Jump to content

JHM

Фен
 • Content Count

  1358
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Everything posted by JHM

 1. JHM

  Парктроник

  За сега е добре,00м. означава че имам под 30см. отзад.Забелязах само, че по късно ми засече едно метално колче, на паркинга на един супермаркет(от тънките метални колчета),незнам защо. За тях ще имам едно на ум.Всички останали препядствия,и автомобили ги засича точно. Няма да слизат децата и жената вече за команди на заден ход. Ето снимки на светло: Кабела минава от лявата страна,долу под корите.Управлението е залепено с двойнолепещо точно над левия стоп отвътре.При монтажа,(който аз извърших)се прави тест на сигнала,за страната на препядствието,като се разменят буксите (ако дава грашна страна),докато покаже точно. Има какво да се желае,но за аматьорско начинание мисля се получи. Поздрави!
 2. Здравейте колеги, пристигна ми от Китай този парктроник- BGN 29.17 11%OFF | Koorinwoo Original Car Parktronic Double CPU Car Parking Sensor 4 Probes Sysem blind Probes System Car Detector Reverse For Car https://s.click.aliexpress.com/e/yQCer48 Някой от вас има ли монтиран такъв и би ли споделил подробности за точните отстояния ("точки") за разположение на датчиците,както и всякакви съвети за самия монтаж.
 3. JHM

  Парктроник

  Бииб...бииб...,готово работи вече,всичко с монтажа 20,50лв.
 4. JHM

  Парктроник

  Ясно.. благодаря ти,щом нямаш ядове до сега и аз ще монтирам по подобен начин,като мисля да дупча бронята,като първата снимка по горе,по средата някъде.
 5. JHM

  Парктроник

  Да,и това го има!
 6. JHM

  Парктроник

  Този ли е оригиналния монтаж и и отстояния или този: За това исках колега с фабричен такъв,да измери и даде инфо,за позициониране на сензорите. Инфото в нета по темата е оскъдно!
 7. JHM

  Парктроник

  Първо мислех за отпред зад волана,където е километража,но нещо някак си е далеч от огледалото,което си го ползвам за всеки случай (докато се свикне де).Това означава,че ще трябва да "хвърлям око" в две различни посоки. Другото място е под централната конзола,вътре в малката средна жабка,като ще се налага да я отварям всеки път,но ще бъде скрит. Не е проблем за снимки.
 8. Благодаря ти за компетентната оценка колега"emod"! По принцип не ме е страх от проби и бих направил проба с петрото или някоя по бюджетна "европейска" формула на амсойл (тук бих искал препоръка). Опелчето си гори маслото отдавна.Ползва го жената от 98х.км.,сега е на 168х.км.,като изключително градски автомобил,с къси преходи.Има едно ходене до южната ни съседка през годината. Като цяло доста икономичен и евтин за потдръжка автомобил,като имам и "оферта" за ремонт на двиг. за спиране на харча на масло ,със смяна на сегменти и тн.,за 250лв. Това са 50л.масло,от това което ползвам и много не вярвам на крайния разултат след ремонта. Преди е карана със същият вискозитет,но опелско GM.
 9. JHM

  Парктроник

  Имам подобно упътване в книжката придружаваща парктроника,но по скоро ме интересуват конкретно за бронята на акорда какви са пропорциите в см. Благодаря все пак! Снимки имаш предвид след монтажа ли или сега. Ето:
 10. За щастие бих казал...,имаш много избор там,не бързай а избирай хубави!
 11. JHM

  Парктроник

  Мисля да е над огледалото за обратно виждане..и аз го умувам.
 12. За Пловдив, някой знае ли къде биха ги полирали качествено и поставили uv фолио?
 13. Аз се чудя за какво ли пък ще ти са нужни тези високи теглови и скоростни индекси. Бих си "обул" автомобила единствено и само с препоръчителните от производителя размери на джанти и гуми Минах по този път вече с джанти 17-ки..! За гуми бих ти препоръчал някои модели от премиум класа,като good year,dunlop (които са почти едно и също),конти и мишелин. Поне няма да мислиш за подмяна,както с случая с нексена,с който не искаш повториш явно. Поздрави!
 14. "Изгоряло" ли е това масло..? Пробег 8700км,и 1 год. Маслото е ato24 10W40 от общите поръчки. Автомобила е опел астра г 99г. 1.6 16V 101кс.,с две думи "полицейска масларка".Разхода на масло за изминатите км. е 3л.,колкото е налято първоначално . Дали пък да не опитам нещо с 5W..,какво е вашето мнение? Petro-Canada 5W30 би трябвало да потдържа GM спецификация или се лъжа..? Маслото е сменено преди два дни със същото Ато 24 10W40 от тук. Благодаря!
 15. Този оптически тунинг на фаровете,не нарушава ли светинния сноп на фара?
 16. Който търси намира информация някаква,но не и от официалния дилър тук.Говоря за коли,внесени от вън.
 17. Разлика има както в предната,така и в задната броня.
 18. JHM

  F1

  Само че не изгасих телевизора...,егати и стратегиите на черните кончета!Така като гледам мисията WINNOW, ще я превърнат в WINNSOMETIMES . Много комерсиално стана всичко,добре че има някоя друга борба в средата.Даже и "Максчо"поулегна и не прави зрелище!
 19. https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/udariha-dizela-emisiite-so2-skochiha-drastichno-6094076
 20. Добавям 2л. от това,плащане при получаване,ако е възможно. Благодаря!
 21. Подкрепям и като пример давам "efficient grip"на "good year",мн.добро сцепление и бързо износване. Модел с добри шумови показатели и сцепление. Не напразно тази шарка на протектора,стои повече от 5г. непроменена.
 22. Много добре си решил!Същите тези "стари кучета"тук във форума, където те питат дали си сериозен,на моменти се правят на велики и е редно да не им обръщаш внимание. Повечето отговори,вече си ги получил горе.Може повече да не си мътиш главата с четене на препоръки от сорта "ти сериозен ли си",а да направиш това,което си намислил.
×