tonyss 0 #1 Публикувано 11 Юли, 2009 (Редактирано) http://dnes.dir.bg/2009/07/11/news4752418.htmlКолегата от София е бързал за някъде,...ама.... Редактирано 11 Юли, 2009 от tonyss Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pnp 0 #2 Отговорено 11 Юли, 2009 Повече е бил пиян отколкото е бързал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naz 0 #3 Отговорено 11 Юли, 2009 http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=134983 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #4 Отговорено 11 Юли, 2009 Не знам само как така няма пострадали. Добре че са се отървали. Да му е като обеца на ухото на колегата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #5 Отговорено 11 Юли, 2009 И аз не знам... наистина.. и то не един човек, ама и тримата и няма пострадали... ще си взимам май 5ген. прелюд, щом издържа на това!А и... всеки ден стават катастрофи... просто тази е с Хонда... разликата е само в ламарината, но явно шофьора е на акъл еднакъв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sCoff 38 #6 Отговорено 11 Юли, 2009 Може да се случи на всеки. Няма значение каква кола караш, а какво имаш в главата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #7 Отговорено 11 Юли, 2009 Може да се случи на всеки. Няма значение каква кола караш, а какво имаш в главата.А грешиш колега, точно такова нещо не може да се случи на всеки, само на ненормалници които карат като луди из града само и само да впечатлят някого Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ma4o 11 #8 Отговорено 11 Юли, 2009 Видях тази картинка на живо и направо настръхнах Глетката беше вцепеняваща След това този човек ако не си вземе поука Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sCoff 38 #9 Отговорено 11 Юли, 2009 А грешиш колега, точно такова нещо не може да се случи на всеки, само на ненормалници които карат като луди из града само и само да впечатлят някогоВ конкретния случай сигурно си прав. Аз говоря принципно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #10 Отговорено 11 Юли, 2009 Независимо каква е причината, важното е че всички са оцелели след тази зверска катастрофа. За пореден път Прелюда доказва че е много сигурна кола. Имало е и късмет в случая, но... това е живота. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
H22_turbo_Vtec 75 #11 Отговорено 11 Юли, 2009 1.дир.бг се съобщава ,че е имало още един пътник отзад, като гледам колата най-вероятно е бил Господ щом никой не е пострадъл.2.сестра ми днес се върна от германия и минавала точно от там по време на катастрофата.Тя каза ,че човека се държал за главата и се чудил какво става.(ами то си за чудене)3.Ако някой познава колегата и му има номера моля да ми съдейства.Искам да го питам нещо.може на лични да не стават фалове с номера му.4.Не мога да повярвам как се е отсякла тая кола без да се огъне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FROSTY 1 #12 Отговорено 11 Юли, 2009 Тоя е бързал за оня свят, ама са му казали, че не му е дошло времето още.... гледам и не вярвам на ушите си.... няма пострадали.... това не е късмет, това е ЗВЕРСКИ КЪСМЕТ! И в колата не са били 3, а 4.... четвъртия е бил дедо ГОСПОД.... аман от пияндета и дрогари по пътищата Интересно с каква скорост е прелюда... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Трънчо 275 #13 Отговорено 11 Юли, 2009 Независимо каква е причината, важното е че всички са оцелели след тази зверска катастрофа. За пореден път Прелюда доказва че е много сигурна кола. Имало е и късмет в случая, но... това е живота.Колега сложи си ръка на сърцето, погледни пак снимките и отново кажи че прелюда е сигурна кола...Така като гледам САМО късмет е имало..