Jump to content
cucy

Шумни джанти

Recommended Posts

Здравейте колеги. Имам едно питане. Миналото лято карах с едни гуми BFGoodrich на оригиналните лети джанти от Хонда Цр-в и бях доволен. След това сложих зимни гуми на тези джанти. Пролетта си купих лети джанти за тези гуми и ги монтирах. Преди седмица ги сложих на колата и ето тук вече идва моя въпрос. Нали по принцип зимните гуми са по шумни от летните. Но при мен се получи обратното тези летните, те всъщност са всесезонни, но на тези джанти за ужасно шумни, такова бучене, чееее не се издържа. Та се чудя дали е възможно, шума да е от джантите, а не от гумите... Не ми се занимава да разменям летните и зимните гуми, за да го установя със сигурност...

Ето това са оригиналните джанти  post-29550-0-85717000-1396419873_thumb.png

А това въпросните шумни джанти  post-29550-0-29705800-1396419917_thumb.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение е, че ти шумят гумите, а не джантите! 

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип това е най-логичното обяснение на този шум, но проблема, е че миналото лято със същите гуми, но на други джанти нямаше такъв шум... ?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кое да им бучи на джантите?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами може би да се завихря нещо въздуха примерно, не знам, защото са с половин или с един инч по широки от оригиналните. А може просто тези гуми да са се вдървили с годините и затова да са по шумни от зимните....?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джантите могат да ти шумят единствено ако караш по джанти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж дали гумите имат посока (препоръчителна), ако гумаджията не е бил много в час, при монтаж може да ги е завъртял и от там да ти идва допълнителното ниво шум.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От гумите е колега, не си вади акъла. :punk:

п.п. " А може просто тези гуми да са се вдървили с годините... " - абе, ... то и аз се вдървявам, ама даже ми се радват. :lol:

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен шума е от гумите! И се е засилил от новите джанти заради различната им широчина с предните! Аз имах същия проблем преди 6-7 години, когаро ми откраднаха оригиналните лети джанти на Акорд 6 заедно с летните гуми. След това карах известно време с нови летни гуми, сложени на железни джанти, които бях взел за зимните. Като си намерих лети джанти /от Прелюд/, преместих летните гуми на тях и веднага усетих разлика в шума! Просто гумите са износени по един начин и като се сложат на по-широки джанти вече стъпват на по-широко, където е износено по-малко и за това се променя шума.

Не правете тази грешка, да слагате едни гуми на джанти с различна широчина!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има логика в това за износването и по-широките джанти...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма. Като вземеш вземеш мед от един кошер, единия съхраняваш в буркан, а другия в найлон - кой от двата си променя вкуса?!?

От материалът на джантата е, някои предават повече шум от трансмисия, други по-малко, железните различно и т.н. :yes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега не е от джантите аз карам със същите джанти 18 цола.Гумите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...