Jump to content

granik

Фен
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от granik

  1. Здравейте! Някой сложил ли е калобрани на ХРВ-то и доволен ли е? По колко струват предни и задни и лесно ли се слагат. Като я измия Хондата и докато мина 100 метра предните врати и задната броня пак са нахвърляни с кал и това ме дразни.
  2. Здравейте! И аз съм в 1 ва група ,на еко стикерите. Приятел ,който работи в прегледите ми кажа,че другия преглед ,може и да не мога да го мина,ако приемат някакви нови закони. Гори яко масло. Иначе имам катализатор ,но и на бензин и на газ , вредните емисии са зле. Та се чудех ,дали ако направя основен ремонт ,ще покрия някакви критерии за вредни емисии или въобще да не се занимавам. И колко би струвал , един основен ремонт към днешна дата ? Двигателя е 105 коня, 99 година.
  3. granik

    Поставяне на улуци

    Здравейте! Искам да поставя улуци, на четирискатен покрив. По правилата е нужно ,на всеки скат да има водосточна тръба. Водосборните кутии,ще са в ъглитите на отстояние от ъгловите снадки . Но не мога да се ориентирам , наклона на малкото парче улук от ъгловата снадка към водосборната кутия, противоположен ли трябва да е на наклонът на основния улук на ската? Дефакто водосборната кутия и от двете страни ли трябва да е в най ниската точка ? Ако съм обяснил неясно се извинявам предварително.
  4. То и аз отворих там но не видях бушони много странно
  5. Здравейте! Някой да знае кой е бушона на запалката ? Автомобила е Хрв 105 коня,99г.,3 врати.
  6. Здравейте! От известно време HRV-то взе дасе люлее на пътя ,като лодка. Много неприятно. Мисля ,че е от амортисьорите. Може ли някой да ми каже горе долу, колко излиза покупката смяната на всички амортисьори и да препоръча някоя марка.
  7. Здравейте! За какво служи този резервоар с червената капачка и каква течност съдържа ? Някакво масло за хидравликата ли е ? Хонда HRV 1.6- 99г.
  8. Здравейте! Някой да е свалял тапицерията ,на седалките на H-RV ,за да ги пере? Ако да , има ли някакви особености ,за които трябва да се следи?
  9. Здравейте ! Предстои ми смяна на термостат, на HR-V. Има много модели от 15 до 50лв. Да препоръчате някой, който масово се използва.
  10. Ако карам по 20000 км. на година. ,което е около 55 км. на ден , което е постижимо ,защото и до магазина ходя с колата, а вече ще пътувам и до далечни места ще направя груби изчисления. При разход на метан 8 лв. на 100 км. , на месец ще давам за метан по 134 лв.. За пропан бутан при 20000 км. на година при летни цени 1,19 и зимни 1,39 средно 1,29 лв. . Месечно ще давам за газ пропан 215 лв. Разликата за месец между двете горива е 81 лв. ,което за година е 972 лв. Метановата уредба ще ми струва около 1400лв. и ще е метанов инжекцион., така че за година и половина ще я избия от разликата в цените на двете горива. Метан станции има и в големите и в по малките градове. Другото е ,че на по къси маршрути в града , докато прехвърли на газ , аз ще съм стигнал и ще съм карал на бензин, което значи да зареждам и бензин особено зимата. При метана това го няма. Вярно ,че бутилката е тежка , но не смятам да слагам от големите или пък няколко. Ще сложа някоя средна и ще я зареждам по често. Та затова се ориентирах към метана. И метана е по екологично гориво от другите и не е толкова зависимо от цената на петрола. Имам приятели с метанови инжекциони и не съм забелязал , колите им да са изгубили динамика.
  11. Да с 8-9 лв. 100 км.. Колата е за да се кара. Не мисля да се пенсионирам с нея. И трябва да се пътува , да се разглеждат интересни места. Не мисля ,че ще пазя колата за внуците си.
  12. Здравейте! Искам да сложа метанова уредба на Хондата . Ако някой има наблюдения или опит да сподели.Марка, сервиз, цени, майстори , за Варна. Не желая пропан бутан.Искам метанова уредба.
  13. Шофьорската врата. Благодаря за отговорите.Винаги се притеснявам ,когато раглобявам врата ,защото винаги чупя щипки.
  14. Здравейте! Някакъв тъпанар снощи ми е ударил джипката и е избягал, Как да разглобя вратата за да пробвам да я изправя отвътре навън, Направо съм бесен, толкова много място има на улицата, трябва да си най некадърния пияндурник да се нацелиш в Хондата, И по лошото е ако някой завистливец ми е ритнал с крак вратата.
  15. Искам да си купя 4 нови зимни гуми за HR-V то , като бюджета ми е 450 лв., Нещо да препоръчате ,16-ки. Има хубави втора употреба, маркови и не са скъпи, ама българина е гявол и му нямам доверие, затова търся нови.
  16. Автомобила средно се продава на цена,която не отговаря на класа му. Голяма цена за нисък клас автомобил. За средната цена на която върви можеш да си вземеш много по комфортен, бърз и с повече екстри автомобил. Колкото до покупката пробвай дали всичко работи, ел.стъкла, огледала, дали се прибират, централното дали отключва и заключва всички врати и багажника, светлините дали бачкат , климатика бачка ли изстудява ли , 4х4 ли е , работи ли ABS , ръжди и т.н.п.с. Най вече гледай да е черна, ще събираш погледите на мадамите
  17. Здравейте! Къде се намира номера на двигателя на ХР-В ?
  18. Колега, не се обиждай, но имам чувството ,че материята АВТОМОБИЛ ,ти е чужда и напълно непозната. След като си собственик от 2 дни и задаваш такива въпроси, по-добре вземи я закарай в някой сервиз където разбират, да и направиш пълно обслужване.И ако са ти казали, че колата ти е обслужена преди да я купиш - не вярвай!п.п. На капачката за спирачната течност, би трябвало да пише каква да използваш, обаче щом е на дъното и е чернилка ,според мен по-добре я смени цялата с нова , за да не стане късно /ако не е станало вече/ и да трябва да сменяваш други работи.Естествено,че не се обиждам, затова си има майстори и техници, но все пак е добре човек да се поинтересува и чуе мнения преди да отиде в сервиза.
  19. Още два въпроса : имам чувството че като завивам бавно , колата леко претриса, но не от двигателя , това на 4х4 ли се дължи ? И също така в казанчето за течност за съединителя почти няма течност, само на дъното има малко и е много черна. Каква марка може да е тази течност , чувал съм че на Бош е черна.
  20. Здравейте! От два дена съм собственик на HR-V с три врати, 105 к.с., 4х4, 1999г.. Колата много ми допада. Предната ми кола беше Ауди 80 Б4, 2000кубика,115 к.с.. Железен автомобил.Честно казано има доста разлики между двата автомобила, като всеки си има своите силни страни. Бях дългогодишен участник в Ауди форума, а сега вече нов в Хонда форум. Искам да попитам няколко неща ,които ми станаха интересни за хондата. Направи ми впечатление акумулатора, защо е толкова малък ,като от мотор, а и поставката му е доста малка.Може ли да се монтира по голям акумулатор? Друго ,което не можах да разбера е , за какво е бутона от ляво на волана ,до копчето за регулиране на фаровете.Натиснах го и свети, като предполагам ,че е за халогени, но аз не откривам халогени на автомобила. И последен въпрос, как се затварят средните въздухоотводи, страничните имат врътка за затваряне ,но средните нямат и от тях духа постоянно и при изключен вентилатор.Предварително благодаря за отговорите!
×
×
  • Създай нов...