Jump to content

granik

Фен
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About granik

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Хонда HR-V
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Здравейте! Някой сложил ли е калобрани на ХРВ-то и доволен ли е? По колко струват предни и задни и лесно ли се слагат. Като я измия Хондата и докато мина 100 метра предните врати и задната броня пак са нахвърляни с кал и това ме дразни.
 2. Здравейте! И аз съм в 1 ва група ,на еко стикерите. Приятел ,който работи в прегледите ми кажа,че другия преглед ,може и да не мога да го мина,ако приемат някакви нови закони. Гори яко масло. Иначе имам катализатор ,но и на бензин и на газ , вредните емисии са зле. Та се чудех ,дали ако направя основен ремонт ,ще покрия някакви критерии за вредни емисии или въобще да не се занимавам. И колко би струвал , един основен ремонт към днешна дата ? Двигателя е 105 коня, 99 година.
 3. Здравейте! Искам да поставя улуци, на четирискатен покрив. По правилата е нужно ,на всеки скат да има водосточна тръба. Водосборните кутии,ще са в ъглитите на отстояние от ъгловите снадки . Но не мога да се ориентирам , наклона на малкото парче улук от ъгловата снадка към водосборната кутия, противоположен ли трябва да е на наклонът на основния улук на ската? Дефакто водосборната кутия и от двете страни ли трябва да е в най ниската точка ? Ако съм обяснил неясно се извинявам предварително.
 4. То и аз отворих там но не видях бушони много странно
 5. Здравейте! Някой да знае кой е бушона на запалката ? Автомобила е Хрв 105 коня,99г.,3 врати.
 6. Здравейте! От известно време HRV-то взе дасе люлее на пътя ,като лодка. Много неприятно. Мисля ,че е от амортисьорите. Може ли някой да ми каже горе долу, колко излиза покупката смяната на всички амортисьори и да препоръча някоя марка.
 7. Здравейте! За какво служи този резервоар с червената капачка и каква течност съдържа ? Някакво масло за хидравликата ли е ? Хонда HRV 1.6- 99г.
 8. Здравейте! Някой да е свалял тапицерията ,на седалките на H-RV ,за да ги пере? Ако да , има ли някакви особености ,за които трябва да се следи?
 9. Здравейте ! Предстои ми смяна на термостат, на HR-V. Има много модели от 15 до 50лв. Да препоръчате някой, който масово се използва.
 10. Ако карам по 20000 км. на година. ,което е около 55 км. на ден , което е постижимо ,защото и до магазина ходя с колата, а вече ще пътувам и до далечни места ще направя груби изчисления. При разход на метан 8 лв. на 100 км. , на месец ще давам за метан по 134 лв.. За пропан бутан при 20000 км. на година при летни цени 1,19 и зимни 1,39 средно 1,29 лв. . Месечно ще давам за газ пропан 215 лв. Разликата за месец между двете горива е 81 лв. ,което за година е 972 лв. Метановата уредба ще ми струва около 1400лв. и ще е метанов инжекцион., така че за година и половина ще я избия от разликата в цените на двете горива. Метан станции има и в големите и в по малките градове. Другото е ,че на по къси маршрути в града , докато прехвърли на газ , аз ще съм стигнал и ще съм карал на бензин, което значи да зареждам и бензин особено зимата. При метана това го няма. Вярно ,че бутилката е тежка , но не смятам да слагам от големите или пък няколко. Ще сложа някоя средна и ще я зареждам по често. Та затова се ориентирах към метана. И метана е по екологично гориво от другите и не е толкова зависимо от цената на петрола. Имам приятели с метанови инжекциони и не съм забелязал , колите им да са изгубили динамика.
 11. Да с 8-9 лв. 100 км.. Колата е за да се кара. Не мисля да се пенсионирам с нея. И трябва да се пътува , да се разглеждат интересни места. Не мисля ,че ще пазя колата за внуците си.
 12. Здравейте! Искам да сложа метанова уредба на Хондата . Ако някой има наблюдения или опит да сподели.Марка, сервиз, цени, майстори , за Варна. Не желая пропан бутан.Искам метанова уредба.
 13. Шофьорската врата. Благодаря за отговорите.Винаги се притеснявам ,когато раглобявам врата ,защото винаги чупя щипки.
×
×
 • Create New...