за което съм ви благодарен.благодарен.
  21. Благодаря ти за отзивчивостта! Двигателя още не го знам в какво състояние е, защото съм минал около 1000км. Още съм в етап на почистване, че италианеца го е карал 10w40 с ненавременна смяна и мотора пуска доволно чернилки в маслото.
  22. Това става ли? https://www.ravenol.de/en/product-range/motor-oils-for-passenger-cars-1/ravenol-sso-sae-0w-30/ Или това? Кое е по подходящо според теб? https://www.ravenol.de/en/product-range/motor-oils-for-passenger-cars-1/ravenol-ssv-sae-0w-30/
×
×
  • Създай нов...