Didko85 0 #1 Публикувано 21 Август, 2014 Здравейте! Преди два месеца си купих Honda Civic 1.6 ES от Германия. Там в обявата пишеше ,че е със спортно окачване но се оказа ,че са сменени само пружините! Реших все пак да я взема на риск ,въпреки ,че ме предупредиха ,че може да имам ядове с окачването! От два месеца си я карам по нашите "гладки" пътища и нещо взе да ми почуква и полопва отпред Оказа се ,че ми заминават предните амортисори и ми препоръчаха да разгледам какви има и какви ще е най-добре да сложа ,тъй като най обикновените по магазините най-вероятно ще заминат набързо ,набързо! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko85 0 #2 Отговорено 22 Август, 2014 Извинявам се ,че не се уточних! Може ли някой да ме посъветва какви амортисьори да си взема , и от къде! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #3 Отговорено 22 Август, 2014 Монро от Тех-Ко или Каяба от Косер са приемливи варианти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko85 0 #4 Отговорено 22 Август, 2014 Благодаря ти много Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shpeer 53 #5 Отговорено 25 Август, 2014 Не мога да дам съвет какво да си вземеш , но мога да кажа аз какво си взех и какво стана . Преди година си взех амортисиори задни от'' Косер'' на ''Каяба '' Два задни за моя сивик 6-та , резултата е че едния протече много другия не толкова но е тръгнал и това за 15 тина хил.км , струваха май към 230лв двата и меко казано съм недоволен . Който не вярва мога да му ги покажа . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #6 Отговорено 25 Август, 2014 Срещах нови оригинални на Хонда в продавалника за 280лв.предни,иначе от 50000 км.съм с Токико за 230лв.и работят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #7 Отговорено 26 Август, 2014 Не мога да дам съвет какво да си вземеш , но мога да кажа аз какво си взех и какво стана . Преди година си взех амортисиори задни от'' Косер'' на ''Каяба '' Два задни за моя сивик 6-та , резултата е че едния протече много другия не толкова но е тръгнал и това за 15 тина хил.км , струваха май към 230лв двата и меко казано съм недоволен . Който не вярва мога да му ги покажа . Напълно ти съчуствам . Аз от тези вече и течност на чистачки няма да си взема .. Преди по малко от година взех от тях горна и долна помпа за съединителя на CRV и преди 2 дена колата с потънал педал и течността в казанчето на горната помпа черна като катран .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K_ski 5 #8 Отговорено 26 Август, 2014 Вземи си оригинални от някой манияк който ги е свалил за да сложи спортни. Ако намериш здрави трудно ще ги повредиш гледай да са "Showa" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #9 Отговорено 26 Август, 2014 Не мога да дам съвет какво да си вземеш , но мога да кажа аз какво си взех и какво стана . Преди година си взех амортисиори задни от'' Косер'' на ''Каяба '' Два задни за моя сивик 6-та , резултата е че едния протече много другия не толкова но е тръгнал и това за 15 тина хил.км , струваха май към 230лв двата и меко казано съм недоволен . Който не вярва мога да му ги покажа . Ее колега не ме отчайвай И аз съм с каяба от косер само задни,но се надявам да издържат повече Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #10 Отговорено 26 Август, 2014 Срещах нови оригинални на Хонда в продавалника за 280лв.предни,иначе от 50000 км.съм с Токико за 230лв.и работят. Вземи си оригинални от някой манияк който ги е свалил за да сложи спортни. Ако намериш здрави трудно ще ги повредиш гледай да са "Showa" Точно Шова бяха тези за които споменах. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gabara 8 #11 Отговорено 26 Август, 2014 Kaqba Exel G.На две хонди бях с такива и се държаха много добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko85 0 #12 Отговорено 7 Септември, 2014 Много ви благодаря за съветите . Лошото при мене е ,че съм със спортни пружини.В сервиза ми казаха че ако сложа обикновени с тия седемнайски дето тежат по "50" кила парчето окачването пак ще замине бързо. А пък комбинацията от спортни пружини и НЕспортни амортисьори клони повече към варианта да заминат бързо амортисьорите. Особено пък ако не са оригинални. Засега не съм си купил никакви. То и някой като се качи в хондичката и вика "А кво се прайш нищо и няма" , но мен ме дразни как поначукват по някои дупчици! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vadenka 0 #13 Отговорено 3 Юли, 2021 Здравейте, предстои ми смяна на задни амортисьори. Автомобила е HONDA Civic IX Tourer 1.6 i-DTEC (FK3) 2014г. Някой може ли да каже ориг. кат. номер. Предполагам, че са адаптивни амортисьори /предвид възможността за избор на профил за шофиране/ или бъркам нещо? Имат ли заместител? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1538 #14 Отговорено 3 Юли, 2021 (Редактирано) Ето тук вкарваш VIN номера си https://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda и излизат всички схеми с част с ориг. кат. номер. Редактирано 3 Юли, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vadenka 0 #15 Отговорено 3 Юли, 2021 (Редактирано) Благодаря, но не го разпознава. "Неизвестный VIN код" Редактирано 3 Юли, 2021 от emod Не цитирай предходния пост, на който отговаряш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1538 #16 Отговорено 3 Юли, 2021 Снимай табелката с VIN кода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1538 #18 Отговорено 3 Юли, 2021 (Редактирано) Заповядай тук излиза https://www.parts-honda.uk/ ето https://www.parts-honda.uk/honda-cars/search_vehicle/chassis/SHHFK3780EU508615/UNITED Редактирано 3 Юли, 2021 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vadenka 0 #19 Отговорено 3 Юли, 2021 Много ти благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове