Jump to content

baro

Фен
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от baro

  1. При мен положението е същото , евтин катализатор след месец светна чека. В момента е с втулка и няма проблем.
  2. В самата бушониера има няколко свободни букси за кабелна обувка. На някоя от тях има постоянен и на контакт.
  3. Да драсна и аз няколко реда. При закупуването на моето Црв ми направи впечатление ауспуха ,че е чист и без следи от сажди и налепи. По принцип при оглед на кола гледам и пипам ауспуха винаги. Просто си личи ако мотора гори масло, саждите не се изчистват от пръстите и мазнеят.
  4. Проблема със загряването излезе от радиатора. Проверих термостата отваря се напълно в температурните граници. Капачка не съм сменял все още . Смених радиатора на климатика ,че беше в период на полуразпад и водния радиатор. Температурата не се качва повече от 95 градуса. Ще продължа да я наблюдавам тези дни как ще се държи . Но има видима разлика в охлаждането.
  5. Така ,термостата е сменен както писах преди по малко от година . Малко преди зимата като захладня и ми изстиваше по баир надолу. Стария беше изметнат и не затваряше напълно. Газовата съм си я слагал лично и знам за проблема с прегряването когато редуктора е вързан на въпросния маркуч за байпаса. Вземам водата за редуктора с тройници от парното. Когато ми загря пипнах маркучите ,не бяха твърди . Вчера проверих за балончета в радиатора докато загрява ,няма наличие на такива. Нивото в разширителното казанче е еднакво . При загрял мотор се качва нивото и когато изстине се понижава . Днес ще пробвам с капачка и ще проверя новия термостат както каза колегата да го сваря и да видя как отваря. Имам и нов радиатор ,но се чудя да го сменя ли , този все още не е прокапал. Благодаря за съветите.
  6. Здравейте колеги, имам проблем със загряването на ЦРВ то B20Z. Проблема го направи преди два дена при изкачване на дълъг баир извънградско с включен климатик. Имам елм 327 в колата и мултимедия и си следя параметрите на мотора. Показваше 111 градуса и стрелката на таблото се беше вдигнала над средата. Спрях огледах за евентуални течове ,но всичко си е нормално , направи ми впечатление ,че в разширителното казанче антифриза е над максимума . Изчаках перките да спрат и пак да се включат и пак си спряха , и продължих по пътя като спрях климатика. Температурата се движеше от 90 до 97 градуса като зависи от натоварването . Колата е с ГИ и редуктора е вързан към парното . Термостата е сменян преди по малко от година. Чудя се дали е нормално или да почна да търся проблема като почна от капачката на радиатора и продължа нататък.
  7. Дано да си отстранил проблема колега. Наблюдавай как ще е адаптацията сега .
  8. И аз съм на мнението на колегата по горе. Закарай я да погледне човек който разбира ,че днешно време и това е трудно. Само гадаем тук , а да се намери проблема трябва да се диагностицира . Ламбдата не влияе при паленето, компа започва да я следи и прави корекции след 50 градуса на мотора. Самата сонда има подгрев и работи при над 300 градуса. Тази грешка ти излиза защото на снимките които пусна ,показанията на двете сонди бяха почти еднакви . Пробва ли да откачиш акумулатора за известно време и да покараш само на бензин да видиш как се държи
  9. Стойностите са големи наистина и то в минус. Това на газ ли е или бензин. Ако е на бензин работи на богата смес и се опитва да компенсира ако е на газ настройките трябва да се пипнат. Стойностите на Мапа променят ли се коректно . Опитай с разкачен акумулатор и после само на бензин да покараш ден ,два дали ще има промяна .
  10. В движение как е адаптацията . Не е нормално да е в минус, на бензин си е + -5 процента ,като повечето е в плюс . Поне при мен е така като съм я гледал ,и газовата настройвам чрез адаптацията .
  11. Мисля ,че оборотите в движение на изключена скорост при повечето коли са по високи. За да се осигури нормалната работа на помпата на хидравликата както и сервото на спирачките. Но нормалното е до към 1000-1200 оборота. Не съм се сещал да погледна при мен как са. Гледам че адаптацията ти е доста в минус, което мисля може да идва и от не добре работеща ламбда до проблем с дюзите . Нямам спомен да споменаваш имаш ли газова уредба, но и тя може да повлияе на адаптацията .
  12. Ламбда сондата не играе роля за паленето ,еку то я взема под внимание след като мотора позагрее . Не мога да кажа със сигурност кога точно става това . Сондата и трябват поне 300 градуса за да работи коректно. Втората сонда след катализатора е да покаже неговата изправност. Влияе малко , но за самото вървене на автомобила. Най голямо отношение за паленето взема температурния датчик . Ако той се дъни в показанията си е възможно да прави този проблем. Друго възможно нещо е прословутия клеморед .
  13. При мен беше така , чистих пръскалките няколко пъти и накрая сложих малко бензиново филтърче преди пръскалсите и си реших проблема .
  14. При мен тези сините не тръгват , пробвал съм и с Делфи също без успех. Сега съм с това и върши работа.
  15. От нивото е ,долей и ще спре да свети. Може би си за смяна на накладки. Може да провериш първо това ,че ако налееш сега после при смяната ще прелее.
  16. Не всички имат ОБД, незнам от какво зависи. Може да е от месеца и годината на производство .
  17. Тази синята кутийка е блутут модула. И на телефона става да се инсталира програмата. Не всички ЦРВ та имат ОБД.
  18. Използвам модула от година , нямам проблеми и цената е повече от приемлива. Монтира се лесно при ключа за фаровете. Най важното не се занимаваш да пипаш нещо ,палиш и си караш.
  19. Аз съм с китайска двоен дин мултимедия и един такъв блутут модул. Само че при мен с този модел не тръгна и съм с един черен по голям. Чете грешки ,показва инфо в реално време. Върши работа , използвам програмата torque . За другите неща от снимките нямам представа какви са.
  20. Колегата е писал как да почистиш клапана за празен ход, спрей за почистване на карбуратори или за спирачки върши също работа и е удобен за пръскане. Относно проблема с оборотите и гаснене по светофарите на климатик съм го имал и аз . Няколко пъти си играх д настройвам ръчно времената на празен ход при включен климатик ,но без успех. За момента работеше добре ,но както казваш като сгрее много и се влошава. Оправих проблема като пуснах на ново автокалибровка на газовата и промених в програмата вида на дюзите. И всичко си дойде на мястото .
  21. Колега както описваш проблеми ми прилича на задния тампон на мотора .
  22. Ако си свързал всичко както трябва ,може датчика да не ти е на подходящото място. А къде всъщност трябва да стои ?
  23. Колегата по горе ти е писал къде е вързан изпарителя на газта. Защото ако е на U образния маркуч на термостата ще имаш тези симптоми за прегряване, заради по късното отваряне на термостата.
  24. Датчик колянов вал при 147 коня се намира долу при шайбата. Има доста подобни теми ,като твоята и колегите сменят делкото и се оправят. Мисля че някъде ги правеха тези делка ,но незнам къде и колко излиза .
  25. Бубината при измерване може да покаже ,че е наред и когато загрее да не е изправна . За да си сигурен в нея,че не работи трябва да спре да пали изцяло като този момент рано или късно ще дойде.
×
×
  • Създай нов...