Jump to content

pe6o74

Фен
  • Мнения

    191
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от pe6o74

  1. Или стоп-машинката на ръчната спирачка е повредена . Тя е с един кабел - откачи буксата и провери дали ще ти изгасне брейк-лампата . Ако караш със светеща такава - ще ти светне и лампата на АБС-а.
  2. Не знам , аз съм от най-нередовните . Някой по-вещ да каже.
  3. Горе на лифта има шоколад , спокойно . Само желание да има - това е важното .
  4. Гости от София се допускат , само ако имат виза за Карлово и то валидна - голяма милка с цял лешник !
  5. Аз съм участник в оффроуд форума , в моторджийската част . За първи път чувам да се трият мнения с правописни грешки . Няма такова нещо , там неуважението към Българския език и бисерите са ежедневие . Намекнах няколко пъти за по-строг контрол , даже и за тест входно ниво за новобранците или поне за период , през който да могат само да четат , но изобщо не бях чут .
  6. Благодаря адаш . Да сме живи , здрави и много корави . Петрос = камък (от гръцки)
  7. След даване на контакт трябва на фасунката на лампата трябва да имаш + и - . Плюсът идва след даването на контакт по ел . инсталацията . А минусът идва от генератора . След запалване и развъртане на генератора електрониката вътре в него отрязва този минус и лампата угасва . Най-вероятно тя е загинала и отрязва директно минуса , още преди да се е завъртял. И аз съм имал такъв случай - лампата не свети , но генератора си зарежда нормално . Провери си двата кабела за всеки случай : този , по който идва плюс след контакт във фасунката и този , който е от генератора към фасунката (минусовият) . Виж му цвета и директно го дай на маса - ако лампата ти светне , то причината 101 % е в генератора.
  8. В събота съм на балкан . Мога да мина с мотора на връщане , но напишете час и място.
  9. Не е така . Повече от сериозни сме , но времето е моторджийско . Рицар в каляска виждал ли си ? Рицарите яздат коне , железни коне .....
  10. Благодаря , но за сега са ми добре . На 27 годишното ми сузуки ( 18 от тях го карам тук в България) оригиналните накрайници ги смених и сега повече от 3-4 години не могат да изкарат . То не бяха 555 , ..... от оригинални , та по-оригинални . Заводските изкараха 16 години и даже гумените им уплътнения не бяха се напукали. Маншоните на каретата ми са заводските и са в цветущо здраве . Колата не е примадона и има поне 20 000 км изминати само по черен път. Та искам да го видя този магазински маншон , който някой ще си сложи и колко ще издържи преди да се разцепи като узряла диня. Темата беше за лагер-главина . Винаги бих предпочел оригинална японска , макар и ползвана пред новия китайски вампир. Животът си редовно поверявам на Японски гуми трета употреба , защото карам и мотоциклети . Китайска няма дори на скутера да си сложа защото ми е ценен. И той , и животът ми .
  11. Изобщо не е така . Читава трета употреба ОРИГИНАЛНА част(за първоначално вграждане) е на светлинни години от НОВО китайско менте в магазина.
  12. Маслото е изолатор. Масло се ползва в големите трансформатори.
  13. pe6o74

    Честит 8-ми март !

    Честит празник на нежната част от форума ! Бъдете здрави и все така красиви и усмихнати !
  14. ...Плачи! Там близо край град София стърчи, аз видях, черно бесило, и твой един син, Българийо, виси на него със страшна сила...Днес се навършват 139 години от обесването на Апостола на Свободата. Поклон пред паметта му !
  15. 240 по километраж на " първокласен " път. Достраша ме да натискам повече , а и имаше хора в колата.
  16. Защото така му е казал някой "майстор". За 18 години(120 000 км пробег) кабели не съм сменял , а свещи съм сменял 2 пъти . Колата пали на газ преди да види ключа , както се казва , много по-бързо от Прелюда ми и другия Суифт , който е 1,3 гти.
  17. Аз имам Сузуки Суифт , 1000 куб., 3 цилиндров ,50 к.с. , карбуратор. Взел съм го през далечната 1994 година от Грац(Австрия) и на ход декември месец до тук. С двама човека и багаж даде разход 4,5 бензин/ 100 за 2000 км. Ръжда няма никъде , защото е от дъртите модели - 1987 година и са доста добре защитени отдолу (заводски) , отколкото новите , които са произведени в Унгария и са гола тенекия отвсякъде. Автомобилът е повече от ЗДРАВ и УНИКАЛЕН ! 18 години безпроблемна езда .Обикалял съм съм цяла България и в чужбина съм ходил няколко пъти безгрижно. От няколко години се кара на газ и разходът е повече от перфектен : под 6 на 100 извънградско , 7-8 градско с много газзззз(лятото). Вдига 180 км/час безпроблемно. НЕ СЕ ПРОДАВА !
  18. Средният разход при мен е винаги около 10 .
  19. Няма смисъл до обясняваш на всеки , който не е на ясно поне с елементарни неща по устройството на двигателя. Има една приказка : Попитали един циганин дали е ял луканка. Отговорът бил : аз не съм , но братчеда е гледал един как яде. Много е вкусна.
  20. Адаш , ще извиняваш ама не си прав. По-добре на студен двигател 3 мм отгоре, отколкото на топъл. Защото топлият след като изстине покачването няма да е 3 мм , а повече. Относно обемното разширение - те и клапаните се разширяват(удължават) , за това е предвидена и хлабината им. Не си мислете че е кой знае колко фатално това минимално количество над максимума. Винаги всичко е сметнато в запас. Това за семерингите и гарнитурите по-горе е обеснено ясно и точно - повишено налягане няма . Случвало ми се е и на кола и на мотор да налея 2-3 мм масло над максимума . Живи и здрави са още . Това за количеството на маслото което го дават уж по "каталог" не е 100 % точно ,а е ориентировъчно количество. Идете и вижте в сервиз дали някой изчаква повече от 2-3 минути да се изкапе до край. За "оригиналните" маслени филтри няма да кажа и дума . При мотоциклетите дават 3 количества масло : без смяна филтър, със смяна и напълно сух двигател(след ремонт например). Разликата е около половин литър .
  21. Главното реле не е ли само за бензина ?
  22. Аз съм с мотоциклетно двигателно масло Аджип Хай-тех 5 в 40 пълна синтетика(има добавка за скорости и многодисков съединител в маслена баня). Вече втора година скоростите са добре и зиме и лете. Преди това не знам какво е било , но като го източих ми се стори по-рядко от 10 в 40.
  23. Как да не се забърка човек , като законите са тотално изкривени??? Давам пример : скутерът ми е 50 кубически см , карам го не повече от 6 месеца в годината , НО данакът ми е ЦЕЛОГОДИШЕН и е 20 лева. За сравнение един полу-умрял дърт бус , който се кара ежедневно , бълва зверски отрови от ауспуха , заема място на пътя колкото 15 скутера и тежи колкото 50 . Това чудо на техниката се движи безнаказано целогодишно за скромните 16 лева. Да не споменавам , че има и такива обявени с " катализатор" и там цената е наполовина. Имам и мотоциклет 1100 куб. см - данакът ми до преди 2 години беше 300 лева , в момента е редуциран на 225. Да се оправим ли ? Държава ли ? При всеки удобен случай щом мога да мина метър ще го направя и то с кеф.
×
×
  • Създай нов...