Jump to content

Setfan

Фен
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Setfan last won the day on March 23 2018

Setfan had the most liked content!

Community Reputation

37 Neutral

About Setfan

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Оглежда се за Акорд
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Тази пробка със съчмата и пружинката е за фиксаторите, предполагам. В отвора срещу тази съчма трябва да има ос със изрязани каналчета.
 2. В нашата държава, всяко чудо за 3 дни. То и по тротоарите е забранено паркирането ама... на кой му пука?
 3. Ако маслото е на повече км, и такива здрави карания го загряват повече и по-бързо си губи качествата. Примерно ако е на 7-8 хиляди, бих го сменил. За другия шум, както е казал колегата сиг. е нещо външно.
 4. Колеги аз два пъти съм виждал задръстени филтри от нафта бъркоч и двта пъти след смяна на филтър и промивка на мъркучи машините тръгват след това. Едното беше багер, доста голям и скъп другото кола помпа дюза (тука трябваше и резервоара да се промива). И както казва Дан Дан идеята на филтрите е да пазят.Ако по някаква причина филтъра се пробие или бъде разяден от нещо в гориворо, тогава се отива на скъпите ремонти. И аз съм на мнение че тези филтри трябва де се сменят на накакъв интервал, преди да се задръстят.
 5. Зравей колега, тъй като фара е рефлекторен може да се обърне с монтаж на лупи във самия фар. Предполагам фирмите които предлагат ксенони и лед китове може да ти свършат работата или ако някой колега е правил да съдейства. Обаче трябва да решиш дали искаш лупи. Ето един клип на процедурата.
 6. Аз останах доволен от маршрута Зегет-Калафат, който се води Е-70, миналата година когато докарвах Хондата. Вярно има магистрала само в началото около 60-70 км или нещо такова ,но беше много спокойно - широк път без остри завои. И за разлика от нас, Румънците имат електронна винетка. Но, не го препоръчвам, защото пътя Видин-София беше моят кошмар - тесен, неравен, с дупки и един закъсал камион направи егати задръстването, защото не могат да се разберат кой да мине пръв. Но искам да обърна внимание на колегата за ремонтите, аз лично миналата година видях най-много такива именно в Германия в южната част около Щутгарт - най-лошото бяха стеснения и каране след камиони с около 100 км/ч. Ако ще караш към София да не забравяме и ремонтите по Хемус. Има на 2 места, като на последния тунел преди София активната лента е една. Успех и приятен път!
 7. Кабела се е стопил защото си сложил по-голям предпазител и през него минава голям ток. Някъде има комсумация голяма или накъсява. Сложи пак 20 предпазител, намери схема и търси по веригата проблема. Успех!
 8. Аз имам на батерия. Като е заредена чисти добре и след 30 мин. употреба започва да отслабва... става, вършила ми е работа когато не ми се ходи до автомивката. Моята има и накрайник за бъркане в тесни места. Общо взето става за поддържащо почистване.
 9. До колкото аз знам, двигателя е като на Акорд. Стабилен, с верига, има VSA и темпомат. Със сигурност върви здраво. И аз исках такава, но ме спря високия разход. Моят 1.6 зимата като го засичах беше малко над 10/100 - градско София. Предполагам 2.0 ще харчи 1,5 -2 литра нагоре. Аз мисля, че не са толкова разпространени защото масово който търси бегачка иска type-R пък другите си купуват Акорд и така Сивик type-S остава на заден план. Според мен не е лош избор, но си държи и цена.
 10. Екстра е за тези парички. Добре си решил да смажеш жилата, и малко на веригата сложи и това е. Аз за друго не знам. Моето като се изцапа много го мия с водоструйка, но може и с мокрите кърпи. Честито и със здраве
 11. Може някой да ги е махнал ако не ги харесва, ако пък е правено нещо защо не са ги вътнали, то това е най-лесното, да не кажа елементарно. Трябва да се гледа на място. Снимките могат да лъжат много. За щората не знам. Успех!
 12. Щом е така работа, добре си го решил. Ако се увлече, тогава давайте пари. На моята жена колелото стои 2 год. почти некарано, и си е за яд.
 13. Подкрепям мнението на ceco, колкото е по-качествено, толкова по-удобно. В начлото на месеца на моето му направих доста подобрения, и няма нищо общо. Е ако ще се кара и по кривите пътеки, сигурно дисковите ще са по-добре, но иначе и обикновените спират здраво ако са настроени и читави. Ако ще се кара редовно е добре да се инвестира в хубави дръжки за кормилото и убобна седалка. Това от олх , трябва да се види на място, гледай втора ръка с алумин. рамка или ново. Има и на изплащане...
 14. И бутоните светят по принцип.
 15. Моята на място е така, но в движение си набира до 6000. Ако при тебе в движение не вдига повече от 4000, най-верочтно е от някой датчик. Диагностика би помогнала или някой колега с подобен проблем. Поздрави за колата
×
×
 • Create New...