Jump to content

Valdimor

Фен
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Valdimor

  1. Здравейте! Ако гумите още ги има, изпратете ми тел. за уточняване на някои подробности. Поздрави!
  2. Пропуснах нещо важно,а именно: 1.Ремонтният комплект от БУЛТРАКО струва 120 лв. 2.За работа - 250 лв. 3.Един л. масло-38 лв. ОБЩО- 408 лв.
  3. След поставянето на добавката нямах никакви проблеми, напълно спря теча, но ме притесняваше това, че вискозитета на добавката е много различен от предписаният от производителя, което не е добре, изобщо не се променяше нивото, без значение колко е загрял двигателя и колко км съм изминал и за това сложих ремонтният комплект, който бях закупил предварително и вече 1500 км всичко е ОК! Постави ми го Слави от овча купел. Много колеги го знаят , но за тези които сега разбират за него, ще кажа следното: НЯМА в София друг като него. Не случайно е бил толкова много години в БУЛТРАКО. При него ходя вече няколко пъти и винаги съм бил много доволен - изключителен специалист. НИКОГА и за нищо на света не бих отишъл другаде, без значение какъв е проблема и колко ще чакам, защото колегите го затрупват с работа. Тел. му е: 0899 744 385. Оценката ми за него е напълно реална, защото имам добра техническа култура по ДВГ , което съм завършил, както и работил много години.
  4. Засичане- само при пълен резервоар и след това допълване. Винаги съм карал по агресивно, защото все бързах за накъде, като тръгвах все в последния момент. Газ, спирачка при максимално възможната скорост според терена. При това каране никога не ми е падал разходът под 10.5, но преди 5 месеца се наложи да платя доста солидна глоба и от тогава вече не бързам и разходът никога не ми е минал по вече от 8.5 . Празен до Поморие и обратно при скорост 100-110 е около 6.3 , а при 130 - 7.5 до 8. Разходът по каталог никога не може да се постигне защото се измерва при съвсем други условия, нямащи нищо общо с нашите.
  5. Аз имах същия проблем, за който някъде във форума бях писал и търсех помощ, като мислех ,че теча ми е от дясната страна на рейката, но се оказа ,че теча е от кормилния прът и маслото стичайки се се бях заблудил . Нямах никакво чукане и ли тропане , а на 500-600 км. доливах по около 20- 40 мл. След много умуване купих от Бултрако един ремонтен комплект ( семеринги ) за 120 лв, но ми се наложи спешно дълго пътуване, нямах време за ремонт и затова сложих добавка МАНОЛ .Резултатът, че течът спря, а маслото не мърда от горната граница. Преди това със оригинално масло на ХОНДА след продължителен преход се разширяваше и минаваше със около 6 до 8мм над максимума, което не знам кое е по доброто и дали е нормално това разширение. Добавката я взех от едни складове на ф-ма АУТО ОИЛ във ж.к. Люлин гр София, които се намират на около 200-300 м след БУЛВАРИЯ от лявата страна идвайки от центъра, а срещу тях има магазин за акцесоари където я продават на същата цена от 8 лв, а в магазин на бул. Сливница 173, преди моста на захарна фабрика се продава на цена от 10 лв. Ще карам така докато отново протече, след което ще слагам новите семеринги.
  6. Не съм имал никакви проблеми, а съм изминал вече 10000км. и най интересното при техническият преглед пожелах да ми кажат реалните стойности на измерените газове- бяха в нормата. Това е за сега, а за в бъдеще- дано не се промени.
  7. ЗА НЯКОИ МОЖЕ ДА Е КЪСНО, НО ЗА ДРУГИ НАВРЕМЕ. 1. От Бултрако за около 120 лв купих ремонтен комплект за хидравлична рейка ( всички семеринги) но не ги смених, защото се наложи да пътувам, а преди това бях купил добавка за хидравлика МАНОЛ, която сложих и вече 2000 км. нямам проблем. Ще изчакам и отново когато се разтече ще сложа новите семеринги. 2.Тази добавка може да се намери от 8 до 12лв и във София я има във магазините на Аито оил. Аз я взех от техен склад в жк Люлин до БУЛВАРИЯ, 200м след тях в ляво, а срещу тях има магазин за акцесоари, където я продават на цена от 8лв. На бул. Сливница 173, преди моста на захарна фабрика я продават за 10лв. Тел на магазина: 0898 686 166, 0898 686 165, 02 929 46 11. 3.Със оригиналното масло на хонда,след по дълъг маршрут следствие на температурата маслото се разширяваше и минаваше със около 6- 8 мм. над горната граница, а след източване на около 250мл. и слагане на добавката вече не мърда от резката на максимума,, което не знам дали е по добре. Предстои да го обсъдя със специалисти.
  8. Последно: 1350лв. до 15.06.17г. След тази дата темата се затваря.
  9. Частите са в оригиналната си опаковка, която не е отваряна. Тел: 0884 606 577 Владо.
  10. От известно време се появи теч от дясната страна на рейката и при изминати около 5-600км доливам в казанчето на хидравликата около 50-60мл. Нямам чукане и шум в рейката, само теч. Ако някой е правил този ремонт в София, моля да сподели резултатите.
  11. Благодаря,изпрати ми на лични телефон,че ако не я оправя във София, връщайки се от Поморие след около 20 дни и имам проблем да да се отбия във Сливен.
  12. При мен вече спешно ми е необходима всякаква информация по този въпрос, защото моята протече,а скоро ще имам по дълги пътувания. Всъщност нямам чукане нито шум в рейката,а на около 500км губи по около 2 до 3мм масло от казанчето, тече съвсем леко от дясната страна, за сега, явно семеринг е за смяна, но това е според мен. Моля за инфо по въпроса от колеги минали по тоя път. Предварително благодаря!
  13. Благодаря, но не ми се получи. Направих няколко неуспешни опита,явно ще търся по можещ от мен.
  14. Здравейте колеги! Колата ми е със оригинална навигация, но поръчка за Италия и в БУЛТРАКО не се наемат да да я доведат във съответните норми за ползване в БГ. Ако някой е минал по този път ще съм доволен, ако ме упъти, къде и при кого да стане това, макар и да е в друг град. Благодаря предварително.
  15. При закупуване на автомобил, задължително при нотариуса се представя документ за платен данък. Ако сделката се изповядва от 01.01 до 31. 03. за платен данък се смята данъка за миналата година, след което новият собственик ще плати данъка за настоящата година. Всички сделки след 31.03 се изисква при нотариуса платен данък за настоящата година. В София след като се мине през кат не си длъжен да ходиш в съвета да заявяваш придобиването на колата защото данните от кат постъпват директно в дадената община, но ако си закупил колата преди 31.03.си длъжен да отидеш и си заплатиш начисленият за годината данък ,а ако колата е била с регистрация от друг град и сделката се извършва след 31.03 си длъжен да представиш документът за платен данък за предишната регистрация, след което ти начисляват плащане на допълнително някаква сума,защото данъците в с.София са по големи от тези на общините в страната. Не знам обаче каква е нормативната уредба в другите области, дали базата данни от кат се препращат в съответните общини така, че всеки трябва да провери това, както и дали дължи допълнително плащане по данъка.Има случаи когато сделката се извършва след 31.03. и старият собственик представя пред нотариусът документ за разсрочено плащане, само за първото и второто тримесечие, което не се отбелязва от нотариуса и тогава новият собственик е прекаран и заплаща останалата част за съответната година. Това го правят някои и със гражданската отговорност, която при сделката трябва да бъде заплатена. Всички регистрации в кат се извършват по адресната регистрация от личната карта, както е описано в предишните постове, както и при съвпадане на двете регистрации може да се запази същият номер .
  16. Заварката ще издържи многократно по големи натоварвания.Знам го от опит, защото съм го правил. Е, разбира се трябва заварката да е добра, и съответно гумата трябва да е със съответната плътност за да намалява вибрациите и енергията предавана чрез втулката, получавани от неравностите на пътя и промяна в скоростта на движение. Да благодарим на колегата за старанието да помести идеята, която за много хора би била полезна. Поздрав!
  17. Това пояснение е много важно и може да послужи на някой имащ тази необходимост, тоест, когато ми проби маркуча бях в Стара планина, далече от места за помощ и направих следното: почистих с обезмаслител мястото и го увих няколко оборота със обикновено тясно тиксо, като след това сложих върху него два см. широк маркуч разрязан по дължина за да може да обхване почти цялостно целият пробит маркуч и отгоре със скоба го затегнах, но не много за да не се подвие или огъне маркуча и така минах около 5 км планински, след което проби на още едно място и бе направено същото. До София до БУЛТРАКО изминах 80 км без да се налага да доливам масло. Това нещо за технически грамотните хора, няма да е възможно да стане защото налягането е високо, е според някои, за това справка във сервиза на хонда във София, където се събра цялото техническо воинство, да гледат сътвореното чудо. Това нещо съм го правил преди годони във танкове със много по високо налягане, така, че е изпитано и работи за спасяване.
  18. Днес по подробно по някои въпроси защото вчера нямах това време. Поддръжката в БУЛТРАКО е изключително скъпа, така, че е необходимо да имате близък в някои от трите сервиза/ Юби-ко, Омбре и Бултрако/ за по поносими цени. Купих колата от В Търново и понеже не намерих там добри специалисти, във София в Бултрако ми направиха следното: 1. Общ преглед - 81 лв. 2. Смяна на масло и м. филтър - 209 лв, 3. Смяна въздушен плюс поленовия /на купето/ - 122лв. 4. Смяна семеринг на колянов вал и ск кутия / беше леко омаслен и стана по мое желание, семеринг-46 лв, плюс работа-260, общо-306 лв. 5. Масло ск. кутия 2.5 л.-40 лв 6. Предни маншони за амортисьорите, бяха леко напукани, 2 бр x 89 лв- 172 лв плюс работа 103 лв, общо -275 лв. 7. Лагер на съединител, по мое желание- 60лв. Оказа се, че съединителят е сменяван и е добър, а маховика е в норма и не е нужно смяната му, същия струва 1900 лв. 8. Операция по подобряване сигурността от кражба -50 лв. 9. След около 2000к, ми проби маркуча за високото налягане на хидравликата - 425 лв, един л. хидравлична течност- 31 лв, за работа-40 лв, общо-496 лв. Всичките тези неща, могат да се направят на други места, като ще излязат значително по евтино, да не говорим за това, че смяната на масло плюс всички филтри, чисто левашко е да плащаш на някой друг да ти го прави. По това време ми се покачи нивото на маслото в картера на двигателя, защото DPF, е започнал да се запушва и при извършване на регенерацията му влиза гориво в картера. Вместо да го премахвам и след това нов софтуер, за да може всички системи да работят, след създаване на необходимите ми връзки със много добър специалист бяха направени 3 отвора по дължината му без да се променя софтуера и вече съм на 2200к, без проблеми. А по въпроса за маркуча на високото налягане, сваля се и със същите накрайници и Български такъв, излиза около 100-120лв, по обяви за части втора употреба от коли същата година , а и по нови струва от 150 до250лв. А по повод колата като цяло е истинско удоволствие е да не усетиш кога е пробуксувала гума и кога се е включил задният мост, страхотна динамика и гъвкав мотор. Моята е EXECUTIVE, абсолютно всички екстри, много съм доволен, жела я го на всеки.
  19. От м юли 2015г имам също CR-V 2.2i CTDI 2009г. До средата на октомври във София съм бил 4-5 дни и когато се прибрах окончателно за една седмица я разбиваха два пъти, като трошат патрона на вратата, също и контактният,но без успех за кражба защото в БУЛТРАКО ми сложиха първото ниво за сигурност от кражба. След това служебно от БУЛИНС ми сложиха второто, а аз в офиса на фирмата която ми го слагаха си поставих и трето. Този модел от ХОНДА се оказва най желан за кражби въпреки, че имам тези защити я държа в гараж. За по подробно инфо:0884 606 577 Владо.
  20. Пропуснах да отбележа, че газта се вкарваше със стандартна газова уредба, но по време на работа на двигателя със дизеловото гориво, а не двигателят да работи само на газ, такъв случай още няма.
  21. Преди около 15 г се направи опит да се пусне серийно за дизела,система съвместяваща и работата със газ,но неуспешно, защото икономията на гориво е някъде 10-15% а в последствие износването на двигателя беше по голямо. От тогава до сега опитите продължават, но със частичен ефект, за това не може да се наложи. От 30г. има танкови двигатели които могат да работят със всякакво гориво /дизел, бензин и газ / но това става със предварителна подготовка, чрез промяна степента на сгъстяване,както и още технически промени, които за нашите двигатели не е удачно.
  22. След разпробиването на филтъра съм изминал 500км градско и 1000 извън, без светване на на иконата за филтъра, нито пък покачване нивото на маслото в картера.
  23. След нововъведението съм изминал 500км градско и 1000 извън, със удоволствието, че всичко работи нормално и няма покачване на маслото в картера.
×
×
  • Създай нов...