jiktakof 47 #761 Отговорено 27 Февруари, 2013 Аз съм със затапен ЕГР и нямам проблеми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
markup 156 #762 Отговорено 28 Февруари, 2013 (Редактирано) На приятел се случваше това (на друга хонда). Оказаха се запушени маслени писти по двигателя :blink:/> Много е вероятно да не е в това проблема, но го имай в предвид.П.П. Някой да знае читав майстор който се занимава с кормилни рейки по Honda EP2 ? По възможност в Пловдив Редактирано 28 Февруари, 2013 от markup Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cecovec 0 #763 Отговорено 1 Март, 2013 При постоянна скорост го прави,но имам чувството,че е свързано с температурата,защото всичките пъти е при една и съща,когато започне да загрява,малко над първата черта.От известно време насам не се е появявал проблем.Ако се случи пак,ще ходя на диагностика и ще пиша какъв е бил резултата.Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cecovec 0 #764 Отговорено 1 Март, 2013 А иначе на километража е на 170000км,но дали са реални,един господ знае....)) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vanko_xe 3 #765 Отговорено 4 Март, 2013 Колеги,можете ли да споделите какъв разход ви дават вашите Сивици с 1,6 VTEC-110 к.с. на бензин/газ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kukov 49 #766 Отговорено 7 Март, 2013 От вчера и аз съм горд собственик 7г 1.7 цдти 2004г. феислифт. Искам да попитам някои ако знае за лоста на скоростите, че като го бутам на лиаво към 1 и 2 е доста стегнато да не кажа леко трудно даже,също и на дясно кам 5 и задна! 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lestar 8 #767 Отговорено 7 Март, 2013 Искам да попитам колегите с 1.4 90к.с. моторите,колко оборота даржът на празен ход?Мойте обороти стоят някъде между 700-850 и ми се струват ниски....даже има леко тресене.Дали са нормални тези обороти или да ходя на диагностика да я погледнат? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokalbokal 56 #768 Отговорено 7 Март, 2013 Искам да попитам колегите с 1.4 90к.с. моторите,колко оборота даржът на празен ход?Мойте обороти стоят някъде между 700-850 и ми се струват ниски....даже има леко тресене.Дали са нормални тези обороти или да ходя на диагностика да я погледнат?По спецификация нормалните обороти са 700+-50 . На мен на газ са ми около 800-820 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin87 13 #769 Отговорено 8 Март, 2013 Здравей те,колеги ще помоля за малко инфо да ми дадете тези които са си сменяли генерацията на сивик 7 ген. с какво 'ф' траби е най добре за този модел? изхода на спортния изп. колектор ми е ф51 външно. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #770 Отговорено 10 Март, 2013 ^ Мисля,че трябва да попиташ в спорт и тунинг за това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ico_kudreviq 0 #771 Отговорено 11 Март, 2013 (Редактирано) колеги педала на съединителя при плавно отпускане поскърцва леко.. кажете с какво да го смажа че това скърцане ме изнервя Редактирано 11 Март, 2013 от ico_kudreviq Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamalski87 1 #772 Отговорено 12 Март, 2013 Здравеите претстрои ми покупка на летни гуми и съм решил да си зема малко по широки , та въпроса ми е ако зема размер 205/60 или 55 или 50 как стоят на колата или дали опират някъде , та които кара с някои от посочения размер да кае как е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jiktakof 47 #773 Отговорено 12 Март, 2013 185/70 R 14 88H 2,1 bar 185/65 R 15 88H 2,1 bar195/60 R 15 88H 2,1 bar195/65 R 15 91V 2,1 bar205/50 R 16 87V 2,2 bar задни -2,1bar205/45 R 17 84W 2,2 bar на 2,1 задни a относно въпроса на Ицо ползваи WD 40 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.Method 0 #774 Отговорено 13 Март, 2013 Здравейте Карам Хонда Сивик 1,7CTDi. Дойде време за смяна на маслото. Какво масло бихте препоръчали и кое е по-добре - синтетично или полусинтетично за този двигател? В момента карам с MOBIL SUPER 2000 DIESEL 10W-40, но смятам да го сменя с CASTROL MAGNATEC DIESEL 5W-40.Какво е вашето мнение?Благодаря ви предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kukov 49 #775 Отговорено 13 Март, 2013 Колега CASTROL MAGNATEC DIESEL 5W-40 аз съм с такова! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorko. 74 #776 Отговорено 13 Март, 2013 Аз слагам само 5W40. Първият път беше някакво немско (Alpin мисля), вторият френско Cofran, сега съм с Total Quartz 9000. Не ми се е налагало да доливам до следващата смяна - не го гори. Мойта е на 135хил.км. реални. По каталог й дават 5W40 и да се сменя на 15000км , така че сипвай такова, ако забележиш че го гори тогава минавай на 10W. По-добре взимай някакво не скъпо масло и го сменяй на 10хил.км.Много безаварийни км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #777 Отговорено 13 Март, 2013 колеги педала на съединителя при плавно отпускане поскърцва леко.. кажете с какво да го смажа че това скърцане ме изнервя И моя е така през 2-3 месеца.Намери си добра смазка от типа спрей ВД40,но да е силиконова,графитена или течна грес.Трябва ти нещо по трайно,че тия долнопробните проникващи масла само мият и резултат няма.Пръска се при педала там където помпата се захваща за самия педал и от страната на буталото напръскай и си готов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.Method 0 #778 Отговорено 13 Март, 2013 Благодаря ти много.Моита е на 132 хиляди и смятам да заложа на 5W40:)Аз слагам само 5W40. Първият път беше някакво немско (Alpin мисля), вторият френско Cofran, сега съм с Total Quartz 9000. Не ми се е налагало да доливам до следващата смяна - не го гори. Мойта е на 135хил.км. реални. По каталог й дават 5W40 и да се сменя на 15000км , така че сипвай такова, ако забележиш че го гори тогава минавай на 10W. По-добре взимай някакво не скъпо масло и го сменяй на 10хил.км.Много безаварийни км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
markup 156 #779 Отговорено 14 Март, 2013 (Редактирано) Здравеите претстрои ми покупка на летни гуми и съм решил да си зема малко по широки , та въпроса ми е ако зема размер 205/60 или 55 или 50 как стоят на колата или дали опират някъде , та които кара с някои от посочения размер да кае как е 2 лета карах с 205/55/16 и нямаше никакви грижи. Дава малко грешка в километража (на 100 показва 97), но не мисля, че е болка. 205/50/16 ми идва много ниска гума и по нашите хубави паважи ще ми падне някой бъбрек :D/>/>/> Тия дни предстои покупка на нови летни гуми и отново мисля да взема 205/55/16. Спрямо 185/65/15 (това са ми зимните) колата се движи по-тромаво, но е чувствително по-стабилна. Разхода леко се вдига, но по груби сметки не е повече от 200-300мл на 100, което е смешно. (като се има в предвид, че лятото климатика не се спира) Колеги,можете ли да споделите какъв разход ви дават вашите Сивици с 1,6 VTEC-110 к.с. на бензин/газ? Около 7-8 градско/извънградско при бензин А96 от бензиностанции Петрол и честа смяна на въздушен филтър. Бензин от Шел (А98) - под 10 не съм я свалял. Еко (А98) - под 8-9. Лукойл (А98) - 8-9. Замерванията на други бензиностанции освен тази на Петрол са правени с Torque Pro и груби мои сметки. OMV не използвам от много време. Преди 2 години ми гореше ~9 с бензин 100 октана. От тогава не съм зареждал там. Редактирано 14 Март, 2013 от markup Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamalski87 1 #780 Отговорено 14 Март, 2013 благодаря на тези които ми отговориха , аз съм с летните оригинални джанти с четирите болта 15 инчовите , е чи за 15-ки стават ли тези размери дето съм посочил (205/60/15 или 205/55/15 и 205/50/15 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorko. 74 #781 Отговорено 14 Март, 2013 (Редактирано) 205/55/15 са най-близки до нормалните, но ако караш повече извънградсно 205/60/15 Редактирано 14 Март, 2013 от Jorko. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
yky 12 #782 Отговорено 15 Март, 2013 Колеги какви са стойностите за регулиране на клапаните? Двигателя е D16V1. Колата се кара само на бензин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Airdale 0 #783 Отговорено 15 Март, 2013 Здравейте колеги, Може би е твърде лаишки въпрос, но зумера на нашите сивици има ли си бушонче? Че моя откакто съм я купил не бачка и днес си забравих за пръв път светлините, но за сметка на това за 6 часа падна целия акумулатор... Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Airdale 0 #784 Отговорено 15 Март, 2013 Моята предимно извънградско я карам и я засичам само на газ. При икономично каране е падала и до 7,3 л/100 км, при по-бързичко (110-130 км/ч) - 8,3 л/100 км. Смесен цикъл 250 извънградско + 150 градско - към 9 л/100 км. Засега само от ЕКО зареждам... (нали уж газта им била добра ) Колеги,можете ли да споделите какъв разход ви дават вашите Сивици с 1,6 VTEC-110 к.с. на бензин/газ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Евгении 0 #785 Отговорено 15 Март, 2013 Моята предимно извънградско я карам и я засичам само на газ. При икономично каране е падала и до 7,3 л/100 км, при по-бързичко (110-130 км/ч) - 8,3 л/100 км. Смесен цикъл 250 извънградско + 150 градско - към 9 л/100 км. Засега само от ЕКО зареждам... (нали уж газта им била добра ) Колеги,можете ли да споделите какъв разход ви дават вашите Сивици с 1,6 VTEC-110 к.с. на бензин/газ? Колега как е на Газ колата, би ли ми споделил мнението си . Спъната ли е , добре ли върви , има ли някакви дефекти . Кажи ми като цяло мнението си като я караш на газ. А иначе аз под 10 бензин градско не мога да сваля Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sdt 6 #786 Отговорено 16 Март, 2013 Здравейте колеги,Някой да знае случайно, еднакви ли са третата врата и петата при CIVIK 7ген.И мога ли да монтирам спойлера на тавана от триврата на петврата Хонда.Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Airdale 0 #787 Отговорено 18 Март, 2013 Моята предимно извънградско я карам и я засичам само на газ. При икономично каране е падала и до 7,3 л/100 км, при по-бързичко (110-130 км/ч) - 8,3 л/100 км. Смесен цикъл 250 извънградско + 150 градско - към 9 л/100 км. Засега само от ЕКО зареждам... (нали уж газта им била добра ) Колеги,можете ли да споделите какъв разход ви дават вашите Сивици с 1,6 VTEC-110 к.с. на бензин/газ? Колега как е на Газ колата, би ли ми споделил мнението си . Спъната ли е , добре ли върви , има ли някакви дефекти . Кажи ми като цяло мнението си като я караш на газ. А иначе аз под 10 бензин градско не мога да сваля Не, по никакъв начин не мога да направя разлика в работата на двигателя на газ срещу този на бензин. Единствените ми забележки са:- това, че ще ти свети Engine Check лампата, защото дава грешка "недостатъчно обогатено гориво" - явно нормално за газта, продавана в България - друг "бонус" - реглаж на клапани може би всяка година. Доколкото ми беше обяснено сплавта на нашите двигатели е "по-мека" и високата температура при горене на газта ги "яде"... Не съм автомеханик, за да потвърдя, но факт, че след 15 000 км оборотите ми играеха на свободен ход около и под 600 до към гаснене и се наложи реглаж. Ще видим следващия кога ще бъде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nTk 1 #788 Отговорено 19 Март, 2013 Колеги имам един въпрос .Смених накладки феродо , но като спирам се чува някакво чаткане от предно дясно колело.Гледаха го и ми казаха че било от някакъв фиксатор (прожинка или пластинка) ,но не можело да се поръча като част . Някои да е имал подобен проблем и откъде бих могал да си намеря такива ??на спирачните апарати има подложни неръждаеми пластини(между другото са страхотна идея!!!!)