tony-asa 588 #81 Отговорено 26 Януари, 2013 Веднъж отказали се няма да ни се позволи отново.Даже дигнем ли го на въпрос,ще ни го напомнятвечно.Сами виждате,че всичко ни се диктува отвън.Всичко е геополитика и пари.Но както и да е.Който го е разбрал,разбрал който не така да е.Колкото и да си мислите,че нищо не зависи от нас се лъжете,иначе нямаше да има референдуми щяха да си взимат решенията еднолично.Същотое с изборите.Те зависят от нас макар и през 4 години.Ако не беше така щеше да има само империи.Живи и здрави.Гласувайте без значение как.Това ви е шанса да си кажете мнението,чепосле ако няма същата бройка като на изборитеможе да се окаже,че и от това се отказваме. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1848 #82 Отговорено 26 Януари, 2013 Понеже днес е ден за размисъл, ,а има доста хора които не са решили, дали да гласуват и как да гласуват, поради сложноста на въпроса и липсата на информация от експерти, който иска да прочете тази статия и дадените линкове /в червено/ и дано му помогне, да вземе правилното решение!http://offnews.bg/index.php/150090/dni-predi-referenduma-vlastta-skri-ekspertni-dokladi-za-belene Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #83 Отговорено 26 Януари, 2013 Аз ще гласувам с НЕ, защото ако нещата бяха такива, каквито сега се опитват да ги изкарат Станишев и компания то е твърде странно и съмнително защо те не подписаха договора още когато бяха на власт. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1848 #84 Отговорено 26 Януари, 2013 Интересна гледна точка на автора на тази статия, "Защо (този път) ще гласувам" - независимо как ще решите да го направите:http://ruslantrad.com/2013/01/26/zashto-tozi-pat-shte-glasuvam/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
drakonkata 80 #85 Отговорено 26 Януари, 2013 По принцип не ми се занимава с политики и т.н, но въпреки всичко аз ще гласувам за „НЕ”,защото достатъчно централи си имаме в БГ и ако имаме толкова пари за пръскане,то нека да се инвестират където трябва,а не за още една централа ,пък и на всичкото отгоре достатъчно ни е замърсяването на природата и въздуха! Дори Бойко Борисов не е съгласен,представете си! Един път и той да е на правилното мнение! 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ObiChLiFk0 495 #86 Отговорено 26 Януари, 2013 Ахахахахахахха е не това последното изказване много ме разсмя ... Колко централи си имаме ... на 1 много ли и викаш ... която без така нужните реновирания до 18 години ще затвори ? За ядрената енергетика може да се каже всичко , но не и замърсяване на въздуха ! Онея въглища в ТЕЦ-овете замърсяват въздуха. Айде поне без изказвания от типа да кажем нещо , защото другите казват Успех 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #87 Отговорено 26 Януари, 2013 Аз съм против, защото както и да се погледне само политиците ще намажат от тая централа. Казват, че тока щял да бъде по-евтин и не знам си какво..... Те и с референдум и без ако решат, така ще извъртят резултатите, че все да са в тяхна полза и естествено да докопат повече пари. Но за народа никой не мисли. Дали гладува и мизерства.... тях това не ги интересува... и в днешните новини го доказаха още един път.. ето за какво говоря http://www.vsekiden.com/129475 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZERO 162 #88 Отговорено 27 Януари, 2013 Хех, избрали голфове седан, пак подобре от S-класи. Можеше и да вземат шкодите, като още по-народна кола,ама айде сега прекалено са евтини сигурно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Венцо 496 #89 Отговорено 27 Януари, 2013 Жоре, ако бяха взели от "Големия Дувар" (Great Wall), можеше и да се замисля леко за референдума...защо стимулират немското, а не нашето производство... :P/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZERO 162 #90 Отговорено 27 Януари, 2013 Най-вероятно не отговарят на изискванията - "задвижване 4х4 със система за разпределение на въртящия момент между предната и задната ос, резервоар не по-малък от 70 литра и LED задни светлини". И сега кой победи на референдума? И едните и другите заявяват победа, а гласуваха 1/5 от народа... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 926 #91 Отговорено 27 Януари, 2013 Гласували са около 21% от избирателите при 6 950 000 това значи 1 459 500.Липсват мургавелите и твърдия електорат на дпс! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Венцо 496 #92 Отговорено 27 Януари, 2013 Победи "дедовия"...цирк за 14-20 милиона лева, а реактор(и) така или иначе ще има, каквото и да си говорим, дали в Белене или в Козлодуй, ще се случи рано или късно :)/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonny 62 #93 Отговорено 27 Януари, 2013 Предлагам, която община събере най-много гласове "За" нов АЕЦ, тя да приеме ядрените отпадъци от централата! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.pavlovq 80 #94 Отговорено 27 Януари, 2013 А въпросът сега е: "А сега накъде?"...Наистина ако АЕЦ Белене бъде построена, то каква е функцията на референдума и защо се провежда той, при положение, че народа е против?И също така с каква енергия и откъде България ще си задаволява енергийните нужди?Май сме близо до състояние на БОЗА. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #95 Отговорено 27 Януари, 2013 (Редактирано) Чакаме скоро резултатите. Макар лично до последно да мислих да гласувам "НЕ", след всичко прочетено (тук и навсякъде), реших да не гласувам. Нито имам дълбоки познания по ядрена енергетика, нито по икономика, нито по екология. В крайна сметка сме си наели цял парламент капацитети, които да могат да вземат това решение. Вярно е, че това не е референдум като "да се пуши ли в заведенията", където можеш да изкажеш мнение на база личното си отношение към проблема. Въпроса за Белене е толкова дълбок, че няма на къде повече. @d.pavlovq, до колкото разбирам ако на референдума няма достатъчно гласове (какъвто е случая), то правителството решава. Това правителство няма да реши да строи Белене, та нали то се дърпа до последно. Дали проекта перманентно се закрива, не знам - тоест дали ако дойде следващо правителство няма да тръгне да го строи - ще се радвам някой по-разбиращ да каже Редактирано 27 Януари, 2013 от Veseliq 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
adolf 44 #96 Отговорено 27 Януари, 2013 ПРОЧЕТЕТЕ !http://e-vestnik.bg/...amen-tsvetanov/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Вен_РВ1456ВС 157 #97 Отговорено 27 Януари, 2013 Вен_РВ1456ВС:Оптимист, реалист, песимист, ...има и други. Това, че давам мнение "Да" ; преценявайки + , - или признавам, че не знам, не е причина за определения или лицемерие.Ако търсите "скрит" мотив, добре. Аз, моите, се опитах частично да напиша. Дотолкова ми стига инфото и времето - отново казвам - това е тема за тесен кръг, в прав текст - без анонимността, която предлага тази тема. Извинения!Няма лицемерие от моя страна просто попитах. Това, което прочетох има голяма доза истина и смисъл. Аз също съм "ЗА" развитие на ядрената енергетика, но не съм "ЗА" построяването на АЕЦ Белене в момента. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 926 #98 Отговорено 28 Януари, 2013 Победи "дедовия"...цирк за 14-20 милиона лева, а реактор(и) така или иначе ще има, каквото и да си говорим, дали в Белене или в Козлодуй, ще се случи рано или късно :)/>/>Интересното е че всички партии обявиха че са спечелили! Стана ли ни ясно, че все пак проблема е политически?Преброяване преди изборите, да знаят какво да правят червените.И си мисля за некакъв вид преврат, вервайте ми! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony-asa 588 #99 Отговорено 29 Януари, 2013 (Редактирано) Понеже ядрената енергетика е затихваща и ненужна технология,тъпитеамерикански учени се занимават с глупости като разработват еко бомби.My link Редактирано 29 Януари, 2013 от tony-asa 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #100 Отговорено 30 Януари, 2013 (Редактирано) Понеже ядрената енергетика е затихваща и ненужна технология,тъпитеамерикански учени се занимават с глупости като разработват еко бомби.My link//offtopic: Мба, това возило да го докарат тука, веднага някой ще му сложи газова уредба. Под наслов "хем по-икономично, хем по-чисто" :D/> Редактирано 30 Януари, 2013 от Veseliq 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #101 Отговорено 30 Януари, 2013 (Редактирано) Това с реактора едва ли има бъдеще. Кво правим при катастрофа? А дали да има централа или не... Не трябваше да се съгласяваме да спират блоковете на Козлодуй. Редактирано 30 Януари, 2013 от civicgonemad Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
igniter 60 #102 Отговорено 30 Януари, 2013 (Редактирано) Аз докато се натуткам то свърши и гласуването.Не че е имало кой знае какво значение, не че е имало някога каквато и да е разлика за какво гласуваме въобще и коя от политическите партии ще управлява.Системата е куха.Системата е гнила отвън и отвътре.Държавата тъне в свинщина и корупция.Чуждите интереси винаги надделяват на националните.Нашият "политически елит" продава собствените ни задници безнаказано.До колкото знам нямаме право да правим гориво за реактори и да складираме отработеното сами.Това би ни превърнало в ядрена сила а много от световните такива не искат това.Горивото за реакторите ни го продава Русия и пак на Русия си плащаме за да ни вземат отработеното гориво.А цената всъщност била търговска тайна :)/>/>По друг начин стои въпроса с ядрения комплекс в Димона в Израел.Правят каквото си поискат и все още твърдят, че такъв комплекс не съществува, въпреки явните доказателства за това.До ден днешен не са допуснали наблюдатели, а вероятно са натрупали доста арсенал :)/>/>Ако ще се харчат пари по-добре ще е възобновяемите енергийни източници да се превърнат в държавна политика, както например правят в Германия, вместо да получаваме сметки за "зелена енергия" и да тъпчем гушите на олигарсите и мутрите.Производство на ел. енергия от възобновяеми енергийни източници на Нова Зеландия формира 62% от общото, щом може там значи може и на всякъде.Не че няма възможност да се краде от възобновяемите, но поне така ще имаме нещо "черно на бяло" вместо бетонова площатка и много кал. Освен това няма сме толкова зависими енергийно.Преди години бях в Украина. Доста промени са настъпили там след Чернобил.Като гледам нещата ще си останат така за доста дълго време.Това дава повод за допълнителни размисли около АЕЦ или ЯЕЦ както е модерно. Редактирано 30 Януари, 2013 от igniter Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове