Jump to content

V Kolev

Фен
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от V Kolev

  1. Не. Огледай за течове или неуплътнени места, от които може да изпарява, че сега и жегите ще помагат. След пътуване, като е добре загряла я остави да поработи на място и огледай дали не изпуска от някъде. Успех!
  2. Тая кола нали не върви само на газ? Затвори всички възможни кранове между бутилката и изпарителя и покарай на бензин при същите останали условия - стръмно, бързо, дълъг път ...... и провери как е. Ако е нормално всичко, значи проблемът е в газовата уредба. Ако пак надува, значи гарнитура на глава. За още по-сигурно преди този експеримент изконсумирай газта от бутилката, така че да изгасне колата от липса на газ и не зареждай. При мен подобен проблем беше от гарнитурата. Успех!
  3. Извинявай, но не разбрах дали си сменил само "буксата" или и крушката. Защото Н4 не минава през отвора във фара - тесен е като за Н1. От няколко години търся прехода между крушака Н1 и буксата на кабела с 2 крачета, подаваща ток , който японците са решили да направят от някаква пластмаса, която не издържа на температурата във фара и се топи и чупи. В Пловдив ми искат 30 лв за брой с 60 дни за доставка. Правих различни опити с преправяне на други видове и модели, за сега неуспешни. Вероятно решението е елементарно, но за сега ми убягва. Успешен ден на всички!
  4. Така описано е възможно да е от постоянно отворен термостат. Винаги са отворени двата кръга - малък и голям и на къси разстояния не може да стопли всичката охладителна течност. На дълъг път като завърти достатъчно антифриза успява да загрее достатъчно. Радиаторчето на отоплението е част от малкия кръг, който трябва бързо да загрее - за по-добра работа на двигателя и по-топло в купето.
  5. Вероятно има настройки на радиото за силата на звука. При мен е така. Настройват се задни-предни и леви-десни. Провери дали и на твоето настройките не са такива. Успех!
  6. С подобен акумулатор купих колата и 5 години без проблем го ползвах. Единственият проблем беше, че пречеше на смяна на крушката за къси светлини пред него.
  7. Няма ли колеги във форума с мнение по въпроса? При толкова опитни и знаещи собственици на Хонда ? А това може да се изпълни и на други марки и модели, ако е приложимо без рискове , разбира се.
  8. Зад капачетата са крушките, които осветяват задния номер - от там се сменят. От там май се вижда лостчето за ключалката, но не помня кое и дали има достъп или само видимост. Успех!
  9. Колата трябва да е заключена. Дръжката да е максимално притисната напред - към колата. Тогава отключваш с дистанционното и всичко трябва да е наред. Другата опция е да отключиш директно с ключа вратата на багажника.
  10. В събота видях странно, но работещо изпълнение на свързване на допълнителни фарове за мъгла. От акумулатора е изтеглен проводник с монтиран предпазител 15А в пластмасов корпус, на кабела до купето, долу в ляво на волана, където е монтирано Ц-К ключе. След Ц-Кто изтеглени проводници до фаровете, а фаровете към корпус вторият им извод. И това е. Ключето пали и гаси, няма релета, няма нищо. Според собственика единственият риск е да забрави фаровете включени и да изтощи акумулатора. Абсолютно независими са от каквито и да е други светлини и каквото и да е друго. Мислите ли, че има и други рискове и дали е разумно така да се захранят фаровете? Звучи и изглежда много елементарно, но знае ли човек.... Благодаря предварително на знаещите, които ще отзоват с мнения!
  11. Аз купих моето харви с акумулатор 540 стартов ток. Джамбазите бяха успели да набутат голям акумулатор, като бяха разчекнали поставката и бяха приспособили захващането с дебели телове. Служи ми вярно 5 години и умря изведнъж посред лято. Купих Варта на 330 стартов ток за 105 лв. с размер като оригиналния. Вярно, че сега е топло и акумулаторът е нов, но няма разлика в паленето сега с 330 и преди с 540. Дано и през зимата да е така. Симптомите, които описваш при мен са се появявали на други коли, ако акумулаторът е мнооого изтощен, лоша маса или стартерът има проблем с лагеруването. При последния случай с износени втулки роторът не е в ос и при стартиране вместо да се върти нормално, се опитва да залепне в най-близката точка на статора и консумацията е огромна. Според мен трябва на почнеш от проверка на връзките на масата - както колеги са писали по-горе и след това профилактика на стартера. Може за масите да пробваш да подадеш маса директно на корпуса на стартера с подходящ дебел кабел и ако нормално стартира - значи лоша маса. Или да пробваш с друг по-голям акумулатор, дори и с кабели от друга кола, за да провериш дали проблемът е в акумулатора. Кофти проблем, който изисква различни проби. И да пишеш като решиш проблема какъв е бил. Успех!
  12. Не помня кой точно, но при мен беше от тези в купето - долу в ляво от волана.
  13. Колега, за кой Сашо пишеш? Аз ползвах няколко пъти услугите на сервиз, чийто собственик се казва Сашо, обслужват предимно Хонди и се намира в бившия гараж на "Балкантурист" до КАТ. Останах доволен от работата им. Сподели , ако имаш оплаквания, че ми предстои смяна на масло и реглаж на клапани и милех там да ходя, та да имам едно на ум. Освен ако говорим за различни хора и сервизи.
  14. Аз имам говорители в страничните фабрично предвидени места - работещи. Понеже не съм капризен, ме задоволява качеството на звука от четирите говорителя - два в предните врати и два отзад - в страни от кората на багажника. Проверете си наличните. Успех!
  15. Няма и да намериш повече от два болта. Има и няколко щипки, но те се преодоляват след внимателно и силно издърпване назад ..... след като си свалил двата болта, разбира се. Безаварийно !
  16. Вдигаш задния капак и се показват по два болта за леви и десни светлини. Развиваш ги и остават 2 или три щипки/ни помня точно/. Със сила, но внимателно да не счупиш щипките издърпваш целия панел назад. Всичко вече ще е пред очите ти. Успех!
  17. Благодаря и на оги28б ! Пратил е отговора си докато аз съм писал моя. Ще се съобразя с предложенията. Ще се откажа от моята идея .
  18. Благодаря за предложенията! Аз фарове имам и си имат монтажни елементи за решетката. Въпросът беше дали не може да се мине само с кабели - от къде да се захранят ако е възможно съществуващите реле и предпазител да издържат допълнителния товар. Вярно, че на всички коли, които съм имал с такива фарова задни и предни светлини за мъгла се включваха отделно, но ако се налага ползване защо да не са едновременно. Освен това ще си спестя допълнителни кабели, ключ, реле и част от труда.
  19. Търсих из форума, но не открих отговор на въпроса ми и затова искам да питам знаещите. От известно време ми се върти идея - да сложа допълнителни фарове за мъгла на предната решетка, като ги свържа със светлината за мъгла отзад. Предимствата според мен са : има бутон на таблото, който включва задната допълнителна светлина, фарове за мъгла е добре да се включват заедно със задната допълнителна, като загасиш двигателя и те ще се гасят автоматично ..... И тук идват въпросите. От къде да свържа захранването на новите фарове, дали релето през което е захранена задната светлина ще издържи и двата нови консуматора, дали предпазителя /бушона/ за това захранване ще издържи ...... И така - с няколко думи - възможно ли е допълнителни фарове включвани от бутона за задната светлина? Ако някой го е правил или знае как да стане, моля да помага! Благодаря на отзовалите се знаещи !
  20. До сега проблемът не е открит . Според писаното по-горе от отзивчиви колеги притегнах и прегледах всички кабели около АГУ и не забелязах нищо разхлабено или прекъснато. После около 500 км не се прояви. Не знам какво да мисля -дали без да искам съм го отстранил или просто не се е проявил по друга причина. Продължавам наблюдението и при допълнителна информация ще я споделя тук. Благодаря за съветите и успешен ден на всички!
  21. Благодаря за отговорите! Явно ще търся сервиз за газ.
  22. Здравейте! Появи се странен проблем при работа на пропан-бутан. АГУ не е инжекцион. При тръгване всичко е наред – палене на бензин, след загряване преминаване на газ - при мен става като вдигна оборотите около 3000 , независимо колко е загрял двигателя, но аз изчаквам да се вдигне термометърът. След известно време – нелогично и неопределено 5, 20, 30 …. минути диодите на панела показващ количеството газ и на какво гориво работи в момента колата изгасват за секунда и после всичко светва – както при стартиране и продължава да работи на бензин. След форсиране до 3000 оборота отново минава на газ до следващо повторение на изгасване и преминаване на бензин. При изгасването на диодите арматурното табло се държи като при работещ двигател – не светват индикаторите както е при старта. Вероятно двигателят продължава да работи , но по някаква причина преминава от газ на бензин или се получава някакъв рестарт на АГУ /ако е възможно такова/. Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели опит с решаването му. Благодаря на отзовалите се и успешен ден на всички във форума!
  23. Благодаря за отговора! Преди поставяне как балансираш ? Разбрах, че не държиш на размяна на местата на гумите. Ако е само баланс безплатно ли е? Явно при теб се получава. Безаварийно!!!
  24. Явно не сте разбрали въпроса ми. Разбира се, че компромис не трябва да има. И аз съм с 2 комплекта гуми , но само с 1 комплект джанти. Зимата със зимни и лятото с летни гуми и с достатъчно дълбочина на шарката на протектора. Струва ли си два комплекта джанти с гуми??? Аз от това се отказах. И сега на едни и същи джанти /при мен 16"/ пролет и есен слагам летни и съответно зимни гуми. При всяка смяна джантите се почистват, гумите се поставят на място различно от това предишния сезон и всичко се балансира. Ако имаш готов комплект в гаража и само вдигаш на крик и сменяш няма да са балансирани /според актуалното им състояние/ , не могат и да се разменят - освен предните със съответните задни, но не и лява страна с дясна /ще се обърне посоката на въртене/. Ето това ми е любопитно дали си заслужава - втори комплект джанти.
×
×
  • Създай нов...