Jump to content

GaiJin

Фен
  • Мнения

    417
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от GaiJin

  1. Реостата е колега. Намира се под таблото откъм страната на пасажера. В него влиза една 4-пинова букса. Афтърмаркет е около 70 лв. В Хонда - над 200.
  2. GaiJin

    F1

    Колеги, не се заблуждавайте, в Сочи Мерцедесите отново ще имат предимство, а с оглед наказанието на Макс, най-вероятно ще му сменят и двигателя и ще започне от последна стартова решетка. Надявам се следващите стартове след Русия да са по-благоприятни за нас!
  3. А за тези 700 лв дават ли някаква гаранция за изминати километри ?
  4. А някой би ли споделил как е возията в сравнение с 8-ма генерация, защото гледам в брошурите пише за някакво "Адаптивно окачване" ? Колегите, които карате вече няколко години колите в БГ - има ли някакво потропване на пластмасите или на 10 ген. са сложили по-скъпи части към интериора? Благодаря
  5. GaiJin

    F1

    Остава само френските че**джии от Рено да се съгласят и да подпишат споразумението с ФИА. Доколкото разбрах в понеделник, 25 януари, ще бъде гласуването. Стискаме палци!!
  6. GaiJin

    F1

    Това вече е друго нещо. С две силни коли съм по-обнадежден за следващия сезон. И да, факт е, че колата на Мерцедес е наследник на отбора на Хонда, които подготвиха шампионския болид на Дженсън Бътън, но малко преди началото на сезон 2009 решиха да се оттеглят и дадоха отбора на Рос Браун, а след това е ясно какво стана... Сега остава да чуем и най-добрата новина - че Хонда и Ред Бул ще се разберат за двигателя и ще видим коли с двигатели на Хонда и след 2021-ва :)
  7. GaiJin

    F1

    Страхотна победа за Макс и за Хонда! Да, мощностите на двигателите на Мерцедес бяха малко занижени, но тук ключова беше работата с гумите, а в този случай Ред Бул бяха над всички (както и на Силвърстоун), та дори Мерцедес да бяха с бълна мощност, едва ли щяха да успеят да запазят гумите. Така, че победата си е победа ! Хорнер е казал, че са наясно къде са били проблемите в шасито, дано за следващия сезон да ги изчистят, а и с новия под нещата изглеждат обнадеждаващо. Дано и догодина последната версия на двигателя на Хонда да бъде перфектна, като за последно и да се насладим на истинска битка с Мерцедес :)
  8. Не знам евтините по колко изкарват, но моите Bosch AeroTwin за 60 лв още малко 5 години ще станат и не са мръднали, чистят си както когато ги взех. Всеки има право сам да си решава за себе си
  9. GaiJin

    F1

    И аз много се израдвах когато Макс изпревари Ботас и му направи такава преднина, но... не бива да се заблуждаваме - Валтери имаше проблем в пода на колата, ако всичко му беше, наред изпреварването едва ли щеше да се случи. Просто тази година Мерцедес са много напред, а и късметът не спира да ги преследва навсякъде
  10. GaiJin

    F1

    Определено трябва да е някой измежду Перез и Хюлкенберг. Проблемът е, че Албън има добър спонсор в лицето на фирма, свързана с родителите му, от която идват немалко пари като спонсорство на Ред Бул. Мен също така ме вълнува и какво ще се случи с двигателя на Хонда за 2022 -ра
  11. GaiJin

    F1

    Страшно разочарован съм от тази вест. Надявам се поне да доразвият двигателя и да постигнат още победи, за да може да излезат с чест от Формула 1 ...
  12. GaiJin

    F1

    4 коли на Хонда в зоната на точките на писта, която не е по вкуса на Хонда е много добро постижение за мен.
  13. GaiJin

    F1

    Мерцедес и Люис просто са безгрешни, колата им е много по-напред. И тук идва отново грешка в шасито на Ред Бул, дело на Ейдриън Нюи, защото си личи, че задвижващата система на Хонда тази година е много близо до тази на Мерцедес. Има още състезания до края, все пак, и се надявам на още победи за Хонда и Макс.
  14. Аз моите ги минах с пистолет за горещ въздух - ефекта беше поразителен, но радостта беше кратка - максимум 3 месеца и пак изсветляват. Предполагам и безконтактното миене и слънцето (нямам гараж) също оказват своето влияние.
  15. Така, инфо относно задното стъкло: ново се предлага само ОЕМ на Pilkington - цената е 1200 лв 🤑 От моргата цяла пета врата (само без стоповете) + английски номер бонус 🤪 - 150 лв Монтаж на място - 60 лв, сваляне на стъклото от другата врата - 10 лв и 10 лв почерпка за момчетата Стъклото вече е монтирано на колата, надявам се всичко да е наред. Остава само да се реши въпроса с Общината относно дървото, което ми причини тези главоболия ...
  16. Благодаря за коментара, колега. Наистина мисля, че извадих късмет, че не удари някоя ламарина или плексигласа, защото тогава просто не искам да мисля... Утре първо отивам да подам жалба до общината да дойдат да отрежат дървото и след това ще отида да питам за стъклото, но мисля да питам и в една морга за цяла врата колко ще ми кажат. Иначе миналото лято като сменях предното стъкло, ОЕМ на Pilkington струваше 350 лв с монтажа и с 2 години гаранция (която покрива точно отлепяне, влизане на влага и т.н.)
  17. Все още се чудя какво решение да взема. И аз си помислих за цяла пета врата, но едва ли ще намеря същия цвят пък и дори да е така най-вероятно ще има разлики (може да е по-изпечена от слънцето и т.н. ) и ще си личи, че е сменяна и ще ме дразни. Миналата година сменях предно обзорно стъкло и пак сложих на Pilkington, като сензора за дъжд си вървеше с него и всичко си е както трябва. Ще отида в понеделник да питам на същото място и за задно пък ще видим
  18. Здравейте, колеги. Вчера стана белята - от едно дърво падна дебел сух клон и право върху задното стъкло... добре, че не успя да огъне ламарините. В понеделник ще ходя да поръчвам стъкло, само единственото, което ме притеснява е, че доколкото знам в задното стъкло е вградена и антената за радиото. Мисля да си поръчам оригинално стъкло на Pilkington, но все пак според Вас дали след като го поставят всичко с антената и радиото ще е наред ? Ще съм много благодарен ако някой по-компетентен от мен изкаже мнение по въпроса
  19. Като отвориш шофьорската врата, погледни долу вдясно - там пише с какъв размер гуми трябва да караш колата и освен това пише и размера на резервната гума.
  20. Супер, много благодаря. Сега само остава да кажете точна дата. Весели празници :)
  21. Приемате ли на следващата среща един собственик на Сивик 8-ма, който обмисля покупка на Акорд ? 😋
  22. Уважаеми колеги, и аз напоследък взех да се замислям за Акорд 8-ма. Та бих искал да ви помоля да споделите по-качествени ли са пластмасите в купето, тъй като Сивика, който карам в момента (8-ма генерация) след няколко години каране в БГ започна доста да си тропа отвътре - все пак е английска сглобка. Също така по-горе някой беше споменал за вътрешни карета и изпускателен разпределителен вал като болежки, а в другата тема за Акорд 8 сякаш не видях никъде да пише за тях. Така като гледам май ще е 2.4 бензин, защото 2.0 сякаш идва малък за това купе, най-вероятно бих се спрял пак на ръчка. Благодаря предварително!
  23. Колега, страхотна екскурзия сте си направили. И аз от много време се каня да мина през Трансфагарашан и се надявам скоро, живот и здраве, да успея. Иначе ще ми е интересно да видя още снимки от воаяжа (предполагам и на другите колеги също ще им бъде) ;)
  24. Колеги, въпросният виртуален СД чейнджър става само на тези коли, чието радио не поддържа МП3, а само аудио. За нашите Сивици трябва Yatour или Xcarlink, респективно трябва да се бръкнем с малко повечко пари. Аз лично си купих трансмитер за запалката за 20 лв и си реших проблема. При интерес ще го снимам, много рядко да загуби сигнал, свири си що-годе добре, помни последната песен и т.н., даже и блутут има ;)
×
×
  • Създай нов...