Jump to content

Ivan B

Новак
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ivan B last won the day on July 18

Ivan B had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About Ivan B

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V 2005
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Аз карах до скоро, Алфа 156 jtd 110к.с. 2001г. Карах я 10 години. Страхотна машина. Много здрав двигател. Никога не съм правил нещо по електрическата част, не съм сменял датчици, с изключение на един на Хол, но той се повреди, заради нестегнат винт в сервиза, когато са сменяли ангренажа. Не съм сменял амортисьори. Те са оригиналните Билщайн, яката работа. Ел. стъклата не са се повреждали, централното също. Има жестоки спирачки! Лудница. Не съм ремонтирал турбо, скорости, а стартерът се предаде, едва преди 6 месеца, като всекидневно, колата е палена поне по 10-15 пъти. Единственото и слабо място е предницата и по-точно носачите. Не съм ремонтирал никакви помпи, нито за високото налягане, нито тази в резервоара. 9 години климатроникът работеше без забележка и едва миналата година спря, защото компресорът замина. Това са 9 години, никаква поддръжка на климатичната система! Макферсоните, още са оригиналните, егати зверовете. По двигателя няма и капка масло. Демпфера още е здрав, а аз не съм сменял демпфер. Термостатът е на 10г. и не мърда. 128 000км. съм навъртял. Колата, няма и ръжда!
 2. Здравейте. Когато потеглям и изредя първа и втора скорост и след това изключа втора предавка, оборотите на двигателя падат под тези на нормален празен ход. Това става, само при втора предавка. Ако при паднали обороти, натисна съединителя, оборотите се нормализират. Някой, има ли идея, защо е това?
 3. Прощавай колега, но съм ти прочел поста малко по диагонал и не съм разбрал,че ще гледаш, след покупката, а аз ти писах за преди покупката. Както и да е, не мога да си изтрия мненията. Късмет ти пожелавам, с новата кола.
 4. Всъщност писах с презумпция, че караш дизел. Ще драсна още малко. Наведи се под колата и огледай добре, гумените неща, като маншони и тампони за напукано или скъсано. Кората под двигателя, дали е там. Покарай колата и слушай за шумове и тропане . Предавките трябва да влизат леко и меко. Провери ръчната спирачка. Гледай при контакт, дали всички лампи светват и угасват. Провери пръскалките на предното и задното стъкло, както и на фаровете. Огледай добре, дали линиите на вратите и калниците съвпадат и са симетрични. Ако не съвпадат или има асиметрия, може да има скрит удар.
 5. Гледай дали педалът на съединителя е мек. Ако не е, значи ще даваш 1500лв. ориентировъчно. Провери, всички светещи неща, дали светят. Провери климатроника дали тръгва веднага. Слушай дали веригата е тиха. Провери централното и ел.стъклата. Шибедах ако има и него провери. Прегледай всички уплътниения на врати и шибедах, огледалата дали се прибират. А и нещо дето късно го видях. Провери филтрите на купето, дали са в пластмасови касетки или просто се мандахерцат вътре. Има ли стелки, щото са скъпи. Навигацията дали бачка. Обикновено няма диск, което значи, че лазерната глава е заминала. Няма оправия, че е много скъпо. Провери парктроника, дали работи нормално ( ако има де). Гледай отзад колата, дали не са разчекнати гумите или едната е по-накриво. Виж, дали има оборудване в багажника, че обикновено го крадат - крик, ключ за гумите. Провери всички копчета и врътки, дали работят коректно.
 6. Не е нормално. От личния ми скорошен опит, казвам, че ще сменяш нещо по съединителя. При мен имаше вибрации, заради дефектен съединител.
 7. Смениха целия комплект от 4 части.
 8. И така, сагата свърши. Днес ми сложиха съединител Айсин, но....само на кутията пишеше Айсин. Вътре за изненада ( моята беше, че не знае причината) на управителя на сервиза, имаше съединител LUK. Обясних му, че различните производствени толеранси, са причина за различните наименования върху кутията и тук е парадокса. В кутия с надпис LUK беше твърд съединител, освен, че с осезателно по-ниско качество. По презумпция, това трябва да е с най- малки отклонения от нормите, заради фирменото лого, но се оказа, че е точно обратното. AISIN качеството е на светлинни години, пред LUK (говоря за надписи по опаковката). С AISIN, колата ми потегля без газ, като автоматик. Никакви вибрации. Вече няма и вибрации по вилката, които да се предават на педала на съединителя. Освен това на около 1200 оборота, с LUK имаше бучене в купето, ако карам на по висока предавка. Това явление, изчезна с AISIN. Педалът е лек, като перце, а с LUK беше осезателно по-тежък. Никога вече, продукт с опаковка на LUK!
 9. Отговарям ти. Смених всичко, пълен комплект от 4 части, а дали реално е сменено всичко съм сигурен, защото видях, стария, точно след свалянето и той си стоеше там, когато си взимах колата. От години, този сервиз ми поддържа колите и имаме добри взаимоотноошения с управителя. Просто сега, мал шанс, ама аз , като редови напатил българин, трябваше да сондирам мнение от баш хондаджия.
 10. Днес бях до човек, който поправя само хонди и е работил в Хонда. Оказа се, че съм изтеглил късата клечка, крив феродов диск. Шанс едно на 500 според неговия личен опит. Утре ще ми сменят гаранционния феродов диск, в сервиза, в който го монтираха.
 11. Здравейте! От месец съм собственик, на CR-V 2005г дизел. Педалът на съединителя, беше тежичък и на 1200 оборота демпфера влизаше в резонанс и тресеше двигателя. Въпреки това, колата потегляше, абсолютно без тресене, направо, като автоматик. Реших да го сменя. Вчера ми сложиха комплект съединител LUK и днес отивам да си взема колата. Педалът мекичък, ОК, но тръгвам да потеглям на първа и колата се разтресе и така при всяко потегляне напред или назад. Другото неприятно нещо е че когато обера празния ход на педала на съединителя, усещам силни вибрации на крака ми. Погледнах вилката и на празен ход, видимо се тресе хоризонтално. Ако изфорсирам двигателя, усещането при обран ход на педала си остава и само честотата на вибрациите се повишава. Дойдоха двама души от фирмата доставчик на съединителя, правиха допитване до тоя, до оня и мнението им е че съединителя, ще улегне, като покарам известно време. За вибрациите във вилката, бяха убедени, че това е нормално. Моля за компетентно мнение, ако някой е имал такъв проблем, щото ми се струва, че ме пързалят. Да карам ли с тресящ при потегляне съединител? Има ли опасност, да скапя скорости или нещо друго. Благодаря предварително.
×