Honda_Z 1553 #521 Отговорено 8 Февруари, 2012 Добре помислете, преди да поръчате някои специфични части, защото има неща, които при колите с десен волан са различни и несъвместими. Чистачките след фейслифта или стелките например. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garyhobson 17 #522 Отговорено 8 Февруари, 2012 Точно защото сме в европейския съюз ДДС-то би трябвало да ни се начисли тук в България. Ако спазваме законите те би трябвало без ДДС да ни ги продадат, но това би важало само ако продават на български клиент. Ако ги пратят на някого в Англия и той после ни го препраща на нас едва ли ще стане без ДДС. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todor_Gagovski 33 #523 Отговорено 8 Февруари, 2012 Когато се пазарува от EU не се дължи ДДС и мито.Когато пазарувам от ибей и стоката и от EU никога не са ми начислявали ДДС или мито. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитров77 0 #524 Отговорено 9 Февруари, 2012 Точно така е.Доколкото виждам заявки над 70 паунда са безплатни за Англия.Нямах много време,но не видях да правят доставки извън острова. На 8.02.2012 г. at 14:55, 'Todor_Gagovski' написа: Когато се пазарува от EU не се дължи ДДС и мито.Когато пазарувам от ибей и стоката и от EU никога не са ми начислявали ДДС или мито. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garyhobson 17 #525 Отговорено 9 Февруари, 2012 Можете ли да ми кажете с какъв централен отвор са ни джантите, че искам да слагам алуминиеви и да знам какво да гледам. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #526 Отговорено 9 Февруари, 2012 Колеги, оказа се че ми липсва едната капачка на фара /зад лампата на късите/!Знае ли някой дали се продават отделно, или ако трябва да търся втора употреба, дали са еднакви на моделите преди и след 2006 година Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Olmy 35 #527 Отговорено 9 Февруари, 2012 (Редактирано) Имаш предвид позиция 10 на снимката ли ? Ако е тя, би трябваяло да се продава отделно. И аз преди няколко месеца поръчвах, само че гумения маншон позиция 9, че го беше хванала липсата. Явно на предишния собственик му е било трудно да го постави след смяна на крушката. Цена по спомен около 33 до 35 лв. оригинален на Хонда, но не от Бултрако. Там не съм проверявал 1-во защото едва ли го имат в наличност и сигурно щях да го чакам минимум 10 работни дни и 2-ро цената едва ли щеше да е тази ! Доставиха ми го от Германия за 4-5 дена, магазин за авточасти имащ филиал и в Пловдив. Ако те интересува ще ти дам инфо на лични. П.С. По въпроса дали са еднакви с тази от преди фейса мисля, че не би трябвало да имат разлика, но за по-сигурно ще я проверим по ВИН-а ти. Ако нямаш ЕПЦ, дай вин и ще ги видим еднакви ли са. Редактирано 9 Февруари, 2012 от Olmy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #528 Отговорено 9 Февруари, 2012 Да, капачката е поз. 10!Аз питах дали има неоригинални, но се оказа че няма!А след като в района на Пловдив има само една обява за такъв Акорд на части, и то само с ограничени чаркове, поръчах в Бултрако Пловдив.Цената е 26 лева с ДДС /без уплътнението поз.14, то се поръча отделно/ и ще го доставят за седмица. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #529 Отговорено 9 Февруари, 2012 (Редактирано) 64,1. Във всеки читав магазин за джанти втулките влизат в цената (говорим за нови джанти)EDIT: Това за колегата който пита за централния отвор на джантите. Редактирано 9 Февруари, 2012 от ??????? ???? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1553 #530 Отговорено 9 Февруари, 2012 На 9.02.2012 г. at 9:31, 'garyhobson' написа: Можете ли да ми кажете с какъв централен отвор са ни джантите, че искам да слагам алуминиеви и да знам какво да гледам. Благодаря.Бях ти писал едно лично. Дали си го видял? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garyhobson 17 #531 Отговорено 10 Февруари, 2012 Благодаря ви. На старо са джантите, но втулките са точно на 64 Ако ги взема ще ви се похваля най-накрая със снимка на мойта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1553 #532 Отговорено 11 Февруари, 2012 След близо едногодишно търсене, най-после си намерих калобрани. Това беше последният смислен аксесоар, който липсваше на колата ми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #533 Отговорено 12 Февруари, 2012 Сега ако споделиш и от къде си ги намерил (калобраните)... Аз имам някаква мания по този повод и винаги слагам такива, но за акорда не мога да намеря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
harmonika 0 #534 Отговорено 15 Февруари, 2012 Колеги, наскоро закупих масло Мотул от групова поръчка, организирана от колегата Izanagi. В тази тема срещнах няколко мнения в полза на групова поръчка от http://www.coxmotorparts.co.uk/ , който е значително по-евтин от http://www.hondaoriginalparts.com/ и предложих на Izanagi да организира една групова поръчка. Отговорът му е:"Аз нямам проблем да ви направя поръчката, само решете, че искате такава. Пиши им в темата, че ще я организирам, само кажете кога и от къде. Цените си ги гледате с тяхното ДДС."Така че ако има желаещи може да се организираме и да поръчаме. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NikiG 162 #535 Отговорено 15 Февруари, 2012 Понеже мен въобще не ме бива в поръчките,ако има достатъчно желаещи, ще се включа в обща поръчка.Ще искам комплектите с филтрите и евнтуално масло и накладки.Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #536 Отговорено 16 Февруари, 2012 Смениха ми съединителя, сега ще отивам да си взема колата. Оказа се, че маховика е в ужасно състояние и е въпрос на време да се счупи. Сега ще поръчвам маховик от Cox Motor Group (сайта пуснат по-горе), цената за доставка до България е 35 паунда от тях самите, не знам дали цената ще се промени при по-голяма поръчка, но сигурно ще е по-изгодно. Та, ако някой от вас реши, че иска нещо от там, може да се разберем, да се видим, да ми даде пари и да пусна поръчката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NikiG 162 #537 Отговорено 16 Февруари, 2012 Здрасти, ако ще има поръчка аз ще поръчам със сигурносткомплект филтри и масла и комплект накладки.Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #538 Отговорено 16 Февруари, 2012 False alarm. Сега взех колата. В сервиза ми казаха, че е безмислено маховика да бързам да го сменям, щом колата е вече сглобена (с друг човек говорих по телефона). Нямало начин да се счупи, но щял да започне да притриса на празен ход, при гасене и палене, като почне да го прави - тогава да го сменям. Сега е просто безмислено, може да изкара още 1-2 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blackstorage 3 #539 Отговорено 17 Февруари, 2012 Тази тема съм я пропуснал нещо, но ще се включа и аз.Имам Honda Accord 2.0 Sport 2006 automat - карам я вече година и половина.Докараха ми я от Германия на 48000 км - нова направо. Сега е на 60000 км.Ако може да ми каже някой това дали е нормално - При нормално каране в града на борд компютъра по малко от тези цифрички 14.5 не съм виждал. Сега особенно зимата е 15.5. Извън градско иначе съм стигал и до 7.0.Виждам, че колегата ivan_m има абсолютно същата - При теб как е положението . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garyhobson 17 #540 Отговорено 17 Февруари, 2012 Малко множко ми се вижда. При мен няма борд компютър. От пълно до пълно засичам. 11-11.5 ми е разхода градско при 2,4 двигател, а я настъпвам доста и я карам на много малки разстояния и не може да загрее хубаво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #541 Отговорено 20 Февруари, 2012 И на мен ми се вижда висок този разход!Последните 15-20 дни карам само градско в Пловдив и то при сняг и минусови температури и борд компютърът показва 11.2 л/100км.Как върви разхода на моя Акорд можеш да видиш тука:http://www.carspending.com/bg/profiles/imihaylov/43-honda-accord-sportТакъв разход 14-15 л/100 има един колега с Акорд 6 ген. 2 литра автомат на градско в София, но това е само в задръствания!Пробвай да си засечеш разхода по борд компютър съвпада ли с реалния при зареждане до горе. Най лесно е да се регистрираш в сайта и да въведеш коректно данните. При мен реалния разход в сайта е 8.9 л/100 при показания в колата 8.6, т.е. данните са близки.Ако нямаш съществена разлика, търси причината в колата!!!Важен е и размера на гумите: със стандартния за модела 205/55/16 ли караш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blackstorage 3 #542 Отговорено 20 Февруари, 2012 Да регистрирах се в тази страница скоро ще вкарам данни и ще видим и там.Гумите са 17 255/45 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #543 Отговорено 20 Февруари, 2012 Препоръчания размер за 17" джанти е 225/45/17Разликата в диаметрите е цели 29мм и при реална скорост 100 км/ч ще виждаш 95 на километража!Определено това променя показанията на борд компютъра, макар че не е съществено при тия 14-15 литра за които говориш! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blackstorage 3 #544 Отговорено 20 Февруари, 2012 О аз какво съм писал 225/45 17 са sorry Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1884 #545 Отговорено 21 Февруари, 2012 Здравеите колеги,карам CR-V 2.2 i-cdti /2006г./.Та понеже в раздела 4х4 няма много информация за модела пиша тук. Въпросите са ми следните:1. Дизеловия двигател на Акорда , същия ли е като на срв-ето което карам аз? 2.Ако е 1:1 бихте ли ми казали ,щеката за маслото дали има лека извивка /усукване/ някъде около средата? 3. Шест-скоростната кутия същата ли е? 4. Съединителя еднакъв ли е с вашите? 5.Ако двигателите са еднакви EGR-а дали няма някаква разлика? От вашите коментари разбрах ,че EGR-а трябва да се почиства профилактично на около 50х.км.а мойта кола е на 165х. км. но за сега върви много добре,ускорява перфектно, харчи градско-в дръстеняка, зимата-сняг, киша,пребуксуване, на къси разстояния около 7-8км. не повече от 9,5л.,извън градско /лятото/ 5,5-6,5 при скорост 120-170км.при това на климатроник- та да попитам, дали профилактично да го почистя този EGR , или нещо което работи -не се пипа /на този принцип съм аз/. И още нещо за тези веригите на двигателя, в Бултрако двете вериги, зъбните колела успокоителя , абе целия КИТ за отпред ,с труда излиза около 3300лв. а на тях може-би това им е любимо да го сменят /разбираемо защо/ ,та тези вериги не ми се струва много реално да се сменят на по 150-200х.км. освен ако наистина,по някаква причина, не са се износили или разстегнали доволно / умишлена технологична слабост-може би/.Приемчика видя километража, и по слух направи диагностика че веригите са за смяна, а той-двигателя си мърка ,та дори не се чува ,че работи, от половин метър разстояние. Ще ви бъда много благодарен, ако ми отговорите на зададените въпроси и дадете някои съвети. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #546 Отговорено 21 Февруари, 2012 Здравей. Двигателя е същия, скоростната кутия вероятно е същата (но не съм сигурен, аз съм с по-стария модел с 5 скорости, а CR-V-то е идея по-тежко), съединителя е същия като гледам, EGR-то вероятно и то е същото и му е време да го изчистиш. При мен също колата вървеше страхотно, бях правил рекордно нисък разход преди да я изчистя (Сандански -> Игуменица -> Сандански 1050км с 48л нафта или тамън 4.5л/100 разход), но когато изчистих EGR-то не можех да си позная колата. Аз смених веригите - при мен също работеше тихо, но наистина след като ги смениха изчезна едно потракване, което си го е имало, но моят нетрениран слух не го е хващал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NikiG 162 #547 Отговорено 21 Февруари, 2012 Здрасти колега,моите отговори на твоите въпроси са:1. Двигателя ти вероятно е същия като на фейслифтовите Акорди '06-'08. Виж си номера на ДВГ и ако е N22A2... значи съм прав. При този мотор са изчистени проблемите със шумящите вериги на ДВГ - дизайна им е по -различен, и не се налага смяна просто ей така, защото е минало време и километри. Практически не се сменя. Ако ДВГ-ти е от предишния вид (N22A1...) Honda дава гаранция на веригите 200000 км или 7 години.2. За щеката на маслото незнам дали е такава.3. Вероятно скоростната кутия е различна, заради 4х4. Можеш ли да и видиш номера?4. Съединителя и маховика са еднакви с тези на Акорда и FR-V - мое мнение.5. Дизайна на ЕГР системата е като на фейслифтовите Акорди '06-'08 (ако ДВГ е такъв). Добре е да се почисти от саждите и нагара, но не очаквай кой знае какъв резултат. Аз съм чистил ЕГР и всмукателя и според мен ефекта е повече "психологически".Според мен разхода ти е много добър и тревогите ти са излишни. Не бива да се вманиачаваме толкова, нали.Поздрави и много безаварийни километри на всички. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1884 #548 Отговорено 21 Февруари, 2012 Благодаря за бързите отговори! Двигателя е N22A2 ,което би трябвало да ме радва.Питах за веригите на дв. защото ми се виждаше нереално, да трябва да се сменяват на 150-200х.км. ,вместо да се смени примерно само успокоителя който по принцип се износва от триенето на веригата /нещо нормално/,иначе това че двигателя е с верига, ще се обесмисли.Ако го бяха измислили с ангренажен ремък ,трябваше да се направят най-малко 3-4 смени ,за да стъпи 3300лв.,а това нали разбирате колко км. са. За EGR, като се стопли пролета, най-вероятно ще го почистя,пък каквото ще да става-къде с 100лв. къде без тях, ще пиша дали има разлика. Само да ви помоля ако някой колега е с двигател /N22A2/,да погледне тази щека за маслото,че уж ми се вижда фабрично усукана, ама на моменти не, и нещо ме човърка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stoevno1 0 #549 Отговорено 26 Февруари, 2012 Здравейте колеги, незнам дали тук му е мястото да питам, но видях че има всякакви въпроси за хонда акорд, така че.... Някой знае ли колко кабела влизат в двд устройството на Хонда Акорд 2004? Устройството е на Alpine. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
harmonika 0 #550 Отговорено 28 Февруари, 2012 Колеги, знаете ли дали при Акорда с ръчни скорости има опция за промяна на фунцията за автоматично заключване на вратите, подобна на:http://www.youtube.com/watch?v=AS5Hp3xvsWo ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #551 Отговорено 1 Март, 2012 За моя Акорд 2006 автоматик /след фейслифта/, тази екстра със заключването не работи. Проверих и в английското ръководство, може само да се използва копчето за заключване, но няма никакви настройки /както например копчето за прозореца на шофьорската врата може да се направи на автомат или не/. Не я дават и като опция за някои модели, така че вероятно е или само за американски модели или за Акорд 8.Относно въпроса на stoevno1 за буксите на ДВД, виж тука:http://ertasvc.ru/tovar/3031.htm 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
harmonika 0 #552 Отговорено 5 Март, 2012 Потвърждавам, че въпроснатат екстра не я има и акорд 8ца. В сервизното упътване на акура тсх(американския акорд) пише, че тази функция се управлява от менюто на компютъра, но аз поне нямам такава опция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgii 0 #553 Отговорено 9 Март, 2012 Здравейте,след зимата дойдоха и проблемите, наред с козметичните излязаха и по ходовата част,имам следните въпроси:1. При натискане на съединителя волана ми прави лек ход на ляво,възможно е да съм влязал в дупка или нещо друго, но при нормално шофиране волана не дърпа настрани,какъв може да е проблема-носач, шарнир....??? 2. Другия проблем-Съединителя ми започна да боксува при рязко подаване на газта, ако може да ми кажете колко струва смяната и има ли качествени части тук или да поръчвам от чужбина?Благодаря за вниманието! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #554 Отговорено 10 Март, 2012 По принцип не би трябвало да има връзка между съединителя и волана, освен ако не е някакъв МНОГО СТРАНЕН проблем със серво системата.За съединителя... много ми е мъчно за теб (и за мен също). Части има и тук, но цената им е зловеща. Ако имаш възможност си поръчай от чужбина.Самия съединител е около 800 лв. Ако се наложи да сменяш и маховик отиваш на над 2 000 лв.Като казах, че и за мен си ми е мъчно, имам предвид, че и моя приплъзва. Случва се само на 4-а и 5-а, ако карам с ниска скорост - 60-80 и натисна газта рязко. На другите предавки за сега захапва добре. Ако ти се е случило само веднъж, не е повод за притеснение. Може притискателя да е минал на следващата степен и нещата да се оправят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgii 0 #555 Отговорено 10 Март, 2012 (Редактирано) Не не ми е за пръв път, започна да пребуксува с рязка газ и на трета, но има и добри новини, днес звънях в БУЛТРАКО СОФИЯ и цената на съединител с притискателен диск и лагер е 600лв,лагера е 83лв. дано моя е читав и цена за труд е 216лв.Да ще сструва около 800лв. с труда и като изтегля ДДС ще излезе около 600лв. Редактирано 10 Март, 2012 от Georgii Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crazy Paco 34 #556 Отговорено 21 Март, 2012 Засичам из Казанлък да минава някой колега със черен акорд и софийска регистрация, я да се издаде кой е той. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garyhobson 17 #557 Отговорено 29 Март, 2012 Да ви се намира ел. схема на фаровете. Март месец изтича и искам да пробвам да разкача автоматичното включване на фаровете при даване на контакт. Някой преди мене си е играл ама не искам цяло лято да карам на къси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prosqka 2 #558 Отговорено 2 Април, 2012 (Редактирано) На 12.02.2012 г. at 12:03, 'Димитър Коев' написа: Сега ако споделиш и от къде си ги намерил (калобраните)... Аз имам някаква мания по този повод и винаги слагам такива, но за акорда не мога да намеря.Колега виж тези .http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p4712.m570.l1313&_nkw=SPLASH+GUARD+MUD+FLAP+MUDGUARD+FOR+HONDA+ACCORD+2003+2004+2005+2006+2007+HOT+NEW&_sacat=See-All-Categories Редактирано 2 Април, 2012 от prosqka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
7point 0 #559 Отговорено 4 Април, 2012 Ами да се похваля и аз От една седмица съм горд собственик на Accord Tourer 2.4 Special Edition type S...Влюбен съм в тази кола )))) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgii 0 #560 Отговорено 4 Април, 2012 (Редактирано) Поздравления, добре дошъл в клуба на Хонда, пожелавам ти само хубави моменти със самурая! Редактирано 4 Април, 2012 от Georgii Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове