Jump to content
анастас

да си купя ли такава Хонда акорд?

Recommended Posts

здравейте приятели след дълго чудене и мислене относно покупката на автомобил попаднах на следната хонда акорд много ми харесва колата и то точно тази от линка по-долу моля дайте мнения и препоръки какво да гледам наи вече при този модел а ако има някои от плевен понеже аз съм от хасково ще съм много благодарен да я види на място.благодаря ви предварително.http://nfs.mobile.bg...1999&f1=details

Редактирано от анастас

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моето мнение,че не трябва да пишеш такива дълги изречения и да слеzеш от кiята(шеGичка)кво да гледаш ли,ами ръжди,странни шумове,климатика.седни,покарай и виж как се чивстваш вътре.също виж в техническия раздел.се нещо е писано за този модел.колата изглежда добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря колега точно това изпълнение много ми харесва и държа да е с големия мотор -и аз незнам защо ,но искам повече кончета под капака , а съм чувал че на хонда кончетата са доста пъргави и игриви.Публикувано изображение

Редактирано от Tino
�е цитирай предходно мнение !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рингът на волана не е нейния, защото не е кожен, а като се вгледаш, и цветът му идва по-различен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, добре си се насочил към този модел. Мисля, че ще ти е много полезно да прочетеш някои от нещата в следната тема.

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=10728

Разбира се, това е само на място и естествено се съмнявам колата да "покрива" всички показатели.

Ако линкът не ти се отваря влез в Раздел "Технически въпроси" ---------> Важни теми (най-отгоре в този раздел ) -------->

Какво да гледаме при покупка на автомобил

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата изглежда перфектно!

Все пак трябва да се огледа на място и да се покара.

Колкото до волана, на 6 генерация си е такъв!

Това е снимка на предния ми Акорд на около 80000км:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда доста добре на снимките, но трябва да се види на живо и да се прецени.Карам точно същата ;)Нещата за гледане са като за всяка кола...Задължително диагностика на електронните възли(АБС, Възд. възглавници, т.н.) защото лампичките може да са магерени !Да се види какво се случва със заводската аларма - работи, не работи... колко ключа има(оригинални с имобилайзер) и дистанционно за оригиналната аларма(евентуално)Последно, не прилича на Юни 2001-а(фейслифт), поне броните и още едно две неща не са, но не е болка за умиране.Каквито и дребни неща да има проблемни(не работещи лампички, етц...) ако си мераклия ще си ги оправиш.Ако се гледа добре, служи дълго и вярно :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Убеден ли си в думите си, че всички са такива?! Ето един сходен екземпляр във Враца:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега близко ми е само да се поосвободя малко и ще я погледна ако искаш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Убеден ли си в думите си, че всички са такива?! Ето един сходен екземпляр във Враца: ...
Ами аз като гледам си е същия като на колегата по-горе, който го е показал, само че е претапициран. Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Претапициран бил! :wacko: :stupid:Edit: Моля, изтрийте ми мненията по темата.

Редактирано от Zlatozator

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега близко ми е само да се поосвободя малко и ще я погледна ако искаш.

разбира се ще ти бъда много благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги а за автоматика някой нещо ще кааже ли?струва ми се че с автомат ще е с доста по голям разход на гориво а обикновенно потдръжката на автомат традиционно си е скъпа.иначе тази е слънце много ми хареса с тоя волан.последен въпрос тази навигация работи ли по нашите географски ширини?

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автоматика е най-голямата екстра специално за мен, въпреки че мога да карам и с ръчни скорости. Прави колата по-мудна особено на в първия момент на старт, но след това се засилва като на "ластик". Разхода е 10/100. А колкото до споровете с волана - има "пластмасов" има и кожени. Моя е кожен и не е шит определено в студио за тунинговане. А тази кола на обявата ми се вижда съмнително евтина. Най-вероятно е "ремонтирана" тук. Дано не е било нещо сериозно.Навигацията не работи по нашите географски ширини (няма карта - няма и да има). Става само за компас - показва севера.

Редактирано от Dachev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега прегледай за течове от хидравлична рейка, гарнитурата на картера, между двигателя и скоростите. Провери колко са износени предните и задните спирачни дискове /дали не са за смяна/, също и състоянието на окачването и амортисьорите /тъй като цените на качествените дискове и части по окачването не са никак евтини, но има и такива на приемливи цени/. Задължително мини диагностика на двигателя и аербеците. Колкото до волана - оригинален е. Както се писа по-горе има и кожени има и гумирани ако мога така да се изразя. Волана не е от най-решаващо значение за състоянието на автомобила защото лесно се претапицира. Въпроса е автомобила да е в добро състояние като цяло, няма как да е идеален като се има в предвид че това са автомобили на поне 250000 км. /не гледай какво пише на километража, той е първото нещо по което са се намесили автотърговците/. Като цяло със сигурност ще си доволен. Возията е добра, за стабилността и вървенето е излишно да се говори, то е ясно че е като на Хонда :). Багажника и пространството в купето също са на ниво. При каране по паваж са възможни разни шумове от таблото и корите на вратите, но не са фатални. Успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега драсни некой ред какво стана ще я гледаш ли или се разубеди.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ее несъм се разубедил но имам лек финансов проблем който трябва да уточня с моята банка там е целия проблем иначе колата ми харесва и ще жертвам 50 лв газ на моята кия за да доида до плевен ,с момчето говорихме за бартер така че щях още миналата седмица да идвам до там но все пак невсичко зависи от мен със сигурност ще доида а дали ще взема колата или не един господ знае ,надявам се да не ми се налага да ходя до австрия да търся че това ми е много омразно а там като не намериш каквото търсиш взимаш каквото излезе-така стана и преди 6 год с моята кия -тръгнах за хонда сивик 97 98 а се върнах с кия на 60 000 км и 6 години такъв ми бил късмета , а сега се надявам да карам хонда вече .не че съм видял нещо лошо от марката кия но хонда ми е на сърце още от ученическите години надявам се да попадна на добра кола въпреки че в бг добри коли за продажба от прекупвачи рядко се срещат а да не казвам че няма-тук имам една сюрия приятели с автовози които всяка седмица хвърчат до австрия и знам за какво иде реч-читава хонда здрава права 2001 г под 2500 евро си е невъзможно в момента така че няма какво да се заблуждаваме всичко е въпрос на време и пари разбира се.ако ми е мои късмет хондата ше я отнеса , ако ли не незнам но най-лошото е че много чувства влагам в едно парче метал-предполагам че има още много хора като мен и знам че не съм единствения човек с чувства към неодушевени предмети като автомобилите разбира се.за пояснение давам пример с това че си купих чисто нов мотор преди 3 г от щатите сузуки бъргман ан 400 ше се опитам да сложа снимка да го видите -любов ли бе да го опишеш!!!!

Редактирано от Tino
Предходно мнение не �е цитира !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам,чувал съм че от Австрия почти няма автомобил без ръжда пък лично за мен това би бил по голям проблем.Всичко се прави а купе е зор работата,лично мое мнение разбира се.Успех все пак.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги а за автоматика някой нещо ще кааже ли?струва ми се че с автомат ще е с доста по голям разход на гориво а обикновенно потдръжката на автомат традиционно си е скъпа.иначе тази е слънце много ми хареса с тоя волан.последен въпрос тази навигация работи ли по нашите географски ширини?

Правилно си избрал 2.0л , 1.8е по-слаб, даваш му повече газ и съответно разходът е +++ доказано при тая кола.Вчера се върнах от море - 1300 км (около 60 от тях -градско) тотал среден разход 8.2л (клима , пълен багажник, краицерска скорост 110км/ч.Според снимките колата изглежда ОК но Я огледай ако може със "спец" който ще познае дали е "пипана" и по-важното дали е добре направена. "Свали" от цената заради неработещата навигация, неприбиращата се антена (ремонтира се но капризно) и провери дали коректно работи аудиоуправлението от волана. Тествай и круизконтрола.Колцата си струва тая цена ако сичко (или поне скъпоструващите системи) си работят и ще се бръкнеш само за прехвърляне и консумативи. Успех и късмет :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно си избрал 2.0л , 1.8е по-слаб, даваш му повече газ и съответно разходът е +++ доказано при тая кола.

Вчера се върнах от море - 1300 км (около 60 от тях -градско) тотал среден разход 8.2л (клима , пълен багажник, краицерска скорост 110км/ч.

Според снимките колата изглежда ОК но Я огледай ако може със "спец" който ще познае дали е "пипана" и по-важното дали е добре направена. "Свали" от цената заради неработещата навигация, неприбиращата се антена (ремонтира се но капризно) и провери дали коректно работи аудиоуправлението от волана. Тествай и круизконтрола.

Колцата си струва тая цена ако сичко (или поне скъпоструващите системи) си работят и ще се бръкнеш само за прехвърляне и консумативи.

Успех и късмет :thumbs1:

МЕРСИ ЗА НАСОКИТЕ ама днес тея пичове след няколко обаждания от моя страна (3)започнаха много гадно да вдигат цената снощи се разбрахме за едно днес ми се обаждат -с 500 лв нагоре е офертата-много ни е скъпа тая колаПубликувано изображениеЧЕ ДАНЕБИ СЛУЧАЙНО НА МЕН ДА МИ Е ЕВТИНА?!странно ми е да говорим 3 пъти за една цена всичко да е ок и сега накрая като ме усетиха че се засилвам на тая колица и започнаха да ме плъзгат по леда.....както и да е българската действителност сме все пак!а ти отколко време имаш такава??и кои системи в хонда акорд са евтини ?аз имам познат до който се допитах -авточастите как са им ценичките ууупс се получи маи.или на мен ми се струва скъпо защото несъм се сблъсквал с други по нови скъпоструващи возила.специално тая кола ходи да я гледа колегата от форума по горе-ВЕЛИЗАР за което съм му много балгодарен , и я хареса,колата има удар отзад но не е тежък доколкото казва заден капак и броня то и на снимките се вижда разликата.аз като си купувам кола не я взимам да я покарам за малко-от този тип хора съм че се привързвам и не съм продавач искам да взема нещо което да нямам дертове с него -е че антената не ми се прибира не ми е проблем или някоя лампичка нямало да свети това се оправя лесно по скоро ме дразни че навигацията не става а с навигацииката определено има по добър вид таблото,навсяка цена държа да е климатроник следващата ми кола ,а и пак на арматурното табло изгледа е коренно различен,държа автомобила който си купя да е най-високо ниво на обурудване за конкретния модел които съм харесал и ако ,и технически е ок се мятам ТОВА Е! Редактирано от анастас

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имам познат до който се допитах -авточастите как са им ценичките ууупс се получи маи.или на мен ми се струва скъпо защото несъм се сблъсквал с други по нови скъпоструващи возила.

Я кажи как са цените на частите, че и на мен ми предлагат една подобна но с двигател 1.8 :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тея ги "мани" и не отхвърляй версията с автомата. Намери такава и покарай да усетиш как е и дали е за теб. Това че нямаш парите е + щото ще имаш време да поразгледаш и проучиш. И при мен преди 7 години стана така че харесах много тоя модел, но парите не стигаха и реших да донадя за екстри и състояние, и изобщо не съжалявам. По-добре сложи 7-8 хилки за кола в добро състояние + 1000 за покупка + консумативи, отколкото 6 бона + неясно колко за ремонти. Гледай състоянието а не километрите - не те скапват колата а ЕГН-то и стоенето. Има скъпи , нормални и евтини части - според зависи. Примерно оригинален Hella фар-Бултрако 325 лв. Тайвански Depo - двата + доставка за същите пари (секи сам решава) :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тея ги "мани" и не отхвърляй версията с автомата. Намери такава и покарай да усетиш как е и дали е за теб. Това че нямаш парите е + щото ще имаш време да поразгледаш и проучиш. И при мен преди 7 години стана така че харесах много тоя модел, но парите не стигаха и реших да донадя за екстри и състояние, и изобщо не съжалявам. По-добре сложи 7-8 хилки за кола в добро състояние + 1000 за покупка + консумативи, отколкото 6 бона + неясно колко за ремонти. Гледай състоянието а не километрите - не те скапват колата а ЕГН-то и стоенето. Има скъпи , нормални и евтини части - според зависи. Примерно оригинален Hella фар-Бултрако 325 лв. Тайвански Depo - двата + доставка за същите пари (секи сам решава) :thumbs1:

братко нямаш си напредстава колко си прав и коли валяло тез си помислиха че са единствените продавачи на хонда в бг.отдавна мисля за автомат и истината е че бях на крачка от мерцедес е 220 цди 2001 ама....като отидох да го видя и какво да ти кажа ....аз 8 бона за скрап няма да дам!!!единствените дертове с автомата ми са че живея и работя в хасково а това тук не е градско а си е направо селско .баи ти кмет сложил през 5 метра легнал полицай и светофар 1-2-рядко 3та ,та градско селски тип тоз автомат дали няма да клиопа по 15 ,а ко ше кажеш?а аз основно съм на градско -ходене на работа и тн.газова уредба ми е повече от задължителна на тоз бензин 2.40 а тя е ни повече ни по-малко от 980 лв.та купуваш кола за 5 обслужване става 6 и газ аиде честито 7 палки -виж колко лесно се достигат.а тая хонда лежи там от зимата и като ги гледам продавачите ше си полежи още бая.мерси за проявеното разбиране все пак

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Градски, преди време, да речем 3 седмици, гледах една Хонда Акорд във автокъща в Димитровград, по пътя към Ст. Загора, точно преди моста на Химкомбината. Като казвам гледах, значи само я зърнах и не съм слизал да я огледам защото аз си търсех нова. Що не се разходиш да видиш дали още е там.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Градски, преди време, да речем 3 седмици, гледах една Хонда Акорд във автокъща в Димитровград, по пътя към Ст. Загора, точно преди моста на Химкомбината. Като казвам гледах, значи само я зърнах и не съм слизал да я огледам защото аз си търсех нова. Що не се разходиш да видиш дали още е там.

днес ще отида да потърся

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ходих няма я

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно "градско" или "селско" да се поизкажа и аз. Според има разлика дали ще ходиш един път дневно до работа и обратно или по цял ден ще въртиш из града. Второто за мен е "градско" каране. Едва ли е голям проблем ако работата ти е на примерно 5км. При разход 10/100 ще ти струва дневно(месечно) - 2.5лв(50лв). Ако ти гори 15/100 съответно - 3.75лв(75лв). Т.е. месечната разлика от 25 лв е без особено значение. Ако се друсаш по цял ден по легнали полицаи из града тогава сметката става друга, но пропорционална. И ако ползваш колата основно за ходене на работа (и ако тя е на късо разстояние) не си струва монтажа на газова уредба. Един познат скоро си взе CR-V-to (2002) от сервиз. Там установиха блокирали клапани. Остави си в сервиза разликата между бензин и газ за една година и тръгна да кара пак, че трябва да върти километри за да се избива!Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...