starred 3 #1 Публикувано 26 Май, 2015 Здравейте на всички фенове! От доста време планувам да си закупя Хонда Сивик . Въпросът е ,че искам да е пъргава и запазане . Бюджета е адски малък около 2000лв. Гледах,четох,мислих и съвсем се обърках . В началото се спрях на 1.5 VTEC-E 114hp ,но читави има около 2500лв. Тези ,които са по 90hp сякаш ще са ми бавни. За хечбек или купе нямам кой знае какви претенции . Фен съм на всички сивици въпреки ,че 5-та серия са ми по-красиви ,бих се радвал и на 6-та стига да е читава Останах с впечатлението ,че 5-та серия са по-скъпи от -та (говоря за читави автомобили без ражди и т.н.) Приемам всякакви съвети а може и директни линкове към обяви. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИЖДАМ ,ЧЕ ТУК СТЕ ЕДНО ГОЛЯМО СЕМЕЙСТВО 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #2 Отговорено 26 Май, 2015 Въпросната Д14-ка не е самолет, но определено не е бавна. Върви предоволно за конете си. 1.5 в-тек не е типичния Втек и там не можеш да очакваш т; нар Кик. Според мен ще върви наравно или съвсем малко повече от 90 коньовата. Бюджета ти не е голям, но ако нямаш много претенции ще намериш кола. С въпросния бюджет според мен изключи 1.5 като вариант. 5 генерация е хубава, но са по-скъпи защото се намират вече много рядко читави. Каквото и да вземеш определено няма да сбъркаш за 6 генерация мога да ти кажа, че е супер удобна и лесна за управление. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
starred 3 #3 Отговорено 26 Май, 2015 Въпросната Д14-ка не е самолет, но определено не е бавна. Върви предоволно за конете си. 1.5 в-тек не е типичния Втек и там не можеш да очакваш т; нар Кик. Според мен ще върви наравно или съвсем малко повече от 90 коньовата. Бюджета ти не е голям, но ако нямаш много претенции ще намериш кола. С въпросния бюджет според мен изключи 1.5 като вариант. 5 генерация е хубава, но са по-скъпи защото се намират вече много рядко читави. Каквото и да вземеш определено няма да сбъркаш за 6 генерация мога да ти кажа, че е супер удобна и лесна за управление. Благодаря за съветите ! В крайна сметка за тези пари да се насоча към 90коня или да търся още пари така ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
saristov 18 #4 Отговорено 26 Май, 2015 Събери още малко пари и си купи 6-та хеч 1.5 VTEC-E. От 8 месеца съм с такава. Супер количка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #5 Отговорено 27 Май, 2015 Вземи си хеч 1.5 или 1.6, независимо коя генерация, само да няма ръжда. Хечът е по-лек с около 50 кг от седана и купето. При малък двигател това има значение, една торба цимент по-малко. Колега, не знам в US какви коли се предлагат, но на българския пазар е малко по-различно. С въпросния бюджет, момчето трябва да търси най-масовото и евтиното, не може да си позволи екзотики като 6 генерация хеч с 1.6 Vtec двигател, които са по 114 или 115 коня. Аз такава съм виждал 1-2 в обявите.Тука избора му се свежда до d14a3/a4 на 6 генерация или d15b2 на 5 генерация хеч. d15z6 не мисля, че ще се намери читав за тия пари.5 генерация ми е малко отживелица вече, а хубавите и запазени почват от 4000лв, просто защото не останаха.Да си търси 6 ген 1.4, поне е най-масовият вариант и пазара е залят с такива. А и после части ще намира лесно от моргите примерно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
starred 3 #6 Отговорено 27 Май, 2015 Понеже виждам ,че няма смисъл да затварям 2000лв. за нещо ,което няма да ми е при сърце ще намеря още 500лв. за нещо на което да се радвам истински . Бюджет 2500лв.давайте предложения Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
miromoshev 17 #7 Отговорено 27 Май, 2015 (Редактирано) Starred, я ни ги покажи тия читави в-теци около 2500лв. Другият пък вече Мини-ми, ще прави . Мен лично ме съмнява дали ще останат пари за гуми, ама пък важното е да сме със сътезтелни амбиции. Редактирано 27 Май, 2015 от miromoshev 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
starred 3 #8 Отговорено 27 Май, 2015 Starred, я ни ги покажи тия читави в-теци около 2500лв. Другият пък вече Мини-ми, ще прави . Мен лично ме съмнява дали ще останат пари за гуми, ама пък важното е да сме със сътезтелни амбиции. Нали знаеш ,че искам съвет ,защото не разбирам ! Ами тези изглеждат в добро състояние... http://www.carmarket.bg/honda-civic-1.5vtec-1192404?rn=307&brand_id=39&model_id=515&price_from=1000&price_to=3000&sort=3 http://www.carmarket.bg/honda-civic-1.5-i-vtec-1032141?rn=353&brand_id=39&model_id=515&price_from=1000&price_to=3000&sort=3 Има и още няколко модела ,но сега не ми се рови. Може ид а бъркам и ако знаеш нещо ще се радвам да го споделиш! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
radibadboy 6 #9 Отговорено 27 Май, 2015 Ако се спреш на читава 5-та (без ръжди и горене на масло) за тия пари D15b2 и ще се возиш с обикновено АГУ.Другия вариант по-запазена и новичка 6-та 1.4,но при нея инжекцион.И двата варианта са добри и с малко пипане тръгват доволно да вървят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
miromoshev 17 #10 Отговорено 27 Май, 2015 пост №2 = съвет пост №6 = съвет Младежо, ти не искаш съвет! Ти си наумил нещо и сега търсиш удобрение из форума. На кое викаш добро състояние? След, като си "гол и бос", как разбра, че Д14-та ще ти е бавна? Прочете разни неща из интернет и реши, че такъв умрял кон не приляга на състезтел, като тебе? Ще ме извиняваш за тона, ама ми е писнало от голобради тинейджари, които си търсят белята по улиците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #11 Отговорено 27 Май, 2015 Колеги, Айде стига вече с тия глупости. Кола, която да не харчи масло и да няма и точка ръжда- няма. Въпроса е колко й е ръждата и колко масло харчи. Всичко си има норми. Към автора- 90кс. си е добра моторетка. Не си изтребител, но 10сек до 100км са си нормално за кола. А и като видиш на колонката, че ти дава 7.5/100 бензин ще си доволен, че не прави 100 за 5сек и да харчи 20, нали ? Отделно ниските цени на консумативите при всички хонди, и малкия данък на двигателите под 100кс. Бележка за катализатор не е нужно да обяснявам как се вади, нали ? И така- имаш 2500лв за кола. Обаче това са ти парите докато почнеш да се возиш или ? Имаш 200лв за масла, ремъци, ролки, филтри и лев някой грамотен да ти ги смени. Ако е нов внос още 300кинта еко такса и от 20 до 70лв в КАТ. Това без изненадите, които са неизбежни дори и при нова кола, камо ли при такава на 20г. Газ ако искаш и там един Фобос ти е 700лв.... Иначе има варинти, обърни на първата и втората внимание. Даже са и с климатик, умишлено. 21ви век сме все пак. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11428322548605581&slink=9px1jshttp://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11432101050330801&slink=9px1jsЗа тази е желателно да се обадиш и да поразпиташ каква е газовата. Има и гуми към нея, а и е регистрирана и също е попадение. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11424964577981496&slink=9px1jsПоздрави и питай смело, в т.ч. и на лично каквото те интересува по цени на части и чупливост. Само на едната ми хонда имам близо 200хил в бг, другата съм и навъртял и на нея към 80, та не е като да не съм сменил някой и друг консуматив 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #12 Отговорено 27 Май, 2015 Скромен съвет към търсещия младеШ. Набележи си по един екземпляр от 4,5 и 6 генераций. Отиди и ги покарай поне няколко км. и сам ше усетиш кой е твоя таралясник ! Всичко друго е бла-бла ... празни приказки под хондовия храст ! Към "японската треска" ... ако бях все още Мод , да си отнесъл поне една седмица отпуск за "лайняницата" ! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #13 Отговорено 27 Май, 2015 Starred, я ни ги покажи тия читави в-теци около 2500лв. Другият пък вече Мини-ми, ще прави . Мен лично ме съмнява дали ще останат пари за гуми, ама пък важното е да сме със сътезтелни амбиции. Нали знаеш ,че искам съвет ,защото не разбирам ! Ами тези изглеждат в добро състояние... http://www.carmarket.bg/honda-civic-1.5vtec-1192404?rn=307&brand_id=39&model_id=515&price_from=1000&price_to=3000&sort=3 http://www.carmarket.bg/honda-civic-1.5-i-vtec-1032141?rn=353&brand_id=39&model_id=515&price_from=1000&price_to=3000&sort=3 Има и още няколко модела ,но сега не ми се рови. Може ид а бъркам и ако знаеш нещо ще се радвам да го споделиш! Зелената я отпиши, продадена е или поне така предполагам, защото я засичам доста пъти на паркинг пред един блок във Варна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
starred 3 #14 Отговорено 28 Май, 2015 Благодаря за съветите ! Ще преслушам няколко човека и др седмица ще оглеждам . Ще пиша за набелязани и з авъпроси относно тях . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #15 Отговорено 28 Май, 2015 Трябва да станеш мъжкар,момче!Време ти е вече! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
miromoshev 17 #16 Отговорено 28 Май, 2015 Japanes, на колата на последният голобрадко, който отсече уличен стълб и уби двама пешеходци, Трабант ли пишеше отзад или GTI? И да, страх ме! То не му е важно, за скромния бюджет, който има да си вземе възможно най-запазената кола, ами на първо место поставя скорстта. А, и с тоя последния пост, какво искаш да кажеш? Видя ли каква е цената? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #17 Отговорено 28 Май, 2015 Ами то е ясно какво иска да каже момчето ,просто докато си играе с чурката ,пише с гъза си !Japanese ,май наистина почна да намирисва,така че продължавай да пишеш както пожела. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #18 Отговорено 28 Май, 2015 Еееейй, не се спрехте да $€р€те на хората по темите ... то па една тема 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
miromoshev 17 #19 Отговорено 28 Май, 2015 Вървене та вървене . Аз казах, каквото исках да кажа. Повече в темата няма да се меся. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1253 #20 Отговорено 28 Май, 2015 Да бе, то щото в Щатите всичко ток и жица, хората танцуват по улиците и всичко по мед и масло ... Всеки гледа да те прекара, недай си боже да решиш да си взимаш кола на старо, а камо ли да идеш на майстор Има прилики barsi и rockonoff мисля, че казаха неща точно на място. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #21 Отговорено 28 Май, 2015 Да де, развивате темата, ама трудно се избира кола, газейки до коленете в л@йна. Особено, ако си начинаещ бойрейсър. BTW, защо го набедихте човека за бойрейсър?! Той само каза, че D14-ката ще е бавна, а не, че търси спортни изяви. В този ред на мисли, съпругата ми е далеч от рейсърските мераци, ама и на нея й се видя нЕмощна L13-ката (98 коня) и скочи в R18-ka (142 коня) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1253 #22 Отговорено 28 Май, 2015 (Редактирано) Borko, тва е бая дълга тема и винаги ще има n на брой мнения Казвал само от личен опит, че няма кой да ти даде нищо наготово, хеле пък да те глези И с коли втора ръка съм имал взимане даване, както и с "майстори". Съвсем различен свят е, но някои неща важат навсякъде Айде поздрави от мене и лека, че вече е ПЕТЪК опааа ПП. Момче, зимай 90 коня, карай, троши, земи си друга по-нататъка Редактирано 28 Май, 2015 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
starred 3 #23 Отговорено 28 Май, 2015 (Редактирано) Пичове на 28 години съм и от 20 годишен карам кола почти всеки делничен ден. Лада , Канго ,Нисан тирано 2 , Дачия Логан и Докер от няколко години ... хммм знам ,че след това ще има мн. коментари и и прочие... в България сме си Та мисълта ми е следната... искам CIVIC и винаги това ми е било мечта. Приятелите ми ме базикат и ми вика т Хондда Цвък . Без коментар ... Просто нямам голям бюджет , със заем винаги може да се вдигне бюджета,но не искам да плащам безумни лихви. В момента разполагам с този бюджет и ако няма свястна оферта няма да взема каквото ми дойде .Ако исках мощна кола има Тойоти Селики , Голфове GTI , Астри GSI и доста др алтернативи за тези пари с доста коне и по-достъпни цени, та ако не става ще събирам още! Един ден ще си взем и не искам да се доказвам нито като шофьор нито като какъвто и да било а искам като седна да знам ,че съм постигнал една от мечтите си макр и малка и можеби жалка за някои (не ми пука) . За 10 години имам 3 фиша и нито една отнета точка ( 1 неправилно паркиране пред вкъщи и 2 говорене по телефона) така ,че не съм от рисковите шофьори! Благодаря ,че ми помагате и ,че споделяте ,но няма смисъл да се карате . В крайна сметка всички тук ни обединява една и съща страст и би трябвало да сме като семсйство а не да се делим на богати ,бедни ,малки ,големи и т.н. Ако ще продължаваме така по-добре да трием темата и да си чета по чуждите форуми . Не искам да звуча неблагодарно ,но ми е гузно ! Сякаш ме убедихте ,да се ориентирам към 6-та генерация 90 коня 1.4 и остава да спазаря нещо. Ако някой е видял добри предложения да поства! Лека вечер ! Редактирано 28 Май, 2015 от starred 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #24 Отговорено 28 Май, 2015 (Редактирано) @starred, по-горе хората с опит с въпросната D14-ka ти казаха, какво да очакваш от колата - добра е, но не очаквай чудеса от нея. И все пак, както е казал Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече!". Аз го подкрепям след моя опит с нЕмощни каляски. Напъни се малко и си вземи нещо, на което няма да се налага да изключваш една камара неща, за да изкачиш баира, или да изпревариш един камион.Успех!п.п. И все пак, по-убаво нещо от тортите на сладкарница Н€д€Lя нема! Всъщност има ... шкембе чорба за закуска Редактирано 28 Май, 2015 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #25 Отговорено 28 Май, 2015 (Редактирано) Krasi-mir, теб май те знам от друг форум и с цялото ми уважение, но какво ще е това нещо, което няма да му се налага да изключва неща и да изпреварва с лекота, като се има в предвид посочения бюджет, та дори и за 3000 да е. Момчето си е харесал Сивик-а и го разбирам напълно. За тия пари не виждам по-добра алтернатива. Най-много да вземе някой GTI или 320-ка дето може да е малко по-жива, само че ще му създава куп други главоболия.Пак казвам този мотор в купето на 6 ген хеч е повече от перфектен, за нормално шофиране, пък дори и за драгаджийски изпълнения, само дето трябва до го изцеждаш до 6 хил оборота. Караш ли в обороти колата е много приятна и реагира бързо. Това са ми личните наблюдения за 1 месец каране на въпросния автомобил.Тази черната от Разград я обсъдихме с него и му казах, че с тия доработки ще върви повече от стокова. Вече за състоянието на конкретния екземпляр не мога да коментирам, трябва да се види.Видях примера за сивика 98 коня и съм готов да се обзаложа, че 6 генерация 1.4 върви много повече от въпросната 9 генерация с 1.4 мотор.Искам като заключение да се повторя и потретя - d14-ката е перфектна за купето на сивика, който иска рейсърски изпълнения да се ориентира към b16.П.С Ето една интересна обява, само че не е снимана предницата та възможно е да има нещо. http://www.cars.bg/c1131560Имаш едни 50лв за номера и 100 за нотариус + пътни. Има шибедах, но пък е без климатик. Редактирано 28 Май, 2015 от PetioHonda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #26 Отговорено 29 Май, 2015 (Редактирано) Съжалявам, не съм се изразил правилно, и аз имах предвид това: ... като се има в предвид посочения бюджет, ...Да се поправя - @stared, "като се има предвид посочения бюджет", за тия пари толкова, AKO ИСКАШ нещо повече ... Под "нещо" разбирам друга Хонда.п.п. Между другото, тя и L13-ката си вървеше прилично, е ... не колкото D14 Всъщност, и D15-kaта, в първия Сивик 5-ица на съпругата ми вървеше повече от L13, и от предишната й D16-ka, Y3 автоматик ... по нейни думи Въпроса е, че при едни и същи условия, разбирай един и същ участък от пътя и еднакъв товар в колата, L13 вървеше на 4-та, а R18 върви на 6-а ... със включен климатик Таа, тетака със Сивиците, конете, климатиците, баирите, напъването ... Редактирано 29 Май, 2015 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #27 Отговорено 29 Май, 2015 borko 30 и Japanese Fever излезнаха в заслужена почивка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #28 Отговорено 29 Май, 2015 Ама що не махна и моите L@йна, 29 и 31 например Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
starred 3 #29 Отговорено 29 Май, 2015 Krasi-mir, теб май те знам от друг форум и с цялото ми уважение, но какво ще е това нещо, което няма да му се налага да изключва неща и да изпреварва с лекота, като се има в предвид посочения бюджет, та дори и за 3000 да е. Момчето си е харесал Сивик-а и го разбирам напълно. За тия пари не виждам по-добра алтернатива. Най-много да вземе някой GTI или 320-ка дето може да е малко по-жива, само че ще му създава куп други главоболия.Пак казвам този мотор в купето на 6 ген хеч е повече от перфектен, за нормално шофиране, пък дори и за драгаджийски изпълнения, само дето трябва до го изцеждаш до 6 хил оборота. Караш ли в обороти колата е много приятна и реагира бързо. Това са ми личните наблюдения за 1 месец каране на въпросния автомобил.Тази черната от Разград я обсъдихме с него и му казах, че с тия доработки ще върви повече от стокова. Вече за състоянието на конкретния екземпляр не мога да коментирам, трябва да се види.Видях примера за сивика 98 коня и съм готов да се обзаложа, че 6 генерация 1.4 върви много повече от въпросната 9 генерация с 1.4 мотор.Искам като заключение да се повторя и потретя - d14-ката е перфектна за купето на сивика, който иска рейсърски изпълнения да се ориентира към b16.П.С Ето една интересна обява, само че не е снимана предницата та възможно е да има нещо. http://www.cars.bg/c1131560Имаш едни 50лв за номера и 100 за нотариус + пътни. Има шибедах, но пък е без климатик. Ооо да тази ми харесва и ако се запази до понеделник може да я огледам от близо. Благодаря Пешо отлично попадени. Фаворит цветове са ми черна и червена Вмъква се идеално в бюджета и на снимките изглежда добре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове