Jump to content

Airdale

Фен
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Airdale

  • Ранг
    Начинаещ
  • Рожден ден 29.03.1978

Profile Information

  • Кара
    Хонда Сивик 1.6 / 110 к.с. 2001 D16V1
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив - София
  1. При моята се появи това притрисане и ниски обороти на празен ход миналото лято. И на бензин и на газ. Направиха ми реглаж на клапаните (с обяснението, че газта яде клапаните, което се потвърди от няколко чужди сайта със снимки) и сега работи добре. Преди това чистене на дросел клапата имаше почти никакъв ефект
  2. За щастие се оказа, че жилото работи. Като дръпна лоста палеца под капачето се прибира, но няма какво да избута въпросното капаче. Не знам какво е предвидено фабрично, пружина ли, що ли... ще трябва да измисля нещо
  3. Благодаря, колега, ще се пробвам с едни тънки клещички малко самодейност Фактът, че като дръпна лостчето и след това някой подпре с ключ, ми говори че все пак част от механизъма действа, т.е. най-много да е хлабаво жилото... Е, ще кажа какво е станало!
  4. Колеги, помагайте! Още преди да купя Сивика четох това обзорче http://goo.gl/OfD2X и за съжаление моята отговаря на описания проблем "Civic-ът има доказан конструктивен недостатък - къса се жилото на капачката на резервоара, което прави отварянето му възможно само след разглобяване на облицовката на багажника." Всъщност, не съм сигурен дали жилото е скъсано. Просто като дръпнеш лостчето за отваряне на капачето и нищо не се случва, налага се 2ри човек да подпре капачето с ключа например, за да се отвори. И тази операция на всяко зареждане.. Омръзна ми да моля момчетата на бензиностанциите! Знаете ли дали има решение и без споменатото "разглобяване на облицовката на багажника"?
  5. Е, ти щом имаш кода, другото е лесно! Пускаш CDто, изписва ти да въведеш код и ти вкарваш 5-те цифри (мисля че толкова бяха) от копчетата за запаметяване на радиостанции. Няма Enter - започва да бачка автоматично!
  6. Колега как е на Газ колата, би ли ми споделил мнението си . Спъната ли е , добре ли върви , има ли някакви дефекти . Кажи ми като цяло мнението си като я караш на газ. А иначе аз под 10 бензин градско не мога да сваля Не, по никакъв начин не мога да направя разлика в работата на двигателя на газ срещу този на бензин. Единствените ми забележки са:- това, че ще ти свети Engine Check лампата, защото дава грешка "недостатъчно обогатено гориво" - явно нормално за газта, продавана в България - друг "бонус" - реглаж на клапани може би всяка година. Доколкото ми беше обяснено сплавта на нашите двигатели е "по-мека" и високата температура при горене на газта ги "яде"... Не съм автомеханик, за да потвърдя, но факт, че след 15 000 км оборотите ми играеха на свободен ход около и под 600 до към гаснене и се наложи реглаж. Ще видим следващия кога ще бъде.
  7. Моята предимно извънградско я карам и я засичам само на газ. При икономично каране е падала и до 7,3 л/100 км, при по-бързичко (110-130 км/ч) - 8,3 л/100 км. Смесен цикъл 250 извънградско + 150 градско - към 9 л/100 км. Засега само от ЕКО зареждам... (нали уж газта им била добра )
  8. Здравейте колеги, Може би е твърде лаишки въпрос, но зумера на нашите сивици има ли си бушонче? Че моя откакто съм я купил не бачка и днес си забравих за пръв път светлините, но за сметка на това за 6 часа падна целия акумулатор... Благодаря!
  9. Доколкото разбрах машинките отказват на около десетата година, така си го обяснявам :-) Аз лично смених две при автоалармаджия, мисля че беше 20 лв за всяка (труд+работа).Счупената чистачка... Не мога да помогна за съжаление - аз на моята само подмених гумените пера, защото оригинална ми намирисва само с поръчки/официални дистрибутори - абе, не ми харесва :-)
  10. Здравей! Малко ще се повторя, сигурно си чел темата ми за смяна на амортисьори, ама карай... След като в официалните вносители на Монро ми казаха, че няма комплект предни в БГ и не могат да ми гарантират дата на доставка (може това да се е променило междувременно, но към момента в завода не ги произвеждаха даже), си взех неизвестните в България амортисьори Магнум. Около 2000 км съм с тях и предполагам е рано да дам някакво мнение, но според мен всичко си е наред с автомобила, така че... Двата са 300 лв, магазина в Пловдив е на ул. Свобода. След справка в полските форуми се оказа, че нямат оплаквания от тях хората. Дано ти е от помощ информацията!
  11. Е, надявам се, че не е толкова зле "Магнум", из полските форуми се чете, че даже гаранционните им карти са на бланки на Каяба, но нека изчакаме да видим... Дадоха ми ги на 156 лв/бр. в Пловдив...
  12. Здрасти! Ако рейката тропа много аз не бих се занимавал, защото дори и в БУЛТРАКО не обещават, че могат да я поправят (материалите били около 160 лв, но не давали гаранция, че ще се оправи). Друг вариант е рециклиране, но не съм запознат с материята То като я покараш малко из неравности и веднага ще се чуе - дали те дразни или се търпи. В един сервиз последно ми казаха, че моята за 11 години направо е идеално (т.е. трака малко ) За оборотите не знам - при мен положението е: започват при запалване към 1400, намаля постепенно до 1000 и под, а после падат на едва 660 когато превключи на газ, което доста малко, но си върви автомобила За клиренса наистина нямам идея, най-много да са й сложили спортно окачване, което за 4 врати ще си е странно, ама това са предположения на лаик Поздрави и успех в покупката, Жоро
×
×
  • Създай нов...