Jump to content

gotman

Фен
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от gotman

  1. Здрасти!! На това делко няма реглаж на предварението. Строго фиксирано е, а предварението е зададено в ECU-то.
  2. Не знам как е при CRV, но при мен на Акорда стържеше така, когато ми се износиха накладките. Има една ламаринка там, която започва да "обажда".
  3. Дюзи почиствал ли си? А палеца на делкото смени ли и него? Ако имаш газова и се опитваш да палиш директно на газ, пак ще пали трудно.
  4. Да, възможно е да нямаш достатъчно компресия, затова ПЪРВО иди да ти я измерят. Причината може да е както заради износени сегменти, така и заради натегнати клапани, затова не е лошо да ги регулираш /клапаните/ и след това ПАК да си измериш компресията. За съединителя, колегата по-горе ти е обяснил как да го тестваш.
  5. В Пловдив има един пич, който лепи авто стъкла и по някакъв начин успява да запои въпросните букси към нагревателя на стъклото. Мога да му потърся координатите, ако имаш интерес.
  6. Регулират се на колкото пише в мануала, нито повече, нито по-малко. Темпото е без значение, ако си ги ревизираш редовно.
  7. Здрасти! Ами щом светка чека, значи все пак има записана грешка и първото нещо е да си направиш диагностика. Предполагам че разчитането на кода би трябвало да те насочи къде е проблема. Има някаква причина да свети тоя чек.
  8. Поздрави за ентусиазма, колега!! Колкото повече неща се научиш да си правиш сам по колата, толкова по-добре.
  9. Здрасти! При мен, на Акорда този звук се появява когато ми заминат накладките, без значение дали съм натиснал спирачката, или не. Има една пластинка там, коята започва да "обажда". Поздрави!
  10. Здрасти колега! Между "прекъсване" и "заглъхване" има разлика, като първото касае главно проблеми по запалителната система, а второто - по горивната. Ако прекъсва, главните заподозряни са бобина, кабели, свещи, капачка и палец. Според мен е кабел или свещ, но не го разбирай като точна прогноза. Не е лошо и да си ревизираш клапаните, ако скоро не си. Поздрави!
  11. Не знам дали колегата ще ти отговори, но преди всичко си прегледай клапаните и ги регулирай, ако скоро не си. Поздрави!
  12. Ако не ме лъже паметта, вчера Гената Арамейков ти регулира клапаните наново и сигурно след това ти е казал, че специалистите от Бултрако ти бяха оставили хлабини като на камион. Така или иначе, ако засега проблема не ти е отстранен, по-добре да идеш пак при него, защото знае какво прави. Поздрави!
  13. Ако си от Пловдив, мога да те свържа с човек, който има морга за хонди. Пиши ми на лични, ако искаш координати.
  14. Айде да се включа и аз. Акорда ми е с F20B5 мотор, 147 к.с., мисля че е идентичен с F20B6. Когато го купих, беше с АГУ с ламбда контрол, монтирана в Италия. Добре си вървеше да ви кажа, но ме дразнеше един грозен намалител точно на тръбата на входящия въздух преди филтърната кутия. Гореше около 13-14 градско /Пловдив/, нормално каране. И понеже имам приятел газаджия, реших да й бодна един преден кит ГИ - MG Motorgas. Еми хаир от тая работа не видях. Четири пъти настройки в движение, но разхода така и не падна под 14-15 градско, да не говорим лятото каква сватба е когато карам на клима. А и с АГУ беше доста по-пъргава в ниските. Не казвам че не стават тези коли за газ, но наистина си искат човек който действително разбира какво прави.
  15. Привет колега!! Да ти е честита хондичката и много безаварийни километри Освен дросела се чисти и IACV , т.е. клапана за въздух на празен ход. Има много теми за въпросната процедура тук, но щом ще ходиш при Омбре, предполагам че ще обърнат достатъчно внимание на колата. Успех!!
  16. Здрасти колега!! Да, първи цилиндър е от към веригата, а за клапаните дали е нормално не мога да кажа, но така или иначе си ги регулирай при нужда според спецификацията за модела. Погледни си мануала за точните хлабини и ако караш на газ, си ги проверявай през 20 000 км. Задължително на напълно студен мотор. Поздрави!
  17. Ами то, и аз май съм те подвел, ама щото при мен на Акорда е май само един в делкото. Те верно са калабалък сензорите при теб, но начина им на монтиране позволява ли някакъв реглаж? Аз пък що си мисля че са строго фиксирани, което позволява да застанат само по един начин, не знам. Но определено си погледни предварението със стробоскоп. Мисля че така най-добре ще се ориентираш. Успех!!
  18. Здрасти!! Виждам че си АГУ. На бензин ли я палиш в студа, или се опитваш директно на газ? Хубаво си решил да сменяш свещите, но си погледни и FITV клапана, ако твоят модел го има. Той е за студен старт. Поздрави!
  19. Мисля че в делкото има само CYP сензор, който обаче според мануалите не трябва да се пипа. Относно предварението - регулира се със стробоскоп, но трябва да ти е ясно на колко градуса го дават фабрично за модела. Погледни си мануала или Аутодата.
  20. Няма логика от запушени гърнета да губиш само един цилиндър. Виждам че си сменял капачка и палец, ама читави ли са? Да не са някаква тайванска измишльотина? По принцип, както ти казах, добър показател за неработещ цилиндър е картината на свещта, но имах случай с една Мазда която прекъсваше в ниските, а свещите бяха с перфектен цвят. Една сутрин, точно в дъждовно време запали на 3 цилиндъра и аз - право в магазина. Комплект нови кабели и работата заспа. Освен това, не знам каква ти е газовата, но ако е обикновенна с емулатор на дюзите, понякога буксите на емулатора правят проблем и се случва да губиш цилиндър. Не е зле между другото да помислиш и за горивен филтър, както и за филтъра на газовата, ако има такъв. Ако си с газ-инжекцион, нека да ти погледнат и температурния датчик на изпарителя, щом ти прехвърля много бавно на газ. Ключа на газовата също не е за подценяване.
  21. Може би ще е по-добре преди да се хвърляш на бобина и комутатор да локализираш кой точно цилиндър не ти работи, като вадиш кабелите един по един, на запален двигател, а и свещта на неработещ цилиндър ще е мокра или опушена и черна. Освен това, не е зле да си провериш лулите на кабелите там където влизат в капачката на делкото. Според мен също е от кабел, но щом казваш че на бензин колата е перфектна, значи е възможно да имаш проблем с някой от газовите инжектори.
  22. Ок, ще стискам палци да се оправи колицата, макар че не намирам логика въпросната клапа да влияе само на един определен цилиндър, но.....човек никога не знае . Ще съм ти задължен ако наистина споделиш резултата .
  23. Чистил съм ги баце, чистих и дросела и IACV, регулирах клапани, светках я със стробоскоп и какво ли още не, ама все тая. Иначе пали от четвърт и си върви, проблема го прави само на празен ход, или поне аз не мога да го усетя във високите, но е факт че на дълъг път свещта на проблемния цилиндър се изчиства. Проблемът е еднакъв на газ и на бензин.
  24. И при мен е така, само че на Акорд купе с F20 мотор. Компресия има да те утрепе, свещи, кабели, капачка с палец, бобина и комутатор - всичко сменено, но мотора тресе и тресе. Вадя лулата на първи цилиндър и нищо не се променя, а и ми прави впечатление че свещта на въпросния цилиндър е винаги черна. Чекове не ми светят. Извинявай, че ти ползвам темата човече, ама и аз съм в този филм откакто съм купил колата и каквото и да направя, резултата е нулев. Ако имаш разрешение на проблема, ще се радвам да го споделиш. Поздрави!!
  25. Привет! Наскоро гледах един клип в Youtube за сходен проблем, точно за Хонда. Оказа се дефектирал комутатор. Не се нагърбвам с мнение, разбира се, но симптомите са същите. Успех!
×
×
  • Създай нов...