....! Та.. махаш гумата, в горната и долната част на апарата ще ги видиш...аз лично ги почистих с шабърче също и леглата след смяна на накладките.... хвърчи сега...!! Пробвай. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimitar_1876 0 #789 Отговорено 19 Март, 2013 Здравейте!От скоро имам хонда сивик 14 бензин 90к.с и искам да си сложа газов инжекцион и незнам каква марка.Моля всички които имат да изкажат мнения за да се спра на някоя марка.Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #790 Отговорено 20 Март, 2013 Здравейте!От скоро имам хонда сивик 14 бензин 90к.с и искам да си сложа газов инжекцион и незнам каква марка.Моля всички които имат да изкажат мнения за да се спра на някоя марка.Благодаря предварително Има тема за алтернативни горива,чети там и ще намериш отговора Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Евгении 0 #791 Отговорено 20 Март, 2013 Колеги бихте ли ми предложели някакви накладки(предни и задни), които са добри за хонда сивик 1,6 2002г. и да не свирят , че моите сега ми пилят душата с това свирене, а са на 15 хил км. Ако. може и ориентировъчни цени да ми кажете. Благодаря ви пердварително 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skiller 4 #792 Отговорено 20 Март, 2013 Здравейте,Проблемът с 1.7 нафта.Колата ми пак взе да забива в авариен режим като мина 3500 оборота най вече на трета, при връзка с комп. показа, че надува 1.5 бара и прави черта. след оглед се оказа, че задържа геометрията на турбината. Техническото лице ми каза, че трябва да свалим турбината и да почистим геометрията, след 2 часа турбината беше доло отворихме я, наистина имаше проблем задържаше геометрията. Казаха ми да занеса горещата част и геометрията на пясакоструй, така и направих , събрахме всичко обратно всичко се движеше много добре, монтирахме на колата запалих всичко беше перфектно форсираше се на място никакви проблеми, тръгваме на проба 1-ва ,2-ра 3200 ? нещо гръмна гася веднага и... какво да гледам под капака турбината се е разцепила на две...? скъсана ос, капака на студената част го нямаше половина + перката.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jiktakof 47 #793 Отговорено 20 Март, 2013 чипосвана ли е тая хонда ?? няма вариант да надува 1.5 бар-а ,затова е сдала багажа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chani 4 #794 Отговорено 20 Март, 2013 Колега,като разбереш повече подробности или като оправиш колата,пиши!!!Дано да не излезе солено.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skiller 4 #795 Отговорено 21 Март, 2013 Не е чипосвана, за соленото солено ще е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chani 4 #796 Отговорено 21 Март, 2013 Колега освен турбината,която очевидно е за смяна,имали други поразии??Дали проблема е бил в турбината или някъде другаде??? Не е чипосвана, за соленото солено ще е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Code7 7 #797 Отговорено 22 Март, 2013 Ужас, а колега ти имаш ли блокиран EGR или се бъркам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tape 13 #798 Отговорено 22 Март, 2013 Здравейте Едно въпросче от мен..Става въпрос за подгрева на страничните огледала. Колата е преди фейслифта. Подгрева работи само на шофьорското странично огледало.Въпроса е дали на другото огледало е изгоряло или просто си има само на 1то огледало? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valdesto 0 #799 Отговорено 22 Март, 2013 Да, в каталога пише 5,8 литра, но наистина при смяната на двигателното масло събра само 5 литра до max. Колеги, предлагам да споделяме тук всеки проблем който сме имали със 7-ма генерация Сивик :thumbs1:/> и решението му Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skiller 4 #800 Отговорено 22 Март, 2013 Ужас, а колега ти имаш ли блокиран EGR или се бъркам?Ако питаш мен не, преди месеци го свалях да го почиствам и него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове