Newbie 5 #1 Публикувано 16 Март, 2011 Здравейте колеги, имам едино въпросче.Дали на мойта Хонделка (6-та ген. японка) може да и се сложат гуми предни 195/60/R15 и задни 205/60/R15 без да опрат в калника, понеже досега съм я карал със същите, но височината беше 55 не 60.Надявам се някой да откликне на питането ми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #2 Отговорено 16 Март, 2011 Тая кола за офроуд ли я ползваш? Разхода как е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kembo 88 #3 Отговорено 16 Март, 2011 (Редактирано) 205/60/15 e почти размер за бусова гума няма да опира(според мен ) ,но идва много грозно 60 е % от широчината А и колата ще спре в буквалния смисъл на думата Редактирано 16 Март, 2011 от kembo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Newbie 5 #4 Отговорено 16 Март, 2011 Много ми друса с тия на 55 и затова виках да сложа малко по-високи, а добре за отзад ако са 195/60/R15 ще станат ли? И съответно отпред същите ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rEsPeCtiVe 148 #5 Отговорено 16 Март, 2011 Аз карам с абсолютно същите размери където си посочил и нямам никакви проблеми,колата ми е 6та ген купе Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Стоян Ковачев 1 #6 Отговорено 16 Март, 2011 и аз така !! поблем няма но дусането си остава Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
low_rider 0 #7 Отговорено 16 Март, 2011 Аз съм на 205/50/15 на купе (1180кг ) и е като гумена топка вози като 5-ген акорд (без да се клати като кораб) Ако ги държиш на 3-атмосвери ,и на 65 да сложиш пак ще друса Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1057 #8 Отговорено 16 Март, 2011 Пичове,да не карате Варшави с тия гуми? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AtsokOld 18 #9 Отговорено 16 Март, 2011 ........Надявам се някой да откликне на питането ми A какво пише на колонката или капачката на резервоара за размера на гумите?Хонда щом са я докарали до там да правят коли, значи инженерите им знаят какви да са гумите!Не мислиш ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimitar Petrov 3 #10 Отговорено 16 Март, 2011 Аз зимата карам с 195/60/15, а лятото с оригиналния 195/55/15 и няма никъкви проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #11 Отговорено 16 Март, 2011 Пичове,да не карате Варшави с тия гуми? И аз това се чудя @Newbie - не само, че километража ти лъже с тия гуми, ами и колата ти спира/ разхода е по-голям и товариш окачването. Размера е 195/50/15. Ако искаш да не ти друса си върни заводския размер 185/60/14 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manch 29 #12 Отговорено 17 Март, 2011 Колеги, не знам на вашите коли какво пише но на моята 97 год хеч фабричния размер на гуми е 175/65/14. Най-близкия като височина на 15 цолова гума е 205/50/15 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #13 Отговорено 17 Март, 2011 (Редактирано) От опит го казвам - един познат беше точно със Сивик 6 Хеч (японка) с D14A4 мотор и стандартно окачване, беше с ей тия джанти красавци: ... и на тези джанти бяха сложени именно 195/60/15 гуми (така бе купил колата, с тези джанти и тези гуми). Малко като прасе изглеждаше колата с тия гуми, но нито гумите се търкаха в подкалници, нито нищо (нямаше проблеми). Лично съм карал колата, вървеше си и то добре. Т.е. казано накратко - става и с такива гуми, но както казаха колегите над мен вече - хем разхода повишаваш, колата става нестабилна, лъжеш скоростомер/километраж, натоварваш лагери-главини и т.н. Та, няма смисъл да се прави този компромис. PS: впрочем като се замисля, много зависи и от джантата дали ще имаш проблем с такъв нестандартен размер гуми за тази кола. Горния пример който дадох с Asahitec джантите (VTi-ските) от горната снимка, те са 5.5J (т.е. тесни джанти) при тях номера е минавал защото са тесни и не се "изхвъргат" толкова настрани извън калника (стоят си вътре в калника такива джанти по принцип), но мисля, че ако сложиш гуми 195/60 на някоя 7J джанта, вече може и да имаш проблем с търкане в подкалниците при пълен ляв/десен завой, а ако си и на понижено окачване - честито. Така, че казано накратко - недей ! Редактирано 17 Март, 2011 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FuckHonda 20 #14 Отговорено 23 Април, 2013 Не ги слушай тея с нископрофилните гуми слагай си 205/60/15 на 1.9атм. задни и 2.0атм. предни. Пак ще друса зверски (но стека Jonie Walker в багажника. Само не разбрах как ще троши счупеното окачване, като даже спорермално Онда е туй все пак) :D , ама по тъй ще е. Качва качва колко да качва и половин литър не качи на д15ката. Нямам спортно окачване, ма не им и тряа на тез коли, те трошат камани в бъбреците и без него... и не опира никъде 4 човека сме влизали по 60-70 кила и 3д мене го пази донякъде. Понеже не блъска в тъпите дупки. Оназ Тел - полуоски им викаха и карета не съм счупил за 25 000 км варненско, кво натоварва? Чули сте от Бай пешо тракториста, че разбираш ли натоварва дабъл уишбона и силово-предавателната уредба. Е да японците са умни ора ма найш ли кога ще сложа такова дето пише на колонката 175/70/13? карах тъй 6 месеца и 2 картера изхвърлих тука. Я, че сте разбирачи. Караите си 195ците на 50/r15 с ниските окачвания и си трошете колите повече от мене, с норм окачване и 205/60/15. Ако Влизаше 215/70/15 с такива щях да карам, ма то калника колкото на Г класата пепелника и средната конзола :D Със здраве и русата или умната ПП не се сдържах, че подвеждате човека, знам че темата е стара и автора си е купил поне още 1 комплект гуми, но някой ако иска да слага, някакси темата ми се виде недовършена от към конкретно зададения въпрос. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simmart 1 #15 Отговорено 24 Април, 2013 Няма да има проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове