Jump to content
J's Racing BB8

Мнения за водоструйка и техники на миене.

Recommended Posts

Здравейте.Мия си колата винаги сам най-вече на автомивки на самообслужване и си я измивам за 2 лева перфектно.Обаче на едната е много силна струята на друга препарата на трета не измива хубаво препарата и мисля да си купя водоструйка и да си я мия сам.Минах през варианта четка-драска,обмислях да пробвам с маркуча гъба и автошампоан но не вярвам да е по различно от четката.И все пак ако някой ползва хубава гъба може да даде мнение.До 150 лева мога ли да взема водоструйка която ще ми свърши работа.Имат ли достатъчно налягане?Ще ползвам хубави препарати.

И в крайнка сметка с водоструйката как какви ще са разходите с шампоана нямам представа колко иска?

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като си купуваш водоструйка гледай да е над 380л/ч,(налягане ... на всички е еднакво, разковничето е в дебита) под тази стойност няма да можеш да изплакваш/ сваляш ефективно мръсотията. По отношение на препарата ползвай само шампоани с хубава гъба или четка ... няма значение. По важното е да ги изплакваш внимателно за да не остават камъчета между косъмчетата на четката или в гъбата, тогава се драска лаковото покритие.

Разхода на шампоан зависи от това колко често си миеш колата .... ако си мислиш че ще ти излиза по-евтино .... не е така, но пък кефа цена няма.

Редактирано от didipov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има значение, има - кола не се търка с гъба...  :punk:  За гръб става - някоя кака да тръкнеш...  :tooth:

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прегледах няколко оферти,KERHER за 150 лева с 2 години гаранция и LAVOR пак същите пари.Керхера е 1.4kw и дебит 360 с пластмасова помпа произведена в Германия .Лавора 1,5kw и 330 дебит и МЕТАЛНА помпа произведена в италия.Как мислите коя е по добрата?И двете имат маркуче за засмукване на препарат.Друг въпрос е препарата как ще се пръска по-добре с пистолета от водоструйката или с пянообразуватели гледам има за 30 лева?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги дайте някакво мнение.Набелязох Лавор за 150лв 1,7kw 330 дебит метална помпа 12 бара налягане и 5 години гаранция-LAVOR ninja 120.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ползвате за по-упоритите замърсявания като мухи или смола от дървета, течен асфалт от пътя? Ползвам автошампоана на Сонакс 2в1. Мие добре, но не се справя с по-упоритите петна. Ракия, спирт, газ за осветление и т.н., което да не прецаква лака и боята?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купих си лавора.безконтактно с вакса в него и отделно вакса за пръскане след измиване,всичко от мафра.До сега колата ми винаги се е измивала с този шампоан.Сега пробвам друг на мафра български,безвреден без вакса(пръскам си я отделно)малко по слаб е но пак измива всичко.Е аз си мия колата през 2-3 пъти в седмицата и рядко засъхват разни неща по нея.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, искам да си взема някаква водоструйка, която да е издръжлива. Бюджет до 300лв. Харесал съм  MICHELIN MPX 130 L, но нямам идея каква е. Имам керхер к2. 14 и съм я използвал 50пъти,  и замина. Спука се една пластмаса точно от там,  където е за засмукване на препарат и сега тече. Пак мия колата, но тече имного. Видях обяяа за такива на старо поръчах си частта от един МАНГАЛ долен, дето халал да са му 50лв, и той ми прати цялата водоструйка, която тече като лейка от всякъде. Тъй че керхер не искам повече. Хубав Керхер е над 1000лв, което обезмисля покупка за домашно ползване.

Моля за съвети за хубави и здрави водоструйки, които да са метални(алуминиеви) вътре. 

Благодаря. 

Редактирано от Nikito82

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Керхер-К5 и съм доволен, но тя ти е доста над бюджета. 

За бюджет около 300 лв. , мисля че е разумно да погледнеш нещо на Щил .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бащата има керхеер най-малкия не му знам модела 150 лв беше преди 3 год. купуван, ползван е многократно и още си работи, въпреки тежката (варовита) вода. Но напоследък не се ползва, много разправия - тегли кабели, маркучи, на мивките със стотинки му е по-лесно.

Има един номер - трик който бе приложен още от първото пускане. Спусъка на дръжката се увива с тиксо, за да е постоянно стиснат. Машината се пуска и спира само от копчето или от щепсела. Така се запазва живота и по-дълго. Не сме го открили ние това, беше ни казано и го направихме. Заради някаква песъчинка само и се счупи турбо накрайника - този който върти струята.  

Тъста ми има K7.750 от поне 4 год. ползва я много, и не иска да изолира старт/стоп от дръжката и лека полека машината си замина. Първия път се счупи в гаранция, оправиха я, после след гаранционно се чупи и си плаща за ремонта. Работи си но, не е както преди. Има нещо износено вътре. Поне има части за тях. 

Иначе тези които пускат в лидъла май не са лоши ама то кога ли ще ги пускат, може да следиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Керхер не искам да чуя, много се чупят. 

За сега се спрях на тези 2, като тази е с 5г гаранция https://bauhaus.bg/vodostruyka-nilfisk-c-125 с тази е с 2г гаранция https://www.onlinemashini.bg/vodostruyka-elektri4eska-stihl-re-98-17kw10110-bar-/1247

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчаках лидл да пуснат водоструйка и взех тива. По натам ще напиша отзиви. 

20180308_144136.jpg

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам същата,но предния модел,пак 150 бара.Като плюс мога да кажа,че струята е доста силна и маркуча е с прична дължина.Като минус,много шумна и също така вече е извън строя.Има около "5  моточаса":) по груби сметки и при последното миене замириса на бакелит и си промени "гласеца":unsure: към неприятно виещ.Все си мислех,че като цената и е над 200лв.,ще държи,но явно нещо съм я претоварил.Няма вече гаранция.Като цяло,бях много доволен от нея и съвета,който ще ти дам е да и оставяш време да почива по време на работа.Някой знае ли,къде могат да ми я отремонтират и ако е моторът или помпата или каквото е там, дали ще е рентабилно или направо нова?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@JHM Ще я пробвам утре и ще видя, доста добри отзиви четох за тези водоструйки. Днес след работа ще снимам кашона, там имаше телефон за сервиз, дано я оправят. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@JHM, ето тук има номер за България. 

20180309_140353.jpg

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...