Jump to content

dragomirrr

Фен
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dragomirrr

  1. Датчик за ниво на маслото. Стотина лева е ментето в Интеркарс. Скоро го смених. Имах същия проблем. При смяна на масло се развиват 3,4 болта и се сменя. Подобен е като на VW-те. Нещо са изкопирали от ваг и то не работи :)))
  2. Четох скоро в руски форум, че се слага съпротивление под пасажерската седалка, за да не сработва въобще системата. Ето и линк към поста. https://www.drive2.ru/l/9915385/ Ако някой по-запознат даде съвет дали става...
  3. Колега, добре ли е Nexen-a? И аз им се чудя...Може ли да качиш снимка. Интересува ме как е страницата. Има ли борд? Прави ли голям балон. Последно бях с Kumho. Стоеше много стабилно на пътя, но се изкривиха.
  4. Да, знам за проблема със спиците и апаратите. А ти какви намери/сложи?
  5. Здравейте колеги, 18-ки джанти търсил ли е някой? Трудно ли се намират?
  6. Потвърждавам теорията за миенето на радиаторите. 100% има ефект. Проверено! Аз свалих водния и го мих с препарат. Иначе при мен грееше по същия начин. При катерене в горещини, на границата в тапата и падаше като изключа климатика. Вече 2г.не съм имал проблем след миенето.
  7. Автоматичното сваляне на задната щора е много дразнещо. Ако някой измисли начин това да се изключи ще е страхотно. Дори обмислям да я изключа от обуксата при вдигнато положение.
  8. Някой да знае нещо за тази кола. За един прЕател питам. Аз си я имам 😉 https://m.mobile.bg/details/11582714911027486
  9. Днес за 30 минути си оправих потъмнялото странично огледало. Чудо! Сега виждам! Елементарно е. Натискаш стъклото/огледалото в горния край. Щтрака докато се подаде отдолу. Хващаш отдолу нагоре и се откопчава. Откачват се буксите и готово. Разкопчава се пластмасова гривна с много щипки. Гривната притиска двете стъкла. Между тях е лайняния гел, който ще изчистя със спирт. Идеята е да се разделят двете стъклени части. Горната е само стъкло, но е със защитно покритие. Може да се изхвърли, но аз си я върнах, след като я почистих. Използвайте ръкавици! Няма миене тая гад. Двете стъкла разделих с макетен нож. Ако ви е на паяжина и е потъмняло то така или иначе не работи. Махайте! Жичките и буксата на затъмняването се маха и изолира, но подгрева да се включи, той ще работи. Ето и малко инфо от руснаците: https://www.drive2.com/l/459788825774793838/
  10. Руснаците имат всичко и да японски са от десни волани. Проблема е че няма транспорт. После тук ще има мито, ДДС, такси... Обявиха ми 500$ за транспорт на компресор кл-к от Русия. Купих компресор от САЩ Rockauto. От цена в сайта 323$ при мен дойде на близо 1000лв. Фар купувах преди няколко месеца. Единствено в Алегро-Полша - пак 1000лв 2-ра уп-ба!
  11. От Акура е с оранжев габарит. Не върви единия бял, другия оранжев... А от японски/английски някой знае ли дали ще завиват фаровете(AFS). Става ли замяната? Най-ниска цена за европейска с ляв волан има в полския Allegro на около 750лв. В Ebay всичко е от Япония.
  12. Цената на новия не е тайна, но колата е над 10г. и трудно плащат нов. Има и алтернативни доставчици като Елит Кар напр. Там цена клиент е 1882лв. Може и отстъпка да се вземе. Трябва да измислим канал за доставка с тези руснаци. Наистина има всичко и по много! Който иска да ги намери в инстаграм partsoemru. Аз ги гледа и ми текат лигите. Уникални неща се предлагат! И за без пари. Казаха, че работят с хора от България. Питах в митниците. За фар се плаща 2.7% мито и 20% ДДС. Обаче транспорт, плащане? Работят с PayPal. Някой ако е вземал нещо от Русия да сподели опит.
  13. Здравейте, Наскоро ме блъсна отпред един аматьор. Колата естествено е с каско, но аз се занимавам да си я оправям, а застрахователя ще плаща. Фар ляв основно търся. Втора ръка се предлага само от един на цена 1200лв!!! Застрахователя обаче не иска да плати такава цена за втора ръка. И търся... Имам идея, даже водих комуникация с едни руснаци в гр. Тулун - partsoemru. Имат много коли(KB1) на части, обаче всичко е от Япония(от оная страна на кълбото са и те). Освен че ще има трудности с доставката и плащането, фара е за десен волан. Иначе всичко е без пари! Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и имате ли идея ще стане ли фара. Фара свети и работи адаптивното.
  14. Със сигурност качеството на диска е по-добро, ако и диска е добър. Оригинален диск например. Но ако си сваляш мп3- ки от нета...дали го записваш на диска, на флаш или мемори за мен няма разлика. На мен качеството ми харесва и е удобно. От аукса в телефона е гадно и тихо. Но тая тема е за друг раздел
  15. И аз хапнах дръвцето с чейнджъра... Внезапно спря! Естествено вече си поръчах много оплюваният Yatour и Y-кабел. И без това отдавна се канех. 300+ за Grom не ми се дават, а пукащи и пръщящи евтинджоци не искам да си пробвам на Премиум Саунд Босе-то...та средно. От руски форум обясняват причината. Случаят ми е същия и е масов ! Ето линк https://www.drive2.ru/l/7480882/ Някой с опит да сподели мнение по въпроса. Ако сте ремонтирали някъде. Иначе в неделя 28 на Кауфланда в Тракия-Пловдив 19ч - и по-рано, имаме среща. Хайде и още някоя Легенда да дойде - да не съм сам!
  16. Здравей, колега.

    Реши ли проблема със стрелката на бензина при шофиране на газ? Имам същата чуденка...

  17. Благодаря! Потропва и моята отдясно. Констатирах го при огледа още. Ще го преглътна засега. Има си стандартния луфт на рейката. Има си понацепенки тампончета по носачите, но по-здрава...в магазина.
  18. Здравейте, Благодарение на колегата SSHHAFT, се сдобих с Леджънд 4 и аз! Вероятно е рано да се каже, но това е колата
  19. Помогнете тогава да изберем някоя от предлагащите се в София или Бургас. Тази наистина не ме грабна особено... Газовата е с предимство.
  20. Здравейте, От доста време разглеждам обявите и си търся по-нова Хонда. Не мога да намеря читава 7-ца с 2.4 мотор и минах на 8-ца с 2.4 мотор. Бюджета обаче скочи двойно... По тази причина вече гледам обявите и за Legend-4. Вчера гледах тази кола в Пловдив: https://m.cars.bg/offer/c2894118 Колата пали и работи перфектно. Не са й добри гумите-зимни, но имала хубави летни. Предна дясна - износена е стъпаловидно на блокчета, което може да означава амортисьор или носач/тампони. Има няколко външни не фатални забележки. Не се вижда корозия под капака. Интереора е добре за годините. Кожата на шофьорската врата и седалка е износена. Волана е захабен. Гаранция че не е на тези километри. Не съм я карал, само набързо я огледах – беше кучи студ. Смятам да я огледам в сервиза, където работя. Да й направя комп. диагностика и т.н. Ако някой има впечатления или знае колата да ги сподели моля.
  21. F18A3 градско зверско газ инжекцион - 12-13 в студа. Лятото икономично каране 10 градско. Да не забравяме и бензинчето...около 10л на 500-600 км!Извънградско айляшко каране пада до 7/100 без климатик.
  22. Купи си 124-ка много е маневрена - може и 190д, зарежи тия хонди не са за теб още!
  23. Интересува ме левия фар от червения. И дали има съществена разлика в светлините - колата е "обратна"
  24. Благодарим на инициаторите! Ще се включа и аз.Управител съм на автоцентър Диком-Пловдив www.dikom-bg.com и лично се ангажирам да съдействам всеки член да получи отстъпка в нашите сервиз, склад на едро и магазин...та ако щете и на кафето!Съответно имам контакти и с много колеги от други сервизи и магазини за части и аксесоари, които няма да откажат.Естествено отстъпките не са най-важното в тази инициатива...ама пустата му кирийка...да ви кажа от опит всеки я търси.
×
×
  • Създай нов...