gogo_bg 0 #1 Публикувано 3 Декември, 2014 Някои може ли да не ориентира колко ще гори както си е на бензин (автоматик) и колко би горяла ако сложа газова оредба ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 363 #2 Отговорено 4 Декември, 2014 Кой номер обувки носиш? А сега сериозно, ако е седан: 6.2 извън града и 11.6 градско, за комби: не намирам данни, явно за този модел не се предлага автомат. Това са каталожни данни за бензин, за газ не мога та кажа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
malak 55 #3 Отговорено 4 Декември, 2014 отвори carspending.com и си филтрирай там, ще видиш реални данни. казано с две думи газ средно с 10% повече. Иначе зависи кой двигател, как караш, как е настроена газовата, с какви гуми си т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IVTEC 58 #4 Отговорено 4 Декември, 2014 Моята се кара на кратки разстояния в града зимата с 16'' 205/55, а лятото със 17'' 225/45. Извънградско с нормални скорости - междуградски 100 км/ч, магистрали 140-160 км/ч - под 8/100. Градско при описаните ядосващо кратки разстояния понеже жена ми я кара до работата, което е не повече от 2 км - 13/100 и зимата и лятото, което мисля, че се дължи на разликата в гумите. Това лято сериозен пробег из страната за около седмица, включващ магистрала, междуградски нормален и планински + тежко градско по морето = 8,9/100 на колонка. Говоря само за бензин. Аз съм върл противник на газта Не ангажирам никого с това лично мое субективно предпочитание. Както казва един колега от форума на BMW - газта е за готвене, нафтата за отопление. :) Но нека колегите си кажат каква е разликата в разхода и вървенето. Казаха ми съвсем на скоро и един друг сайт за разходи, но дори сега като се сетих ме домързя да го отворя - carendar. Нямам никаква представа какво представлява. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #5 Отговорено 4 Декември, 2014 Три години карах Акорд 2.0 автомат, но фейслифта от 2006г. Разхода извънградско при скорост до 90-100 около 6/100 Магистрала при 130-135 км/ч 7-7.3 л/100 Градско в Пловдив: 9-10/100, зимата може и малко повече Среден разход за около 45000 км: 8.8/100 Това е при ежедневно каране Първенец-Пловдив, градско в Пловдив и от време на време извънградско и магистрала.com Всички разходи са при спокойно каране, без "газ-спирачки", най-често с двама човека в колата, всесезонни гуми GoodYear Vector 4 seasons, бензин 95 и засичани в сайта carspending.com Показанията на борд компютъра на колата са малко по-ниски, около 8.5/100 средно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gogo_bg 0 #6 Отговорено 7 Декември, 2014 (Редактирано) ivan_m http://www.carspending.com/bg/vehicles/1111-honda-accord-2-0-ivtec-sport. Дават го 12.58, ти казваш 8.5, а сега де ... пс: Колате е фейслифтната. Редактирано 7 Декември, 2014 от gogo_bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #7 Отговорено 7 Декември, 2014 Реалния среден разход съм писал, че е 8.8/100! Показанията на борд компютъра бяха по-ниски: около 8.5 Сега на ЦРВ-то средния ми разход при същото каране е около 7.3 и вероятно бордкомпютъра му е по-точен, защото толкова показва от как съм го взел. Колкото до Акорда на колегата, разхода на който цитираш, вероятно кара предимно градско /поне в карспендинг така е показал/ и то в София. Аз му разгледах статистиката, има и разходи под 6/100 при извънградско, което е реално. Другата разлика вероятно е стила на каране - моя може да се определи като икономичен, много рядко вдигам над 3000-3500 оборота, а при градско даже 2000-2500! За сравнение, в сайта има регистрирано едно ЦРВ с двигател като моето, на колегата vazmuten, и при него излиза почти 10/100 среден разход. Ако приемем около половин литър повече заради 4х4, останалото основно е от софийското градско! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #8 Отговорено 7 Декември, 2014 Автомат на газ в градски условия мисля че под 14-15 няма да е... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gogo_bg 0 #9 Отговорено 7 Декември, 2014 (Редактирано) rollin: Това значи, че на бензин ще е с около 2 л. надолу. Само да не вземе да се окаже повече от 14-15 на газ, от това се боя Редактирано 7 Декември, 2014 от gogo_bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #10 Отговорено 7 Декември, 2014 Под 13-14/100 градско забрави!Не вярвай на митове и легенди! Извън 10/100. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #11 Отговорено 7 Декември, 2014 (Редактирано) Ето ти пример от разхода на моята кола (Accord 7 2.4)Само градско каране( ходене сутрин на работа и после връщане, като разстоянието е 3км в едната посока и едва ли даже успява за загрее на 90-градуса сега в по хладното време) ми дава 14/100- като винаги изчаквам да прехвърли на газ преди да тръгна !Ако имам някоя седмица и каране из града(освен ходенето само на работа) разхода пада с около 1 литър. При смесено каране ми дава около 12/100, а за извънградското вече е много относително как ще карам.Ако карам до 120 дава 10/100, ако карам със 140-150 12/100Това е разход на газ, като зареждам само на Газпром(не че е най добра, просто там имам отстъпка).При Автоматика мисля че едни 2 кила газ ще се ги гори отгоре...За К20 нямам лични наблюдения... Редактирано 7 Декември, 2014 от rollin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #12 Отговорено 8 Декември, 2014 За К20 разхода е идентичен. Тук понеже е автомат може малко отгоре да бъде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1562 #13 Отговорено 8 Декември, 2014 По принцип не коментирам разход на гориво, ама ми стана интересно, защото от 3 дни съм със CR-V ll автомат с К20, и като гледам цифрите тук ...Досега карах CR-V 1 автомат с В20В. Комбиниран разход 10-11л/100км. Обаче, на магистралата, при скорост 120км/ч оборотомерът ми е на 3000 об/мин, докато на същото CR-V ръчна е на 3500. В града - както знаете тръгва сама, с много малко обороти, сменява предавки при по-ниски обороти, и както си карам на 3-та например, ако върна газта оборотите падат на 1000, т.е.все едно неутрална.Със К20-ката съм минал към 100-тина мили, и като гледам това, което написах дотук с пълна сила важи и за нея. Значи, отчитайки как се мести стрелката на горивото, тук мога да очаквам разход около 9-10л/100км., или една идея по-малък.Ама разход 7-8 комбиниран ... ми то толкова ми дава Сивика с L13 i-vtec.Oтчитам фактора аеродинамика на Акорд 7 и CR-V ll, и не знам, дали автоматичните кутии са напълно еднакви. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #14 Отговорено 8 Декември, 2014 Аз също не вярвам на това, че ще гори Акорда смесено 7-8 ама както и да е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #15 Отговорено 8 Декември, 2014 Колеги, явно не четете при какви условия е този разход! Първо, писал съм 8.8/100 средно бензин 95, а не 7-8! Второ, за газ изобщо не говоря! Трето, всяка сутрин правя по 11 км от Първенец до офиса в Пловдив, т.е. въпреки гадния маршрут, колата загрява нормално всеки ден и след това, ако не стои 3-4 часа, градското не е като на студен двигател. Вечер като се прибирам пак навъртам същия маршрут. За които не познават района: В селото имам около 2.2км "селско". Като излеза на "междуселския", колата е почти е загряла! След това има 2.5 км до светофара на околовръстния, но пътя минава край Първенешката борса и често се налага намаляване на скоростта до 20-30, дори и спиране. След това има около 4 км през кв.Коматево и Коматевско шосе: кара се бавно, образуват се колони, а понякога се спира зад автобусите. И накрая около 3 км градско с 4 светофара. Това се взима за 15-25 мин, като най-много се чака на светофара до Стоматологични факултет, до 2-3 мин. Като цяло спазвам ограниченията, +5-10 км, но не повече! Не може да се сравнява със софийско градско или със Сточна гара в Пловдив в час пик! Съсем скоро изтрих профила на Акорда в карспендинг, ако Веселия може да го възстанови, да го направи, за да се видят реалните стойности! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове