Jump to content

Ivan B

Фен
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Ivan B last won the day on October 25 2019

Ivan B had the most liked content!

Community Reputation

29 Neutral

About Ivan B

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V II 2.2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Привет колеги. Когато купих колата, минута, след като я регистрирах в КАТ и си тръгнах, DPF филтъра започна да се изчиства с облак бял дим. От тогава, вече 10 000км. нищо не е изпушвало. Питам, това нормално ли е, че взех да си мисля, че нещо може, да не е наред. Винаги слагам в нафтата BDC добавка, а последните 3000км. и добавка за почистване на DPF.
 2. Едва ли. Вибрацията не зависи от скоростта на колата, а единствено от оборотите на двигателя. Ако е каре, неговите обороти се менят с промяна на предавката, което изключва да е то проблема.
 3. Ако има дупка, ще се чува постоянно, а аз, като пришпоря колата, нищо не бучи. Бучи само в тесен интервал обороти. То се чува бучене в купето, но е вибрация от двигателя.
 4. Когато подавам газ на място, чувам само двигателя, без никакви резонанси. В движение, на втора, трета, четвърта скорост, когато оборотите са около 1300, в купето се получава много гадно бучене, някакъв резонанс. Това става в диапазон от около 500 оборота и когато ги подмина, всичко утихва. Ако сваля едното стъкло, това явление почти не се усеща. Имал ли е някой такъв проблем и от какво може да е.
 5. Не бързай да купуваш, защото може да се окаже, че лазерната глава е заминала! Това от личен опит. Намери диск за проба.
 6. Кодът трябва да го има в книжката на колата. Ако си купил колата без книжка, кофти. Не знам, дали тези навигации, могат да се разкодират.
 7. Не мисля, че ще ти изскочи прътът през капака
 8. Тампонът с лагер под бомбето, на който е хванат пръта на амортисьорът. Аз сложих Билщайн и вече 8000км. са добре. Цена с отстъпка 80лв. бройката. Не купувай Каяба, ако това се окаже проблемът! По принцип е най-добре да се сложат оригинални. Ляв и десен са да знаеш и най-добре ги сменяй и двата.
 9. Щом е като караш по надолнище, значи ако има въздух, той ще се качва в горната помпа. Започни с ремонтен комплект на горна помпа или я смени цялата.
 10. И аз чакам от август. Та казвате, че просто не им се занимава ли? Аз се обадих преди месец и ми казаха, че имали 11 000 писма. Дали това е вярно? Как да разберем?
 11. Те всички горят! Въпросът е, колко често. Тенденцията е ясна. Всичко трябва да има максимално кратък живот, за да се въртят едни пари. Положението е лошо и въпреки това, има едно решение, което приложих на предишния си автомобил. Запоих нормални, качествени, ярки светодиоди с резистори, там където фабричната фасунга, контактува с платката. Животът на тези светодиоди е много дълъг. Операцията е трудоемка и не става за всички осветени детайли, но пък забравяш за смяна на някои крушки.
 12. Аз имах много изгорели крушки. Смених ги с правилните, а не със светодиодни китайски боклуци. От магазин Викиват в Пловдив си купих стъклени с дълги меки изводи и вече 6 месеца, нямам изгоряла крушка. 90ст. е бройката. Слагайте само крушки, като фабричните, за да не си отваряте работа и забравете тези светодиодните. Колега, дано не си изхвърлил, оригиналните фасунги.
 13. Проблемът е, откакто купих колата, но сега започнах да му обръщам внимание. Съединителя ми е нов, масла и течности също. Не го свързвам със някаква смяна. Мисля, че има някаква втулка износена, но не мога да съм сигурен. На старата кола гледах,че беше лесно, полиамидните елементи покрай лоста,който бая се бяха износили с годините. Не знам, как е при тази кола. Има ли нещо за износване покрай лоста, да го сменям.
×
×
 • Create New...