Jump to content

rszm

Фен
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от rszm

  1. И аз търся компресор. Коелгата tsonev autofix обяви цена 1914лв. Обмислям покупка на DENSO 4711493 от RockAuto- цена $422. С доставки и митници стъпва на $632.
  2. Да ви подпитам защо се спряхте на скоростна кутия zf9 а не на другият вариант с 6 степенната. Сякаш за zf9 няма много разбирачи, а ако и наистина са по-проблемни... Въобще можете ли да споделите повече инфо за двата вида кутии,. Минават ми разни помисли, дали да не си вкарам едно пилотче.. ама с два кораба да не ми дойдат в повече
  3. Най-грубо казано, кабела който свърза баласта с фара.
  4. Аз сменях всички тампони преди има няма 2 год с оригинални. Онзи ден на магистралата при 130-140км жабката подскачаше и всякаш нещо се биеше в нея.. Та не ми се мисли, отвсякъде прилича на тампон.
  5. Проблема в крайна сметка се оказа само в заплаката. Благодаря на момчетата от Car Valeting, които диагностицираха и намериха запалка на добра цена. запалка - 200лв крушки - 200лв пълно рециклиране на двата фара - 450лв + монтаж/демонтаж всичко общо 1000лв. Довечера ще тествам на тъмно какво е положението.
  6. Здравейте колеги, след няколко месеца прекъсвания десният фар изгасна. В сервиза казаха че трафа е заминал, и обявиха цена от около 1 100- 1 200лв. Не запомних точно колко... че като чух хиляда и спрях да слушам. Някой сменял ли е, ако да с какъв?? Дали има някакви по-бюджетни решения. Тези дни ще проверя и по моргите как вървят цените при тях. Тук ровнах някакви варианти, но не съм сигурен дали ще станат: https://xenon.bg/product/1217/balast-x6t02971-za-mazda-honda-acura-i-dr-d13m5.html https://www.amazon.com/Xenon-Headlight-Ballast-33119-SAA-013-33119-SEP-H01/dp/B07B9HG19Z
  7. Извинявам се, видях че има подобна тема и този коментар би следвало да е предназначен за нея!
  8. Здравейте колеги, По време на движение по магистралата, и изключено радио започна страшно бучене от колоните. Като казвам страшно имам предвид че не можеше да се стои в колата. Опитах с пускане и изключване на радиото, но нямаше никакъв ефект, след което веднага отбих встрани и изгасих автомобила. След като отново дадох на контакт бученето започна отново. Отново изгасих и слязх да псувам на отбивката, как ще карам така още 30-40мин :). Пет минути по късно дадох отново контакт, бученето се замени със леко шумолене и продължих карането. Няколко км по-нататък видях как излиза пушек от мрежичката над малкия дисплей придружен от миризма на бакелит. Въпроса ми е има ли някой представа какво може да е изгоряло, или да сядам да разкоствам модула на малкия дисплей. Предполагам е нещо свързано със noise cancelation??? Но имаше ли диагностика в скритото меню за тая система??
  9. 245/45 R17 Също има сравнително по-голям избор. Някой има ли мнение за тях?
  10. Дайте някаква предложения за зимни гуми! За R17 освен 235/50 и 245/50 някой тествал ли е нещо друго, по възможност по-масово на пазара?
  11. Само бих добавил, че след като свалиш/качиш стъклото до крайно положение трябва да се задържи копчето още 1-2 секунди. При мен засега само задно ляво стъкло ми се случва да "забива" по този начин. Първоначално си го обяснявах че е свързано нещо със детския контрол(който на тази врата ми е включен.. и няма изключване )., обаче в крайна сметка нямат нищо общо едното с другото.
  12. @ceco_accord Довечера като си тръгна от работа ще го пробвам.. И аз съм сигурен че става, ама както казах при мен веднъж нещо го блокирах и от тогава не съм я ползвал опцията за затваряне на джамперете.
  13. https://diana-ltd.com/tire?43202 Който превари.., гледам че налични дава 4 броя.
  14. По спомен при мен за затварянето сработваше само ако съм отворил всички стъкла при отключването. Ако при заключване имам свален само един прозорец, функцията не сработваше. Даже нещо се омотах и трябваше да я отключвам/заключвам с механичния ключ... та от тогава не съм я и пробвал. Само лятото отварям всички джамове при отключване, че е черна и на слънце си ебава мамата :). Но като проветря си ги вдигам стъклата ръчно.
  15. https://www.xdalys.lt/et/honda-legend-kb1-module-hood-efficient_airbag-modules_3 А този модул дали е само за Pop up Hood (PUH) системата, или са навързани въздишни възглавници, колани и всички други системи които подготвят колата за сблъсък. Реално и това малко ми бяга, че няма логика от подпирането на човек да ти стегне колана, камо ли пък да ти стреля въздушните възглавници. Т.е. въпроса ми стават 2: 1. Модула по-горе дали отговаря само за PUH системата? 2. G-Sensor-ите(от картинката в първият пост) само за PUH системата ли са, или те предупреждават за всякакви сблъсаци(т.е задействане на въздушни възглавници и т.н.)
  16. rszm

    Pop up hood System

    Здравейте колеги, реших да пусна и една такава тема със системата за защита на пешеходеца. Хубаво са я измислили хората, но недай си Боже да подпреш нещо Цените и на сенозирите и на актуаторите са топ! За жалост информацията по европейските и щатските форуми са свързани само с диагностицирането и отстраняването на проблемите със замяна на компонентите . Но само в руските форуми има "заобикалки" с които може да се лъже системата, обаче там езиковата бариера доста ме съпва! Няколко месеца след като си купих колата, започна да ми дава грешка която е заради ниско/високо(вече не помня) налягане в единия актуатор. Тогава(преди 4 год) в Юби Ко-то ми обявиха някаква цена по спомен над 1 000лв, та им казах че този дерт ще почака!!! Както и да е, тогава много ме дразнеше лампата, и почнах да ровя по някакви форуми, та открих някакви русници че с някаква платка за $5-10 запояват и лъжат за налягането в патрона, съответно не ти изкача дразнещата грешка. Но тогава така и не разрових да прочета повече и поръчам съответните компоненти. Сега от известно време пак съм се присетил, ровя насам натам и така и не откривам нищо подобно. Молбата ми е някой ако е попадал на някакви "пинизи" относно системата да ги сподели, тъй като според мен след възникване на някакви проблеми не е изобщо рентабилно да се поддържа системата в изправност.
  17. То не е много за тук, но някой може ли да сподели читав сервиз в Плевен. За огелед преди покупка на едно CR-V. Благодаря.
  18. Колега tenata и при мен преди 3 години имаше премигване, няколко месеца го забелязвах когато карах по нощите. Както внезапно се появи, така и внезапно изчезна мигането и към момента си работи както трябва. Нямам никакво обяснение какво го провокира, още по-малко какво стана че се оправи. Та ако не те дразни много го зачакай известно време... то ще си каже дали тотално ще заспи или може да се оправи.
  19. Здравейте, някой има ли представа как се ресетва родителския контрол(Child Safety) или там както се казва. Рових в нета но не успях да открия. Задна лява врата не мога да я отворя от вътре. Копченцето го въртях в какви ли не посоки но така си и остана. Намерих клип с който видях пиниза за стъклото (на същата врата) което от вратата се сваля и вдига но от шофьорската конзола неможеше. Ето го и него за някой с такъв проблем... Тоя младеж има и едно видео за ресетване на шибидаха.
  20. Да ти кажа с тва което си ми пратил си има разлика в стъклото: https://autoparts.beforward.jp/detail/Mirrors---Windshields/Side-Door-Mirrors/PA06153808/ ..има си разделител в края за различен ъгъл.
  21. Здравейте.., трябва ми стъклото на дясното огледало за задно виждане. Вчера някой хубавец най-нагло го е демонтирал от паркинга пред работата ми. Звънях на 3-4 обяви за Легенди на части, но там или нямат дясно или продават цялото огледало в комплект. За ново цената която за момента съм намерил е 287лв. Да ме насочите към нещо...??
×
×
  • Създай нов...