Jump to content

vddobrev

Фен
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

8 Neutral

Относно vddobrev

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    2011 Мазда 6 2.2 180к.с.
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Хасково
  1. Погледни коланите, би трябвало да имат етикет с месец и година.
  2. Градски, преди време, да речем 3 седмици, гледах една Хонда Акорд във автокъща в Димитровград, по пътя към Ст. Загора, точно преди моста на Химкомбината. Като казвам гледах, значи само я зърнах и не съм слизал да я огледам защото аз си търсех нова. Що не се разходиш да видиш дали още е там.
  3. И аз да се изкажа - точно "Бултрако" ме отказа да си купя Хонда Акорд. Тъй като последно в САЩ карах точно Акорд и бях много доволен, реших и в БГ да си купя такава. Но уви, отношението им [на Бултрако] бе абсолютно безразлично дори грубоватичко, сякаш не искат да вземат парите ми. Та се насочих към Мазда 6, и днес или утре вече ще бъде регистрирана и ще я подкарам. За който се интересува защо предпочетох Мазда 6, прочетете моята тема.А относно инцидента на Ани - желая ти успех! Задействай комисията за защита правата на потребителите, отиди в някой жълт вестник, или дори хвани приятел с "по-така" видео камера да отиде като "журналист" в Бултрако да вземе интервю, и т.н. Както се казва един мъдър герой от Междузвездни Войни - "there are alternatives to fighting".
  4. И аз това казвам, 17000 лева разлика, а за 3 годишния Акорд 2.4 Executive с ръжда намалиха на 56800 и това беше... абсолютно не реална цена, няма кой да им я купи, но те си знаят, може би им идва по-евтино да си им стои там.
  5. Мазда 6 2.2 дизел 180кс ниво "Active GTA"плюс металик, аларма, навигация и ДВД 17см. хай дефинишън екран, камера за задно виждане - 57856 минус отстъпка 5080 = 52776 лв.Хонда Акорд 2.2 Type S - 69720 лв.
  6. Благодаря на всички които взеха участие със съвети или мнения. Служителите на Мазда проявиха изключителен професионализъм, като съдействие за продаването на моето Пежо (направо ми доведоха клиент), пътуване до Ст. Загора за тест драйв, и най-вече отстъпка от цената която ВЕЧЕ бе значително по ниска от подобна Хонда Акорд - получих екстри на стойност 5000 безплатно (Навигация с ДВД хай-деф екран, аларма, камера за задно виждане, боя металик). И така, следвашата седмица ще бъда собственик на нова Мазда 6 2.2 дизел 180 к.с. ниво на изпълненине "Active GTA".До тук съм карал Нисан, Тойота, Хонда, и... явно е било време да пробвам и Мазда
  7. Данъчен калкулатор: http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html Хонда 2.4 201к.с. - 744.86 Мазда 6 2.0 155к.с. - 574.42 (които няма да плащам тъй като има сертификат H1)
  8. Ооо, и между другото днес тест-драйв-вах и Тойота Авенсис. Бие по цена и Мазда 6, и Хонда Акорд, и съшо лизинг схемата е жестока - Тойота дават 5.25% лихва. Но изглежда значително по евтина, салона е неприятен (евтин), и вози малко като каруца. Седалката на Авенсис ми беше малка, а аз съм среден ръст 180см/85кг. Поне това е мойто мнение...
  9. Не съм се насочил съвсем към дизел, още умувам. Сега карам Пежо 307 дизел и... Просто Мазда 6 която тест драйв-вах вчера не ме впечатли с мощност. Но съвсем откровенно ще кажа че изпитах удоволствие, купето е красиво, и много приятно да си вътре. Салона беше кожа/текстил, като текстила беше 3Д дишащ точно там където седиш. т.е. по дупето. Колата беше на 9км, и аз я покрах 30, но изобщо не ми приличаше на 155к.с. 2.0 литра бензин. Продавача от Мазда се заинтересува, т.е. не беше с много стаж, и му казаха днес че колата имала софтуерно ограничение на мощността до 3000 км. И още едно софтуерно ограничение до 9000 км, след което вече двигателя придобивал всичките си характеристики. Кажете ми да вярвам ли на това?Иначе, 100% вярно Мазда 6 може да се регистрира като товарна, и да се плаща данък от порядъка на 18лв. годишно. Имат фабричен сертификат за това. Ами математиката изглежда така: около 47-48 хил чисто нова бензин 2.0 155 к.с. със салон кожа/текстил, 6 год гаранция... и като сравниш това със 53200лв за Хонда 2.0 Елеганс със текстилен салон... ами аз от данък ще спестя около 400 лева на година само... Ще видим, утре ще покарам дизела.
  10. Ами да българска реалност. Колегите от Мазда май се оказват по големи професионалисти в желанието си да спечелят клиент. Утре ще ме водят до Ст. Загора за тест драйв на дизела. Готови са да направят сериозна отстъпка от цената която вече е на отстъпка - без ДДС. И като помисля за 6 годишната гаранция/150хил км и по-ниската цена, ами защо пък да не покарам Мазда 6. Карат ме да се чувствам важен клиент, готови са да регистрират колата като товарна (имат сертификат) което ще ми спести близо 450 лева на година, и допълнителна отстъпка или екстри дават. Ами в сравнение с отношението на Бултрако - Мазда печели.
  11. Уфф нещо започнах да получавам алергия от Бултрако. Току що разговарях с продавач от София относно http://www.cars.bg/u129907 - ами тези хора май си нямат представа как се продава автомобил:- Има ли някакви износвания външно автомобила, като драскотини...?- Ако има, ние ще си ги оправим, той има каско.- А вътре в купето?- Ами елате и я вижте.- Добре, но не съм от София, за това питам по телефона първо. Все още ли е на 5хил км. В употреба ли е колата.- Не, вече е на 6хил км, но не всеки ден се кара, тя е служебна.- А цената подлежи ли на обсъждане.- Това е цената, не подлежи.- Но все пак нищо ли не може да се обсъди.- Е, за 200-300 лева няма проблем.- Блгодаря, ще дойда да я видя.- Ние имаме много хубав лизинг на новите.- Да но са 52 хиляди, не се интересувам.Обадих се на тези от Варна, и там няма обсъждане на цена почти никаква.Друго което ме шокира е цената на сервизното обслужване в гаранционния срок - около 450, а ако е нужен и горивен филтър, към 600. Как е възможно смяна на масло и филтър да струва 450? Ама те слагали масло Хонда. И колко струва това масло Хонда, при положение че масленния филтър няма как да струва повече от 40-50 лева.Не знам, нещо ме дразнят тия Бултрако, изобщо не ме карат да се чувствам клиент, а камо ли важен клиент. Би трябвало клиента да е важен нали? В сравнение продавача от Мазда с който работя е супер. Знаете ли че Мазда дава 6г или 150хил км. гаранция?
  12. Много си прав, но май-много не важи за България. 15г живях в САЩ, и там "правилото" колко пада цената на автомобила беше така: 20% в момента който я купиш и подкараш, дори да е на 10км. След това цената пада повече от 10% на година, в зависимост от марката, модела, и пробега. Хонда държи цената си в САЩ, и на кола около 3 г. може да се очаква около 45-50% от оригиналната цена. Например купих си Акорда в САЩ за 25хил, след 5г. и 60хил мили го продадох за 11хил.
×
×
  • Създай нов...