Jump to content

golfy

Фен
  • Мнения

    135
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от golfy

  1. Вероятно е така, ако практиката е подплатена с грижовно поддържане и редовно обслужване на същия, нещо в което може да си сигурен само ако си поддържал съответния автомобил от нов.
  2. Има си ремонтни комплекти за тях.
  3. Ще рече че не го прави постоянно, така ли? Възможно ли е да ти е запушен радиатора? Ти видя ли какво беше състоянието на стария антифриз? Само източихте стария и наляхте нов или промивахте системата? Съмнява ме, че е имало боклуци вътре и има някакво запушване.
  4. Лично аз не бих слагал никаква добавка на този етап. Първо установи дали си с DPF или не. След като разбереш ще ти е ясно и какво е маслото за твоята кола. Аз бих сложил ефтино масло 0/30 или 5/30 със съответната спецификация, което да ползвам за промивка и почистване на двигателя, до колкото е възможно, за около 500 - 1000 км. /ако толкова държиш към него може да сложиш и добавката .. лично аз не бих/. След което го източвам и си наливам читаво 0/30 с С2 спецификация ако си с DPF или ако не си 0/30 С1 или А5. За последното може да погледнеш маслата на ФЕНА .. има читаво YACCO за мотори без DPF. Аз ползвам MOTUL 8100 eco-clean 0/30 С2 вече две смени, но бях с DPF, вече не съм и смятам следващата смяна да е именно с YACCO-то. Ако се чудиш още какво да сипваш .. вземи Емилия някой петък вечер и елате да пием по едно пиене и да ти обясня
  5. Всеки сам решава какво масло да ползва, но по предписание за двигател N22A2 с DPF филтър маслото е 0/30 или 5/30 С2-DPF, а за двигател N22A2 без DPF може да се ползва 0/30 или 5/30 С1 и А5. Ако визираш твоя CIVIC, който е с мотор N16A2 i-DTEC за него маслото е 0/30 С2/С3.
  6. Какво друго да ти каже .. според тях и шумът след смяна на ангренажни вериги е нормален, абе мани..., като нямат отговор на някой въпрос, това е най лесното, което да ти кажат. Остави тия добавки дето си ги намислил, слагай хубаво масло и филтър и ги сменяй на не повече от 10000 км. Ако си с DPF гледай да е 0/30 или 5/30 с С2 спецификация, ако не си, пиши на Фена да ти прати на YACCO . . има добри показатели.
  7. На този адрес са доста автокъщи от града, най-малко 20 поне, намира се точно срещу КАТ Плевен. Конкретния търговец НАНСИ АУТО ми е клиент. Това което знам е, колите му са предимно Швейцарски и той доста често пътува до там, а дали е докарал съответния автомобил на ход само той / в случая ТЯ/ си знае. Ако намеря време утре след обед ще мина да я видя и ще докладвам. Ако те интересува нещо конкретно кажи да гледам, ако успея да отида.
  8. VFR-a ми правеше подобен проблем, оказа се зацапана цедка на бензиновата помпа в резервоара. Ако не си я чистил скоро може да опиташ.
  9. За човека, за когото се отнася написаното е Сташо от Долна Митрополия и ти гарантирам, че той няма да чака някой да го моли да му я направи както трябва, просто така си работи, съвестен и най-важното КОРЕКТЕН И ТОЧЕН. Не му правя реклама, но поддържа моята кола от както я имам и впечатленията ми са такива. Ето ти телефона му: 0899781061 Обади му се и си поговорете и ти гарантирам, че ще разбереш, що за човек е още по телефона. И между другото Сивика му наистина е уникално запазен. Ако става въпрос за сервиза на Мариян, който е срещу Мизия / зад бившия СИТРОЕН/, също е един от добрите майстори на Хонда в града. При него съм получавал доста уместни и на място съвети. Лично аз съм доволен и от двамата.
  10. Обявено е, че има газова уредба, ако наистина е така аз лично не бих си купил кола която е карана на газ. По-добре търси без монтирана газова уредба и си я монтирай ти, ако имаш желание. Относно цената - много ми е съмнително да е такава.
  11. Твърдо съм за дизела. Карам такъв 3-та година. За мен това е колата .. първоначалната инвестиция е по-малка, но бързо се достига цената на бензиновите, след като се сменят маховик, комплект съединител и вериги + задължителното първоначално обслужване. Смяната им не е задължително да стане с покупката, но имайки предвид, че повечето коли, които влизат в България са минали 200 хил. км., което е горе-долу живота и на маховика и на веригите, смяната им рано или късно е неизбежна за човек решил да си кара колата. Същото се отнася и за DPF-филтъра - регенерациите и почистването му след като започне да дава индикации, че е запушен са временно решение, след което ще трябва да се премахва софтуерно и физически и там са едни 400 лв. След тези процедури при дизела цената му се изравнява с тази на бензиновите и може да си правиш кеф, като си караш колата безпроблемно. Относно вървене, дизел е много по-добре от бензина, разход - почти се изравнява - при мен смесен разход е около 6.5л / 60/40 извънградско /градско /, бензиновите под 12-13 на газ не могат да паднат. Общо взето все едно е какво ще си харесаш, спора и мненията за това бензин или дизел да избере човек няма да има еднозначен отговор, но ще имаш един читав автомобил на база цена-качество. Най-добре се качи на няколко бензинови, покарай и няколко дизелови и прецени за себе си кое ти приляга повече. Лично за мен това е дизела, най-вече заради вървежа му, без да ангажирам никой с моето мнение. И двата варианта, и бензин и дизел си искат да са поддържани правилно и на време. От там нататък .. божа работа. Успех и дано се похвалиш скоро. П.С. На лични ще ти пратя какво съм правил по моята, за да добиеш представа горе-долу за цените на нещата, които съм сменял аз.
  12. Явно не е от регенерация проблема. При мен също не се е повишил разхода. Ще очаквам какъв ще е резултата при теб. Сподели като имаш информация.
  13. Грешката, която вади е 0000, което според човека от Бош Сервиз в Плевен е софтуерна грешка на програмата за диагностика, но не и на колата. Някой, някъде /не помня темата/ беше споменал за зацапан ЕГР /моя не е чистен/.. от него може ли да се случва това или би трябвало да го извади като грешка? За софтуера не знам, какво да се е случило та да се бъгне? Съмнява ме да е нещо такова.
  14. Такаа .. светнахме пак .. след около 500 км /10 дни/. Въпросът ми е следния: При условие, че показателите на филтъра са като на чист /не запушен/, дюзите са в норма, има ли друго което да накара индикацията за DPF да светне и кое е то, ако има такова чудо? Според Сашо Василев от варненския сервиз за почистване на DPF, проблемът ми не е в него. Сега, къде да търся проблем и да го свалям ли изобщо за почистване или да търся друга причина? Да добавя, че на диагностика не ми изкарва никаква грешка, но е факт, че индикацията за DPF свети.
  15. А педала на съединителя как е - нормален ли е или е по-твърд? Като натиснеш педала до долу ли слиза както обикновено или се затруднява, когато се получи така? Съединител сменян ли е? А демпферния маховик имаш ли представа в какво състояние е, проверяван ли е?
  16. Мисля, че не е необходимо да го сменяш. Миризмата, която си усетил е била най-вероятно от регенерацията, което е нормално.
  17. Повече трябва да се притесняваш за това да не ти създаде проблем, ако не си го сменил това масло. На мен това ми прилична на същото, което източих и аз от моята, когато го сменях, но дали е Honda PSF само може да гадаеш. За това не се чуди ами го сменяй задължително и измий хубаво казанчето и цедката преди да потеглиш на път.
×
×
  • Създай нов...