Jump to content

ldos

Фен
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ldos

  1. Привет. 600 -700 мл трябва да е. Поне толкова съм замервал аз като сипвам. Дано да не греша
  2. Антифриза е сменен миналата година след ремонта на сегментите. Термостат не съм сменял, защото мисля ,че той по-скоро забива на някво положение и не от него това прегряване. В радиатора има бая мушици и наранени ламели в долната му част, но не тече от никъде и не губя атифриз.Когато се пусне перката радиатора е топъл , но успявам да го пипна . Маркучите които излизат от него са доста по-топли.
  3. Колега може ли да споделиш какво се оказа и как отстрани проблема. И при мен се вдига температурата само извън града и по-скоро на магистрала когато изкачвам баир с над 100 км/ч. Колата я имам от 1 година. Има поставена газ , но си спомням ,че и преди да и сложа газ веднъж в Гърция отново се вдигна стрелката на температурата. Също от миналата година има и нови маслени сегменти и трябва гарнитурата да ми е била сменена. Не губи антифриз и няма течове. Възможно ли е да е затлачен радиатора , перката се включва , просто не знам колко често се случва на тези хонди този проблем. Благодаря за вниманието. Поздрави.
  4. Здравейте. Аз съм правил ремонт на маслени сегменти при Слави - Мотобокс (София , кв. Овча Купел). Доволен съм , колата стоя около 3 дни и всичко излезе под 1000 лв + смяна на свещи .
  5. Аз също се интересувам от майстор ,който да направи реглаж на клапани на Харви в Пловдив.
  6. Мисля ,че от маздите стават джанти за харви , и са на по-прилични цени. Търсиш 5х114,3 ет-то да е 45 или по-малко такова , но не по малко от 30. Централния отвор да е мин. 64,1. Аз карам лятото с гуми 205 70 15 или сходен рамер близък до оригиналния(195/70/15) е 205/65/15. Ще се радвам ако успея да ти помогна
  7. Привет. Джанти от фрилендър с ет 46 не стват за харви , опират отпред на спирачния апарат. Аз съм купувал такива метални джанти и са адски подсилени и тежки. Ориентирай се към други джанти. За да не стане объркване ще кача снимка на стоманени джанти от фрилендър
  8. Благодаря за отговора , Markony :). Ти слагал ли си лупи на твойте харвита ако си слагал , моля те за снимки и инфо кое как , ще е от полза на много хора .Най-искрено ти благодаря !
  9. Привет. Малко да повдигна темата. В момента има голямо изобилие от LED крушки и HID системи. На какво да се спра , защото не съм безкрайно очарован да сменям халогенни крушки през 4-5 месеца на стойност около 25 лв :) (имам предвид Osram Night breaker ) .Колата я карам минимум по 5 дни в седмицата по 50 км на ден , предполагам и затова бързо им свършва живота на крушките. Предварително ви благодаря за съветите.
  10. Преди ремонта харчеше толкова ,че от София тръгвам с на максимум масло и като стигнах до Каварна беше на минимума. Винаги съм се старал да меря нивото на маслото на максимално подравнено място , примерно паркинги , както и на студен двигател. Честно не очаквах след ремонта да харчи отново , макар и драстично много по-малко. Съветвах се със Вас за да разбера дали е нормално дали и след този ремонт е нормално това , защото Слави ми обясни , че е напълно нормално. Не съм от хората ,които се доверяват лесно , но не мога и да претендирам ,че разбирам от ДВГ. Винаги съм се стремял да се грижа добре за автомобила си. Благодаря на всички ,които писаха и помогнаха.
  11. Привет ,съфорумници! След изминати точно 5000 хл километра след ремонта , днес долях около 500 мл масло , което считам за добре свършена работа. Благодаря на Вас , както и на Слави за свършената работа. Хубав уикенд на всички.
  12. Шпилките днес ще пристигнат. Сумата заедно с куриера е 15 лв :) Работя близо до Бултрако.
  13. Исках още вчера да ги закупя , но явно ще ги поръчам от линка по-горе. Ходих и до Бултрако , цената беше 10 лв за брой :) Благодаря на всички.
  14. Сега остана и големина на шлиците. Съжалявам , но вече 4 пъти звъня във Евроболт и всеки път измислят по нещо ново което да ме питат. Знаете ли някъде в София да се продават шпилки за Хонда Хрв , да ида и да си ги взема без да губя вашето време и моето. Благодаря.
  15. Много благодаря , но ми трябва и стъпката на самата резба. :)
  16. Здравейте съфорумници. Предварително се извинявам , но не успях да намеря точния размер на шпилките на главината за Хонда Хрв 2000г. за предно колело.Моля ако някой знае от къде в София мога да си купя 2 бр. такива. В Евроболт имат голямо разнообразие от шпилки , но трябва да им кажа точен размер. Благодаря предварително.
  17. Въобще не предполагах ,че може бушона се намира там. Проблема се установи след като бях оставил колата да я газифицират и помислих ,че може там нещо да са направили.Дано съм помогнал на някой.
  18. Изгорял бушон. Намира се отпред в коша , а не в купето на колата.
  19. Проблема е разрешен , можете да изтриете темата. Благодаря.
  20. Здравейте. След слагане на Г.И спря да ми свети подсветката на скоростеомера и оборотомера. Светлинити за инструментите работят. Проверих бушоните , но всичко е наред. Газаджийте естествено казват ,че не са бутали нищо... Къде да търся проблема? Предварително благодаря. Колата е HR V 2000 г. 105 к.с
  21. Здравейте. След ремонт на двигател на Honda HR V 1.6 105 к.с.2WD 2000 г. Продължава да харчи масло , но значително по-малко. Ремонта включва маслени сегменти , гумички на клапани , всички уплътнения и гарнитури. Цилиндрите са били в норма и не е имало нужда от шлайф на главата. След ремонта съм изминал 1500 км , като 900 км са извънградско и за тези километри има липса около 200 мл. масло (да приемем ,че 600 мл е разликата от минимум до максимум на щеката) т.е 1/3. За първи път имам хонда и въобще автомобил с проблем с горене на масло. Майстора , казва че има време за напасване на новите сегменти и това горене на масло било в норма. Моля за вашите коментари и съвети. Предварително Ви благодаря.
×
×
  • Създай нов...