n.bosev 0 #1 Публикувано 4 Ноември, 2015 (Редактирано) След силно импулсивна покупка на Сивик 2006-та, имам съмнение, че веригата си е за смяна. Чува се тракане в ляво от двигателя. Сигурен съм, че темата е дискутирана доста, но не успях да намеря търсеното. Въпросът ми е дали този шум (тракане) е възможно да е от пистовият ремък и съответно ролките или от нещо друго. Иначе (според мен) двигателят работи много добре. Струва ми се също, че колата би следвало да е по пъргава - а това мисля, че също е следствие от разтегната верига. До скоро карах Ауди А3 - 1,9 ТДИ - 105 коня, и ми се струва, че Хондата е по мудна на ниска предавка, а мисля че не би следвало да е така. Наясно съм, че въпросът ми е напълно аматьорски, но ако някой реши - нека сподели мнението си. Двигателят е 2.2 I-CDTI Редактирано 4 Ноември, 2015 от n.bosev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #2 Отговорено 4 Ноември, 2015 Откачи пистовия ремък от ролките и запали колата.Ако пак го има това тракане значи е много вероятно да е веригата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #3 Отговорено 5 Ноември, 2015 Нали знаеш,че на този мотор до 2007г.веригата е консуматив,и на 200 000 км.трябва да се смени,около 1100лв.е с труда. Така,че май това ще ти е проблема,не знам ремък да трака. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tuindl 0 #4 Отговорено 5 Ноември, 2015 Всъщност 200 к км са прекалено оптимистичен вариант за смяната на веригата . По-точно те са две . Наскоро ги смених , та съм запознат . Колата ми е на 90 к и въпреки това се наложи смяна - шумеше досадно . Диагностиката е добре да направиш в сервиз . А цената е тази - за съжаление ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
n.bosev 0 #5 Отговорено 7 Ноември, 2015 Това, че веригата е консуматив е ясно. Ходих в сервиза на Хонда в Горубляне, във форума преобладават добрите отзиви от обслужването там. Казаха ми, че веригата може би е "тръгнала", но далеч не е за смяна все още, както и ремъка. Посъветваха ме да си карам спокойно. Колата се кара отскоро и едва ли ще и бъдат навъртяни повече от 20 000 - 30 000км докато е при мен. Лошото е, че си трака и ме дразни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MFG 10 #6 Отговорено 9 Ноември, 2015 (Редактирано) Аз до колкото съм чел, проблема с ангренажната верига е по изразен при Акорда в годините 2004 и 2005 (при първата версия на i-ctdi). След това този проблем е решен от Хонда и при Сивика след 2006 не би трябвало да го има. Вече друг е въпроса, ако колата не е облсужвана на време и още повече, не е обслужвана с предназначения визкозитет. Та по теория не би трябва веригата да е консуматив при Сивика... Редактирано 9 Ноември, 2015 от MFG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AutoAC 1 #7 Отговорено 9 Ноември, 2017 Здравейте колеги,имам един въпрос.Когато купих колата беше със сменена ангренажна верига и всички останали плъзгачи обтегачи и т.н.,без тази на маслената помпа. Чуваше се едно ромолене от хонда ми казаха че е от малката верига ,смених я с оригинални части и пак се чува този шум ,но малко по-слабо.Проверихме демпферната шайба и беше наред,единственото което ме съмнява е че ангренажната не беше оригинална което го установихме при ремонта.Ако има някой някакви идеи ще бъда много благодарен.Дори ако има колеги от Бургас ще се радвам да я преслушат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #8 Отговорено 22 Ноември, 2017 Колеги, комплекта с веригите единствено от Хонда ли се предлага? Някой пробвал ли е алтернативни доставчици? Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Ангелов 6 #9 Отговорено 24 Ноември, 2017 Не се предлага само от Хонда. Можеш да попиташ по магазините за авточасти, както и да провериш по сайтовете... Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
draid 8 #10 Отговорено 27 Ноември, 2017 Веригата ако се сменя с всичко оригинално и по препоръка на хонда ще излезе златна. Като цяло обаче се минава с около 1000-1300лв. Сервиза в който си ходил е Юби Ко. Аз лично съм страшно доволен от отношението там и от начина на работа. Ходил съм и в Бултрако, но предпочитам да си ходя в Горубляне. Относно вървежа - колата дърпа доста прилично, но не очаквай да излита на 1-ва. Карал съм доста бензини в диапазона 120-150 коня и хондата с тoя 2.2 двигател е определено един от най-приятните автомобили за каране в това отношение. До толкова бях свикнал да карам японски бензини, че като се качих за първи път в дизел и ми се видя къс оборотомера . Определено трябва да върви доста по-добре от А3-ката която си карал. Други чести болежки са съединител и кормилна рейка на тоя модел. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valeri68 0 #11 Отговорено 1 Януари, 2018 На 7/18/2017 at 16:43, CivFan написа: Привет, Купих си Хонда Сивик 2007 2.2 дизел преди една година. Това което ми прави впечатление е, че двигателя е малко шумен, въпреки че няма почти никакво тресене докато работи. Доколкото схващам явно веригата се е разпуснала и е за смяна (колата е на 215 000 и смея да вярвам, че са реални). Въпроса ми е при смяна на верига необходимо ли е да се сменя и обтегача? Като гледам цените, веригата сама по себе си не е толкова скъпа, скъп е целият комплект. И какво друго може да причини този шум в двигателя, ако изключим ремъка и ролките? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #12 Отговорено 3 Януари, 2018 Здравейте отново хондаджии Наскоро смених верига. Купих си целият комплект (Ашика) за 500лв клиентска цена. Проблема е, че след смяната се чува отвратително виене от към веригата/ зъбните колела на валовете. Майстора казва, че това се дължи на новите зъбчатки. Някой имал ли е подобен проблем, и според вас това нормално ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #13 Отговорено 3 Януари, 2018 Виж тази тема в акорд 7 генерация. Там някой се оплакваме от подобен шум. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #14 Отговорено 3 Януари, 2018 Благодаря! Явно не съм единственият с подобен проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #15 Отговорено 3 Януари, 2018 Преди 8 часа, CivFan написа: Здравейте отново хондаджии Наскоро смених верига. Купих си целият комплект (Ашика) за 500лв клиентска цена..... Интересен комплект , а още повече цената и то клиентска цена..... Какво включва този комплект ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #16 Отговорено 3 Януари, 2018 В другата тема си качил и снимки на комлекта и виждам, че има и зъбни колела, което за тези пари наистина ме учуди. Дай малко по-вече инфо от къде е комлекта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #17 Отговорено 4 Януари, 2018 Честно казано я взех от приятел, който работи в магазин за авточасти. Там имат практика, че ако нямат определен артикул търсят от колегите си в други фирми. Така че не мога да кажа точно от кой магазин идва. Марката е Ashika мисля че клиентската цена е 520 лв. Имай предвид, че след смяна на комплекта се чува виенето за което съм споменал. Ще поразпитам в кой магазин може да бъде намерена веригата и ще пиша отново. А ето го комплекта и тук. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #18 Отговорено 4 Януари, 2018 А иначе виж какво ми попадна в нета: http://avtopolis.net/bg/angrenazh-komplekt-honda-accord-civic-crv-frv-2.2-prodava-i-avtoserviz-em-komplekt-0884333268.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
draid 8 #19 Отговорено 8 Януари, 2018 Аз бих предположил, че проблема е от комплекта. Качеството на зъбните колела и самата верига може да варира в доста широки граници. Принципно верижните предавки са шумни, а изработени ли са калпаво става страшно. Мисля че цената на смяната с оригинални компоненти излизаше малко над 3,000лв, но може и да бъркам тъй като отдавна бях питал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #20 Отговорено 9 Януари, 2018 Оригинална верига от хонда е 950лв. Труда е 200 - 400лв + Дифтунги (само оригинални 40лв) и евентуално гарнитура - капак клапани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #21 Отговорено 9 Януари, 2018 До колкото знам, (целия ангренажен комлект се състои от 13 части), но никъде тези 13 елемента, не се предлагат в комплект. В момента, във Бултрако, всичко оригинално, излиза около 1800 лв. + смяната. Естествено, при братята китайци го има, като цената е много по-ниска, но предполагам какво ще е качеството. Да не те разстройвам, но предполагам знаеш какво си сложил и дано нямаш проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #22 Отговорено 10 Януари, 2018 Проблема не е в частите. Разрових се из нета и никой не знае защо се получава така. Има случай когато това виене се появява и след смяна в Хонда сервиз с оригинални части. Във форума на Акорд за UK има случай където служител на Хонда Сервиза се чуди от къде идва този звук, защото не при всяка смяна се получава. А това да си купиш частите от сервиз още повече Бултрако или "псевдо" оторизираните сервизи е все едно да си купиш мед от кауфланд или месо от аптеката. В другите форуми хората са успели да изолират проблема до там, че виенето се дължи на малката верига / маслената помпа / балансиращи валове. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #23 Отговорено 17 Януари, 2018 Според вас възможно ли е виенето от агренажната верига да се дължи на ниско налягане на маслото или на блокирал обтегач? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yordan Nikolov 0 #24 Отговорено 19 Май, 2018 Зравейте и от мен на всички.От скоро карам хонда сивик 2.2 дизел,140коня.Колата я купих от варна преди две седмици.Чува се шум от двигателя,ходих на майстор ,каза ми ,,смяна на верига,,.Въпроса ми е ,някой знае ли каква трябва да се сложи ,и от каде да се купи,че цените са мн сериозни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #25 Отговорено 19 Май, 2018 Около 600 лв е комплекта при мен с поръчка за 5-6 дни идва...колко да е сериозна цената ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yordan Nikolov 0 #26 Отговорено 19 Май, 2018 Ами суми от 1200 лева нагоре. Какъв е комплекта, защото тук, в Русе, намерих за 400лева, италиански, а не съм сигурен ако го сложа,дали ще пасне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #27 Отговорено 12 Юли, 2018 Копирам мнението си от Акордската тема за да го видят повече хора. Бях обещал периодично да давам ъпдейт по този проблем: #Update: 10 000km по-късно и смяна на масло и филтри - Звукът остава. Според майсторите е от новото колело на разпределителният вал. С времето щяло да се напасне по веригата. Забележка: Карам с масло Motul 5-30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове