Jump to content

noasie

Фен
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно noasie

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Благодаря за коментарите и се извинявам, че отговарям толкова късно, бях доста в движение последната седмица. Пробвах повечето ситуации, които предлагате, като закономерността, която хващам, е, че се случва след по-дълъг престой - например цяла нощ или цял ден, докато съм на работа. Не се случва винаги, но да кажем в 90% от случаите, като звукът е в задната половина. Ако тръгна и после спра на няколко места, при "вторичните" потегляния го няма. Иначе самото освобождаване на ръчната се чува винаги. Също така ми направи впечатление няколко пъти, че при първоначалното потегляне, при първите маневри за излизане, ако не подавам газ както съм на D, колата не се движи, може би не си е в оборотите още, не знам. А може и спирачният апарат да задържа. Скоро ще влизам в сервиза за смяна на масла, филтри и т.н., та ще обърна внимание на спирачната течност и ще огледаме апаратите. Може ли да уточним само, какво имате предвид под ревизиране и рециклиране на апаратите - пълно разглабяне и почистване, смазка или подмяна? Благодаря още веднъж за коментарите, ще продължа да тествам ситуациите и ще пиша при новости. Поздрави!
  2. Здравейте, колеги, от известно време се сблъсквам с един шум, който вече започва да не ми дава мира. Колата е CRV 3 генерация, 2.0, автомат. Може би ще го обясня малко лаишки, но не се сещам по друг начин. Когато паркирам винаги дърпам ръчната. При потегляне след това, много често в рамките на първите десетина метра, отдолу (по-скоро вляво и по-скоро отзад) се чува единично тропане ("щънк"), което на моменти си се усеща като кик направо. Не се случва всеки път, ако има някаква закономерност е може би като излизам със заход наляво/надясно. Досега го отдавах на някакво освобождаване на спирачен механизъм. По чуждите форуми четох, че може да калибриране на ABS системите. Та да си питам, макар и лаишки, някой има ли подобни наблюдения? Благодаря предварително! П.с. Ако постът не е в правилния раздел, моля админът да го премести.
×
×
  • Създай нов...