Jump to content

Batvan

Фен
 • Мнения

  64
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

16 Neutral

Относно Batvan

 • Ранг
  Потребител
 • Рожден ден Май 24

Profile Information

 • Кара
  Prelud 4 h23a2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Ямбол
 1. Здр.Ако е дюза ще чука мотора и за около 300км ще се строши.Колата ти гори масло и проблема ще е в главата. Като начало смени маслото и си вземи 2-3 литра за доливане.Това че гори масло няма да те остави на пътя. Трябва по често да проверявате да не остане без масло. На 300-400 км. спирате за почивка ,кафе ,тоалетна и преди да потеглите (да са минали поне 30минути) проверявате маслото. Ако е на средата не доливате . Ако е на минимума или по долу го правите на средата. Много масло пак не е добре.
 2. Смяна дискове и накладки

  Накладките LPR ги забрави.Вземи си накладки ATE и си смени спирачната течност. Няма да си познаеш колата.
 3. Препоръка за резонатор

  Колата от тук ли е или нов внос. Направили са и генерация след катализатора.Ще покрива еко нормите и ще върви една идея по добре. Това произведение мисля че само ще пречи.По добре ще е права тръба или нормален резонатор. Защо ще махаш катализатора.
 4. Моля за информация

  Бутончето ( ако е свързано с алармата) е за обучаване на ново дистанционно. Трябва да се проследи кабела къде отива. Ако е в алармата е по добре да се изключи .
 5. Здр. Проблема е локализиран и отстранен. Оказа се че е виновен модула за дневните светлини.Настроен е на 30 или 35% (не съм сигурен). Захранен преди клемореда с постоянен плюс (че беше по лесно). И след клемореда ( плюс през контакт). Модула работи с генерация около 50- 55 херца (мерено с мултицет). Модула набива брум в ел системата на колата които съвпада с честотата на въртене на двигателя. При 3000 оборота честотите съвпадат и компютъра или някои датчик (не е сигурно кое) се шашкат.При потегляне динамото зарежда 14,6 волта и след 30-50км пробег зарежда 13,5-13,8 волта.При спадане на волтажа се явява проблема. Проблема се реши с постоянен плюс от клемата на акумулатора . Отделен кабел 2 квадрата и предпазител само за модула. Благодаря на колегата Markony за насоките.
 6. Пречистване на двигател

  Нафтата няма да ти помогне. Механично почисти колкото е възможно. После има добавки които се сипват преди смяната на маслото. И най важното сменяй маслото на 7-8000 км. Тия 10 000 че и 15 000 км са за някой дето си е намразил колата.
 7. Civic 2003 1.6i 81kw + gas

  На бензин или газ пали трудно.
 8. http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html
 9. Мога да те ориентирам за работата на датчика.Всеки е забелязал как в хладно време колата е по пъргава. Студения (охладения) въздух съдържа повече единици кислород от топлия.При студен въздух компютъра на колата впръсква повече гориво (някакъв процент). По този начин се оптимизира работата на мотора.Това че не се променя работата на двигателя не означава че датчика не работи.Датчика може да се провери с мултицет за прекъсване или окъсяване.
 10. Сваляне и отваряне на стартера ще покаже какво иска. В магазините на Косер продават отделно четки и втулки (по размер) за стартер и динамо. Сваляй стартера и без това не се знае къде ще те остави колата. Разгледай тази схема ще ти е от полза. http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=19276,19277,19278,19279&nplgrp=1&cmodnamepc=CR-V&xcardr=5&dmodyr=2002&carea=KE&ctrsmtyp=5MT&xgrade=SE-S&nplblk=E__0710
 11. Буксата е правила проблеми (окис,ръжда) .Контактните спрейове много често изсъхват. С масло е по сигурно че няма да се окисли. Но маслото разяжда (гумените изолации примерно) и може да създаде други проблеми.
 12. Благодаря за отговора.Не съм се сетил да проверя инсталацията. Снадките при дюзите са проверявани и са добре (имаше проблем с паленето след престои) Сигнала за оборотите е от първа бензинова дюза. Имам кабел и софтуер, гледал съм настрои кити,не съм променял нищо. Възможно ли е редуктора (изпарителя) да прави проблема.При пълна бутилка прекъсва . В града слагам по 20лв газ и не съм забелязал да прекъсва.Пълня я само когато ще пътувам на по големи разстояния. В неделя се наложи да пътувам по магистралата до София.На газ станцията я напълниха до горе. Трафика беше много натоварен.Колони и в двете ленти. На моменти съм карал на втора скорост.Често скоростта падаше под100км час.Нямаше как да не забележа прекъсването.На моменти карах на бензин. На 3000об губи мощност, не върви, глъхне двигателя тресе цялото купе (като не балансирана гума) .Имах чувството че на моменти работи на два цилиндъра. На 4000 оборота тръгва и все едно нищо не е било.
 13. Здравейте.Проблем с газта. Колата е с Фобос 1 стар компютър (датчиците са на 5волта). Проблема е следния. Точно на 3000 оборота колата почва да прекъсва, да се сецва ,да блъска. Това продължава до 4000 оборота . По нагоре и по надолу от тези обороти няма проблеми. На бензин е безупречна. Колата е с нови свещи (някакви иридиум уж по хубави ) Нови кабели (средна хубост като пари) имам и друго делко и с него имаше прекъсване Газовото е с нови филтри и с рециклирана рейка (вал тек) .Изпарителя не знам каква марка е.При тестване с манометър си поддържа налягането . Газовата има датчик само за температурата на редуктора.За налягането на газта и мап няма.Отива един вакум до изпарителя. Прави ми впечатление че проблема се появява на добре загрял мотор. Клапаните са проверени и хлабините са в норма.Няма натегнат клапан. Тукашен газаджия ме посъветва да си сменя компютъра.Бил стар нямало части и др. Колата е Прелюд 4 H23A2 двигател. Някой ако маже да ме посъветва нещо за проблема ще съм му много благодарен.
 14. Стържене от двигателя

  Мен ми мяза на стартер.Мисля че не се връща бендикса и леко опира на венеца.Требе да се види.За успокоение може да прегледате и ангренажа.
×