Караме тука всички прелюд и сивик, но поне да бъдем обективни. Хубаво е като видиш снимките да осъзнаеш че не караш Hummer и да внимаваш повече, вместо да се утешаваш колко е сигурен прелюд.. Не се заяждам,просто наистина трябва да се замислим Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xtuners 8 #14 Отговорено 11 Юли, 2009 пълен кашкавал .. и прелюда бил като сивика. Не е на добре тая работа. Учудвам се че тези хора не са на оня свят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pemy 0 #15 Отговорено 11 Юли, 2009 (Редактирано) Гледката е наистина потресаваща, аз лищо вече изтръпвам при такива картини. Незнам дали колегата на който му се е случило това е от форума и всъщност това е без значение...без значение е и това, че автомобила е хонда...без значение е и колко сигурен е и който и да било автомобил. Тази катастрофа е поредната ужасяваща истина, показваща реалната ситуация по нашите пътища. Много се радвам, че тези хора са живи и дано да разберат, че са истински щастливци и късметлии. Както казах и след моята зверска катастрофа, от която точно днес се навършва месец, скоростта е наркотик като всички други - от него се умира... трудно да се откажеш... и че разликата между бързото и безрасъдното шофиране в повечето случаи се изразява в изгубени човешки животи. Не ме разбирайте погрешно и на мен сачмата в главата ми е малко по-голяма от необходимото, но когато ти се случи нещо такова, човек наистина се замисля(така и трябва) за това, колко бързо и лесно може да си отиде всичко...и че му е даден втори шанс, при които да се справи по-добре...Знам, че времето лекува всичко, но лично за себе си се надявам никога да не забравям тези няколко мига, в които колата изхвърча от пътя и започва да се преобръща, защото вече те са моя личен ограничител на скоростта.Много ми се иска всички, които гледат отстрани и не са преживявали подобно нещо да се поучат от нашите грешки, защото грозната действителност е че не всеки изкарва такъв невероятен късмет, за да може да си направи сам равносметката и да си извлече нужните поуки за безрасъдните си действия от първо лице. Всички ние, качвайки се ежедневно зад волана трябва да си припомняме, че все още никой не е безсмъртен - нито ние, нито хората в колата ни, нито останалите хора по пътя около нас...време е всеки от нас да се опита да бъде поне мъничко по-разумен, за да се спре войната по пътищата...БЕЗОПОСТНОСТТА ПО ПЪТИЩАТА ЗАВИСИ ОТ МЕН... Редактирано 11 Юли, 2009 от pemy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimodi 5 #16 Отговорено 11 Юли, 2009 "Честито" на късметлиите.Има още едно видео, освен това горе, с по-близки кадри:http://btv.bg/videos/> таб Новинии > заглавие "Катастрофа на Цариградско шосе" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #17 Отговорено 11 Юли, 2009 Гледката е наистина потресаваща, аз лищо вече изтръпвам при такива картини. Незнам дали колегата на който му се е случило това е от форума и всъщност това е без значение...без значение е и това, че автомобила е хонда...без значение е и колко сигурен е и който и да било автомобил. Тази катастрофа е поредната ужасяваща истина, показваща реалната ситуация по нашите пътища. Много се радвам, че тези хора са живи и дано да разберат, че са истински щастливци и късметлии. Както казах и след моята зверска катастрофа, от която точно днес се навършва месец, скоростта е наркотик като всички други - от него се умира... трудно да се откажеш... и че разликата между бързото и безрасъдното шофиране в повечето случаи се изразява в изгубени човешки животи. Не ме разбирайте погрешно и на мен сачмата в главата ми е малко по-голяма от необходимото, но когато ти се случи нещо такова, човек наистина се замисля(така и трябва) за това, колко бързо и лесно може да си отиде всичко...и че му е даден втори шанс, при които да се справи по-добре...Знам, че времето лекува всичко, но лично за себе си се надявам никога да не забравям тези няколко мига, в които колата изхвърча от пътя и започва да се преобръща, защото вече те са моя личен ограничител на скоростта.Много ми се иска всички, които гледат отстрани и не са преживявали подобно нещо да се поучат от нашите грешки, защото грозната действителност е че не всеки изкарва такъв невероятен късмет, за да може да си направи сам равносметката и да си извлече нужните поуки за безрасъдните си действия от първо лице. Всички ние, качвайки се ежедневно зад волана трябва да си припомняме, че все още никой не е безсмъртен - нито ние, нито хората в колата ни, нито останалите хора по пътя около нас...време е всеки от нас да се опита да бъде поне мъничко по-разумен, за да се спре войната по пътищата...БЕЗОПОСТНОСТТА ПО ПЪТИЩАТА ЗАВИСИ ОТ МЕН...x2тъжно е че спирачката за която говори мацката не спасява всички.тези които сме минали между капките се променяме според щетите които сме понесли.колкото по-малко си засегнат,толкова по-бързо започваш да правиш глупости.иначе тъжната истина лъсва пред очите ни все повече.хонди се карат от най-големите келеши вече,включително и прелюдите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MYA 0 #18 Отговорено 11 Юли, 2009 току що гледах репортажа по БТВ... и е ужасно не знам как, но добре, че са ОК хоратавъпросът не е кой какво кара, защото това го виждаме все по-често и не само с Хондаи дано не се сещаме, че това може да се случи на всеки след като вече е станало, а да си припомним мотото от Националната среща...всеки знае какво е то! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #19 Отговорено 11 Юли, 2009 Е на тва му се вика удар !Ужас с тия катастрофи,цял ден по новините казват кой къде се бил нацепил. Шофирай разумно,спаси живот Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FOXO 45 #20 Отговорено 11 Юли, 2009 Хайде сега да видим от каското какво ще измислят,за да не я пишат тоталка Малко шега,за да разведрим обстановката.Лошото е ,че винаги си взимаме поука след като се изложим.Това важи и за мен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #21 Отговорено 11 Юли, 2009 @'Tr1nky' "вместо да се утешаваш колко е сигурен прелюд..." Представи си сега същата катастрофа с Фиат Уно, Голф 2, или Опел Корса например. За да се разцепи на две този Прелюд се е врязал странично поне с 150 км/ч Ти какво очакваш? Да има само драскотина по вратата? Гледката е ужасяваща, но хората са живи, и ТОВА е най-важното Призовавам да се кара РАЗУМНО(а нека всеки сам за себе си да прецени с каква скорост)! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #22 Отговорено 11 Юли, 2009 много по-малко от 150 км/ч са достатъчни , за да отворят така кола като консерва.особено кола като нашите.удара е в доста слабо място на колата,стълба е минал като острие през ламарините.затова не се е и усукал-няма достатъчно здравина в тази част на конструкцията дори да се опита да се съпротивлява на срязването.аз по БТВ чух че са били двама човека в колата.абе карайте разумно,защото краш тестовете се правят с 56км/ч,а всеки знае каква грозна гледка са. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #23 Отговорено 11 Юли, 2009 Между другото... прадокс е, че точно кашкавалеността на колата ги е спасила - четях мнението на Иво и се замислих - ако беше по-здрава колата, тя щеше да се обвие около стълба и да смачка като преса хората вътре... Но въпреки това... колкото и да апелираме, не сме били ние там и шока както и да гледаш не е същия и обицата на ухото я няма, защото всъщност тя никога не те е докосвала... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6026 #24 Отговорено 11 Юли, 2009 Тоя Прелюд може и от два други да е "съшит" , но да са живи и здрави пътниците. И дано са гледали новините щото при удара едва ли са разбрали нещо. Не е нужно човек да претърпи лично катастрофа за да си даде сметка (макар че на "нискочелите" явно бавно им стоплят реотаните и трябва да се опарят)И язък за мотото на националната и усилието на толкова хора след като един пиян недорасляк може да си развява сработилата възглавница с (Н) отгоре пред цялата държава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Brutalism 1 #25 Отговорено 11 Юли, 2009 Незнам,ама тва е втората катастрафа с хонда,която е разцепена на 2...В Бургас един 19г. със същия сивик седан като моя се разцепи на 2 и колата я видях на живо или по-скоро багажника като кенче смачкан и останалата част пак така със седалките непокътната... Незнам къде го чух,че при такъв удар хондата била направена да се къса на ли незнам и аз..ама прелюд и сивик по един и същи начин или си чист късмет... Наистина, колкото повече хора осъзнаят,че Безопастността по пътищата,зависи от Мен, толкова по-бързо ще спре войната по пътищата.. !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кирил 10 #26 Отговорено 12 Юли, 2009 (Редактирано) Колеги, съжалявам за песимистичното мнение, но каквото и да си говорим, тази година, както се казва в един клип по телевизията, ще умрат повече от 900 човека на пътя. Промяната на съзнанието ни няма да се случи, а колко от нас ще имат дивия късмет на тоя пиян келеш ? Не много, предполагам. Затова трябва да има контрол на пътя, докато не минат много години, и да се създаде нова автомобилна култура - била тя за стил на шофиране, или за това как си поддържаш колата (Швейцария е пример в това отношение). Контролът на пътя в момента може да бъде изразен само в камери и тук таме някой униформен. Редактирано 12 Юли, 2009 от Кирил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Otto Kluge 10 #27 Отговорено 12 Юли, 2009 При 150 хора в тая консерва не могат да оцелеят! Това е сигурно. Един колега спомена версията, че може този автомобил да е "кърпен" и правен от други два. Склонен съм да вярвам в тази версия и да допълня, че вероятно скоростта не е била чак толкова висока.Или просто в колата са се возили Терминатори !!! Треснали са се със 150. Изтупали са панталонките и яко дим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Трънчо 275 #28 Отговорено 12 Юли, 2009 @ paRADOxКолега аз не споря че голф или фиат ще останат непокътнати..Просто казах че прелюда не е сигурна кола, да не се самозалъгваме.. Иначе то е ясно, не зависи от колата ами от манталитета на шофьора, дали ще има трагедии или не.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wishmaster_333 0 #29 Отговорено 12 Юли, 2009 (Редактирано) Добре че няма пострадали !!! Редактирано 12 Юли, 2009 от wishmaster_333 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko 45 #30 Отговорено 12 Юли, 2009 Значи в началото мненията бяха, че Прелюда е много сигурна кола, след като са оцелели всички. После някой намекна, че този смачкана консервна кутия съвсем не е надежден автомобил, пък после някой реши че, ааааа да видиш ли за това са оцелели, щото е локум, следователно пак хонда са го измислили. Колеги, отворете си очите, това нито е предвидено при конструирането на този автомобил, нито е достатъчна здравина. Никой производител не прави краш тестове при страничен удар в стълб. Истински късмет е, че в тази тема в момента не изказваме съболезнования! А всеки, който твърди, че са оцелели, защото това било Хонда, а не Опел или Гоуф е ку-ку!Радвам се, че на колата нямаше лепенка "Безопасността на пътя зависи от мен". Лицемерието щеше да е почти като това на Стависки, който "Не кара пил". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mikroni 1 #31 Отговорено 13 Юли, 2009 нито е колата, нито е скоростта.можеш да се удариш с 50 км/ч и да умреш, и със 150 км/ч и да се измъкнеш малко потрошен примерно. аз лично за себе си съм се убедила, че съм ма "мнооо проста"! като стане някаква таква катастрофа и се спичам. съответно - през следващия месец карам бавно и внимателно. след това постепенно започвам да забравям и да правя глупости по пътя. после се случи пак да мина покрай някой омлял се (в повечето случаи бмв-та и аудита) и пак така за месец...и все си повтарям като се кача зад волана "милено, днес ще караш внимателно". и след 30 сек на следващия светофар ми изпушват нервите и айде.. в насрещното за 50 метра.може би няма да ми е излишно да си напиша някъде на таблото напомнителна бележка. голяма съм патка! отдавна съм се убедила, че "това няма да ми се случи" е химерен израз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasakoto.Yakata 5 #32 Отговорено 13 Юли, 2009 (Редактирано) ... в насрещното за 50 метра...Как ги правите тези работи бе хора При мен е голям зор да запомня всички дупки в правилната лента, а какво остава да карам в насрещното където се движат на обратно дупки и хафтомобили. Ако ме изпревариш в насрещното през двойна непрекъсната лента ще карам успоредно с теб пък ако ще и с трактор да си, и нека да ме псуват че не съм бил колегиален Редактирано 13 Юли, 2009 от Nasakoto.Yakata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
em1l 30 #33 Отговорено 13 Юли, 2009 Ех България е единствената страна в която когато караш в насрещното могат да те блъснат отзад Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #34 Отговорено 13 Юли, 2009 Оставете споровете относно конструкцията на колата,това си е безумен късмет.За съжаление познавам тъпи копелета с по 2-3 такива катастрофи които не са поумнели.Трябват зверски мерки за прилагането на закона за движение по пътищата.Защото същото тъпо копеле можеше да се е бухнал вместо в стълб в друга кола с малки деца вътре примерно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #35 Отговорено 13 Юли, 2009 Ееее хайде стига вече: катоастрофата с Прелюд-а може би в деца, в коли, в хора... Станалото-станало! Няма жертви! Ама дайте сега закона да го приложим стриктно.... ако беше така 60% от шофьорите в България не трябва да са със шофьорски книжки, пък да не говорим за движение по пътищата и т.н. Жена, която кара с 10км/ч, колата и гасне през 5м, и след нея има колона от 20 автомобила.....е нея не трябва да я глобяваме - ТЯ СПАЗВА ПРАВИЛНИКА! Аман! Бях на поправителен изпит преди 3 месеца...имате ли идея колко глупости и парадокси са написани в ЗДП-а, от хора които не знаят за какво са 3-те педала под волана?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Z-Ro 55 #36 Отговорено 13 Юли, 2009 Прадокс ама таз жена няма да убие никой нали Карай си с колкото искаш ама стига призовава да не се спазва правилника Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #37 Отговорено 13 Юли, 2009 Прадокс ама таз жена няма да убие никой нали Карай си с колкото искаш ама стига призовава да не се спазва правилника Яко офтопик, ама все пак ... реално тази хипотетична жена няма да убие никого с шофирането си, но изнервя всичи останали и така косвено създава предпоставки за безрасъдно шофиране, а от там и инциденти. А по темата - наистина голям късмет са имали хората, дано го осъзнаят и да знаят за друг път. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Otto Kluge 10 #38 Отговорено 14 Юли, 2009 Дори и желаещите за кат.В трябва да държат психотест Лично мнение, разбира се. Повече от половината действащи шофьори са негодни. Ама нали кат.В не била отговорна като С и D, та компромиси явно се правят в излишък. Като си спомня пък как ми направиха медицинско за подновяване на книжката.. В щатите имат една много интересна система за водачи, които вече веднъж са хванати с алкохол. Монтира им се дрегер в колата, който разрешава на компютъра да пали само, ако количеството изпит преди това алкохол е в норма И после - няма да е лошо пак да въведат полигон Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #39 Отговорено 14 Юли, 2009 ... реално тази хипотетична жена няма да убие никого с шофирането си, но изнервя всичи останали и така косвено създава предпоставки за безрасъдно шофиране, а от там и инциденти....това е вярно аз съм виждал подобни ситуации Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #40 Отговорено 14 Юли, 2009 (Редактирано) ЗдравейтеХа- дрегер в колата, и ако си пил, няма да запали двигателя ?!?! Преди повече от година братушките показаха как се запалва двигател на такава кола от пиян шофьор: вместо от шофьора, на дрегера се подава въздух от един балон- дрегера не отчита никакъв алкохол- и колата е в движение...А по темата: независимо дали има жертви или не- безотговорното поведение на шофьора е факт... днес жертви няма, но утре не се знае Поздрави и шофирайте разумно Редактирано 14 Юли, 2009 от JoroHondata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове