Jump to content

А. Д.

Фен
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by А. Д.

 1. Да пусна и клипче по темата https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=смяна+на+крушка+на+хонда+джаз#fpstate=ive&vld=cid:497288e2,vid:h2i0bX6S9Oc Сменял съм крушки от подкалника, но това е по -лесно. Изпробвано лично от мен.
 2. Здравейте, В нашето семейство сме малко по- скромни с автомобилите: Собствени: 1. Почнахме с Голф 2 1990 г -бензин 2. Хонда ЦРВ-1 ген 1998 г.-бензин/газ 3. Хонда Джаз -2004 г-бензин 4. Хонда Сивик -2006 г.-бензин 5. Хонда ЦРВ -3-2006 г- бензин Служебни: 1Форд ескорт Пикап дизел -1990 2 Форд ескорт пикап дизел 1998 г- дизел нов 3. Фиат Панда бензин 4. Сеат Марбея 5. Дайхацо 6. Шкода Фабия дизел-нов 7. Форд Фиеста нов дизел и бензин-около 6 бр 8. Форд С-макс дизел нов 9. Фиат сайченто -най смешната кола 10. Волво дизел нов -С60 11. Рено Клиео и Меган Дизел-нов 12. Опел Корса дизел и бензин-нов Ми засега това са карал съм и други на роднини -на баща ми Москвич 12 и Алеко, Вартбург Лада 2107 и др които непомня Бъдете здрави и карайте внимателно.
 3. Здравейте, Според мен всеки решава на какъв вариант ще се спре при избора на гума в зависимост и региона където живее. В Пловдив където живея сняг зимата се вижда за един ден. Всесезонни ме устройват идеално. При колегите в северна България е друго. Без зимна гума не става. Всеки решава. Споровете са излишни. Другото са възможности , най-вече финансови. Останете си със здраве.
 4. Здравей, В Асеновград има един майстор, който се занимава с електрониката на коли и поправя и друга техника (Телевизори , видеа и др.) До рибната църква е сервиза. Нямам му телфона обаче. Оправи ми на Джаза радиото. Дано да свърши работа.
 5. Здравей, Както при колите, така и при уредите старите модели са исински( с опция за ремонт), а новите хвърляш и нов. При избора на сушилня бих избрал с нагревател а не с термопомпа. Термопомпата в електроуред е един малък хладилник или климатик който обръща цикъла и съответно духа топло или студено. При термопомпите има агент в тръбите, съответно дехидратиращ филтър , вентилатор за обдухване на радиаторче( нарича се кондензатор). Агента в тръбите е херметически затворен. При пропуск изтича и нямаш сушилня. Цикъла на сушене при помпите е по дълъг. Това за избора на сушилня. Бих избрал отделни уреди, като колегите са изтъкнали предимствата. Моите са марка Миеле. Нооо избора е твой. Успех.
 6. В Бултрако срещу определена сума могат да ти го намерят.
 7. Здравей колега, Двата модела нямат нищо общо. Имам Сивик 8 и Джаз 1 ва ген, а на балдъзара взехме втора. Сивика е със спортни характеристики-вози твърдо, набира бързо позицията на шофьора е по- ниско , а при джаза возията е по мека вървенето е плавно. Различна концепция са. Пробвай и двата модела и реши какво ти е необходимо за теб. Успех.
 8. Има и сме там
 9. Виж си изпускателната система, тръби гърнета. Писал че си на газ, знаеш какъв конденз отделят, респективно ръжда и парчета в гърнетата. Лично аз като го слушам двигателя( поне от звука във видеото) не мисля че е от него. Успех с намирането на проблема и можеш да споделиш като го откриеш и отсраниш.
 10. Здравейте, Изчетох ръководството за смяна на кука за фаровете за мъгла , но не успях. Има отвори в предната брня под фаровете и не ми стигна удължението на гедорето. Някой подменял ли е ? Някакви насоки. Халогена на единия фар е изгорял видимо. Другия изглежда наред, но несветят и двата. Сивик 8 бензин 1.8 Предварително благодаря. П.С Проверен бушон( изправен е )
 11. Здравей колега Теодоси, Имах Джаз, смесно на бензин ми даваше разход 5-6 на 100. Помисли за какво е да си на газ или метан. Аз при този разход не бих инвестирал в скъп инжекцион. Но това е мое мнение. Успех при избора.
 12. Варианти има -ако махнеш страничните пластмаси. И като си подменях моя акумулатор си купих с по голям стартов ток. Успех с избора и весели празници.
 13. Честита Коледа ! Бъдете живи и здрави! Хубави празници !
 14. Здравейте, Потвърждавам казаното от колегите. Закупих от там ЦРВ, много коректно отношение, изрядни документи на колата и наистина подбрани коли. Следя му обявите, хубава кола повече от два дена не се задържа.
 15. Уважаеми колега съформец Владо, Вие с какво помогнахте на колегите които си търсят Хонда Джаз. С това че публикувахте две снимки на волан и всички да се взират дали е претапициран. Уви за твое нещастие се оказва че волана е гумен. Тука вече "издишаш с компетенцията ти". Това, че си сменил масло на една кола не те прави специалист. Във форума всички имаме поне по една кола от марката Хонда. И споделяме впечаления и мнения от колите си. Има професионални сервизи с хора които работят в тях и знаят какво правят. И да заяждам се и те иронизирам, защото Вие колега не знаете кога да пишете и кога да не! ( Справка тема за Хонда Риджлайн. Може и на този модел да си сменял маслото и да си специалист по модела) За съжаление няма правило което да разграничи или ограничи некомпетентни мнения. Без уважение А.Д.
 16. Владо, Владо- момче младо. Не можеш да знаеш всичко. Бъди полезен в ЦРВ раздела. Като нямаш джаз недей дава съвети. Не си полезен. Приятелски съвет.
 17. Здравей, Трябва ли да е бяла джазката? Ако не погледни тази https://ihonda.mobile.bg/ Не правя реклама. От този салон си закупих ЦРВ то и видях джазката в натурал вид. Какато е дошла. Но избора си е само твой Успех.
 18. Честито и от мен. Миналата седмица в КАТ Пловдив се минаваше за два часа. Така че няма ядове.
 19. Здравей, Ето това не можах да разбера - "Компресора работи при подаване на + на бабината без проблеми. Пробвах с нов кабел от бушона до бабината на компресора, пак гори бушона" От скромния ми опит зная че за да изгори бушон дава товар, т.е. може и компресора да товари( да вдига ампераж). Не зная дали е мерен с уред( ампермер или "ДиЦи клещи" го наричат) . При елиминиран на предпазителя компресора работи ама само ти си знаеш как и колко време. П.С. Компресора товари и при запушена инсталация.
 20. Здравей, Най-добре е човек който се занимава с автоклиматици да направи диагностика. Иначе не си писал компресора работи ли, като пуснеш климатика колата товари ли се. Хубаво е малко по -подробно. П.С При утечка по кабели бушона няма да те чака 30 секунди. Ще изгори веднага.
 21. Колега dandilov прав сте. Неправилно се изразих. Точно така е, при не добра подръжка и не отсраняване на проблема белята става бързо.
 22. Сам си си отговорил. Като е хладно малкият кръг е достатъчен за охлаждане на антифриза, като се стопли трябва да отвори големият кръг. Ти го правиш с парното. Дано е термостат. Провери капачка на радиатор. И ако не се оправи- тест за газове в антифриза. Хондите имат лошия навик да прегряват. От опит ти го казвам. Успех с намирането на проблема.
 23. Здравей, От това което си написал, смятам че няма достатъчно фреон в системата. Вариантите са два-или не е дозареден или изпуска от някъде. От това което си сменил остава- винтили, тръби и радиатор вътре в купето( нарича се изпарител). Моят съвет е да се закачи на машина за диагностика и да се провери за пропуски по системата. Успех и пиши за резултата. П.С. Не зная в кой сервиз са сменяли частите за климатика ти, но все си мисля че трябва някаква гаранция. Ти си знаеш, аз бих искал да си проверят работата.
 24. Виж, да се помогне е хубаво малко повече информация- работи но не охлажда, въобще не включва и т.н. В сервиза гаранция не дадоха ли? Мнение на сервиза? Аз лично правих моя климатик в Горчев Клима и съм доволен. Ако желаеш ще ти дам координати на лично.
×
×
 • Create New...