Jump to content
vesivanova

България се напълни с "помияри"...

Recommended Posts

да бе щото сега крадат емблеми като пораснат ще са серийни убийци... като почнете така. да възпитанието е много важно , но както и да се възпитава всяко дете си прави своите бели които просто се случват на някой "късметлия" не може да кажете какви ще станат щото са сядали на капака ви! ето аз съм крал емблеми слагал съм картофи в ауспуха , сядал съм на капака... не съм сериен убиец , не съм престъпник , а нормален човек.. така като се чете из интернет всички са възпитани и псуват "другите" неправилно възпитаните, всеки ще набие другия ако се отварял , а ако излезне някоя голяма клечка ще го биеш ли ? тогава ще искаш май само разговор да водите! между другото гледайте филмчето "The Secret" ...колкото повече мислите какво лошо някой ще ви направи на колите и се надявате да не стане ,то ще става!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да бе щото сега крадат емблеми като пораснат ще са серийни убийци... !

За серийни убийци едва ли, но напоследък случките с убиства са имено между млади хора. Не е в това въпроса, колежката не е нарекла децата помияри! Колежката се е възмутила от реакцията на родителите. Защото тази щета от "безобидната игра" застрахователите ще платят, но е много гадно да видиш, че ти трошат собствеността и да то кажат "Карай бе голяма работа, деца са"! Нервите как се плащат!?Сигурен съм че всички тука дето сте на обратното мнение, в момента в който това ви се случи на вас друга песен ще запеете, че може дори и да сте по крайни от пострадалата колежка и виновника да не се размине само с едно "помияр"

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лукчо, децата не са помияри а и никой не го твърди, те стават "човеци" които ся помияри в следствие на възпитанието на родителите си.между другото то това си е и омагьосания кръг.човек възпитава така както той е възпитан.най-добрия начин на възпитание е личния пример и ти това добре го знаеш :) сигурен съм.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Съжалявам да науча , че Сивика е пострадал. :punk:Само преди няколко дни се разминахме на университета.Пожелавам ти възможно най-бързо и безпроблемно възстановяване на колицата.На колегата stanchevvv- от 1982 година имам комп. в къщи ама това не променя нещата :)

Редактирано от marto_1.8

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно ли си мислите, че това е от днес ??!? Вие такива не сте ли ги правили ? да ритате топка между колите ? да сложите картоф в ауспуха на някой ? да седите на предния капак на кола ? да се разходите по кола ?да счупите стъкло с камък ?да изпуснете на някой гумите ? да надраскате кола ?да откъртите емблема на москвич?да постоите в махенския УАЗ паметник ?да ударите кола с фризби ?да се блъснете с колело в кола ?да побягате в следствия от някое от горните ??!?Всяко едно такова действие си има последствия, но какво трябва да се случи според вас ?? Да си убият хората децата ли ?

Аз лично нямам спомен да съм правила някоя от гореспоменатите щуротии, а ако случайно съм направила нещо нередно съм си отнасяла пердаха. Вярно е, че децата са малки но те все пак трябва да знаят кое може и кое не може да се прави.Относно детските площадки- покрай нас няма такива и след време дъщеря ми като порасне ще трябва да си играе между колите. Но в никой случай не бих и позволила да се качва по колите колкото и да и харесва това. Всичко е въпрос на възпитание. Но как искаме децата да се държат възпитано след като родителите се държат като кретени (повечето от тях). Децата копират поведението на родителите си и докато ние не се научим да бъдем по-отговорни и те няма да се научат.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Виж да ти кажа нещо сега. Проблемите на държавата не ща да ги обсъждам, защото това е друга тема. Никъде не съм споменал, че съм безгрешен - напротив, адски гадно копеле съм. Гореспоменатите глупости които си написал не съм ги правил, виж фунийки играл съм доста. И сега съм ритал топка и сега съм удрял кола с нея, ама не се крия като мушморок като го направя /не побягвам/. Знам, че имаш малко дете - да ти е живо и здраво, не искам да ти се бъркам във възпитанието му, всеки го прави както сметне, че е добро за детето му. Но в случая какво очакваш да направи Веси: - "Ау на леля детенцето как хубаво ми е скочило на капака, я още един път за късмет." Знаеш, че не става. И сам го каза: "Така е в цивилизованите страни" - тук не е!

Редактирано от Matheo

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека уточня за последно, а после админите могат по преценка да действат: ;) - Не определям децата като "помияри";- Такива наричам същества без усет за морал, етика, човещина и уважение на закон или собственост. Които рушат, нараняват, грабят, а над собственото или присвоеното треперят..;- Не паркирам на детска площадка, зелена площ или на някаква общообслужваща територия, а на определеното за това място пред блока. Не преча на гаражите;- Играещите наоколо деца, топки, колела и др. не ме дразни - и моите деца играят там, но не се разхождат върху возилата;- В спец-частта на паркинга (оградена) са 4 също лъскави коли на въпросните родители;- Хората са ми съседи, не искам да се карам с тях. Даже се извиних, че ги моля те да получат потвърждението на малчуганките. Не съм викала или заплашвала..;- Регистрирах щетите като неизвестен извършител, не искам мутрите да ги тормозят - нека сме добри съседи, макар и тъпи в очите на други :rolleyes: ;- Извинявам се за острия тон и епитета, но това в понеделник в 7.30ч. ми дойде много.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

" На колегата stanchevvv- от 1982 година имам комп. в къщи ама това не променя нещата " 82 ???? Блазе ти.Имахме един приятел с руска електронна игра,която беше с две чертички и квадрат правещ се на топче ....направо се скъсвахме от игра. Иначе за белите всички сме ги правили.Нас ни възпитаваха директно на улицата и то някой случайно минаващ възрастен.После ни възпитаваше собственика ( ако ни хванеше ) и накрая минавахме през възпитателите в къщи. :rolleyes: Колежке съжалявам наистина за случилото се.Моята кола на 3 тия ден от купуването вече беше с надрана броня от излизаща кола от паркинга.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Като родител ще си търпя последствията, после ще се карам много, вероятно ще наказвам също толкова много - но това няма да се случи пред съседката !Има си застраховки, съдилища и тем подобни недомислици ... не се дразня на това, че си търсите правата , а на това че "България се напълни с "помияри"..."... не са виновни децата - те не са помияри - децата са си деца !Матео , вероятно ти си единствения безгрешен на тая планета ! Успял си да заобиколиш димките и карбита, заедно със фунииките и останалите бели .. ама повечето не сме и не разбирам как реши, че е обратното ... да си дете означава да изучаваш нещата винаги опитвайки предела ... проблемите на държавата не са следствие от лошо възпитание на децата и няма да се решат за тяхна сметка ... П.П. Първото нещо, което бебето прави след докопа до предмет е да си го пъхне в устата ... второто - да се опита да го счупи . Това е част от човешката природа и децата са най-близо до корена ни ... не е заради това, че сме Българи ... П.П.2 В подобна ситуация, навсякъде по цивилизования свят, потърпевшия ще извика застраховател и полиция, и няма да каже дума на виновните родители - те ще си платят в съда ... а тук си търсим правата лично :rolleyes: ...П.П.3 Едно въпросче: съсед ви е подпрял колата - как действате ? На нож на вратата или КАТ/застраховател ?

Колега, споменатите неща, който си писал по в началото на темата, не съм ги правел. Има неща, за който си прав, но главно не съм съгласен с теб (просто изказвам мнение, разбира се).Между другото, аз като малък, например се опитах да отлепя една лепенка на една лада. Ако си спомняте преди години бяха модерни едни лепенки с формата на леке, плюнка, та аз го помислих за боклук и се опитах да го отстраня, но собственикът ме спря. Кофти и тъпо. Но чак пък да се качвам на колата на съседа.Сега давам друг пример, онзи ден паля колата и забелязвам долу на стъклото при чистачката фас от дамска цигара. Не е дете, а най- вероятно някоя малоумна тийнейджърка. А защо, сякаш колата ми като е близо до пътя, тя трябва да изхвърли цигарата точно към нея. Намирал съм и трохи, някой си е харесал Хондата ми за маса. А аз не мога ли да си помисля главата на тоя за боксова круша, а? На 1-ви януари гледам, някой хвърлил пирадка на капака на колата, казвам си, абе как нацели точно колата, да ти е.а пут.ата майна. а колата беше даже във вътрешния двор на кооперацията, точно, защото ме беше страх да не хвърлят пирадки по нея. Това са хора, който не ги е.е за нищо. Та Веси, това е като децата причинили ти вредата, но в бъдеще време, като са вече порастнали. Днес съсипват чуждата собственост, а след години ще се мислят за богове и не ми се мисли.Друг пример. Случаят се случва пред бившата ми квартира преди около 1 год. Децата на съседа ( малки са, най- вероятно под 7 годишни) спадат гумите на колата на друг съсед. Аз ги питам, "какво правите", а те не се притесниха много, "ще ви кажа на майка ви", а те ми отговарят "ми тя знае" и се хилят. По същото време на колата ми и "паднала" емблемата "Сивик" и съседа ми ми го донесе вкъщи. Не зная дали не са били малките малчугани и не смея да ги виня, защото не съм ги видял. Родителите на тези деца са добри хора, най вече майка им, те много обичат децата си и ги глезят, но подобно посегателство на чужда собственост е недопустимо. Затова моля, за пореден път, нека бъдем по- човечни към другите, това включва и тяхната собственост.P.S. А тези деца найстина са помияри и не само те, но са малки помияри. Като порастнат много вероятно е да бъдат вече ГОЛЕМИ помияри......та представете си ги тогава. Редактирано от Зизката

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. И сега съм ритал топка и сега съм удрял кола с нея, ама не се крия като мушморок като го направя /не побягвам/.

2. Но в случая какво очакваш да направи Веси: - "Ау на леля детенцето как хубаво ми е скочило на капака, я още един път за късмет." Знаеш, че не става. И сам го каза: "Така е в цивилизованите страни" - тук не е!

1. децата бягат защото знаят какво ги чака и са страхливи... ти не си дете вече - Винаги обаче има изключения от правилото и винагаи ще има. т.е. или някое дете ще се престраши да се направи на смело и да се опълчи, или просто е от типа за който говорите - такова което след години ще става само за затвора ... това не можете да го предвидите, защото аз примерно като малък съм направил много простотии, въпреки всички опити за въспитание на родителите ми ! И в крайна сметка не се смятам за невъзпитан ... в повечето случаи ... и определено не съм престъпник !

2. Очаквам да им се скара, да ги изгледа лошо и да отиде при застрахователя ... без това да включва констатиране на тов , че поколението е ялово ... опитвам се да кажа, че на децата - поне малките ) нищо им няма ! Какво ще излезе от моето дете - нямам представа .. просто защото не знам на тоя етап колко интелект му е дала природата ...

 

Нека уточня за последно, а после админите могат по преценка да действат: :D

Това изречение ще го пропусна :) .. Не става дума за админи и други подобни ! спора е личен ...

- Не определям децата като "помияри";

така прозвуча !

- Такива наричам същества без усет за морал, етика, човещина и уважение на закон или собственост. Които рушат, нараняват, грабят, а над собственото или присвоеното треперят..;

Да има и винаги е имало такива ! наричаме ги престъпници .. заради тях е измислена съдебната система и са построени затворите ! България не се е напълнила с тях , а просто спря да се изпразва ...

- Не паркирам на детска площадка, зелена площ или на някаква общообслужваща територия, а на определеното за това място пред блока. Не преча на гаражите;

Децата и гаражите са различни неща .. децата са териториални животни ! Територията им започва от входа на блока в който живеят и се разпростира до няколко входа от там .. с времето расте , но това е друга тема ... ако например оставиш гума на тротоара, след 15 минути няма да я намериш защото е била много интересна за търкаляне - това не значи че са искали да я откраднат !

- Играещите наоколо деца, топки, колела и др. не ме дразни - и моите деца играят там, но не се разхождат върху возилата;

Така си мислят и до ден днешен моите родители за мен ! Истината вероятно е друга ...

- В спец-частта на паркинга (оградена) са 4 също лъскави коли на въпросните родители;

В момента в който твоите деца са разбрали ( ако са на нужната възраст де ) са се разходили по техните коли ...

- Хората са ми съседи, не искам да се карам с тях. Даже се извиних, че ги моля те да получат потвърждението на малчуганките. Не съм викала или заплашвала..;

Ако са нормални хора - децата няма да го повторят :lol: въпреки, че не са им се скарали пред теб ...

- Регистрирах щетите като неизвестен извършител, не искам мутрите да ги тормозят - нека сме добри съседи, макар и тъпи в очите на други :) ;

Това според мен е нормалната ПЪРВА реакция срещу деца !

- Извинявам се за острия тон и епитета, но това в понеделник в 7.30ч. ми дойде много.

Разбираемо ... не съм искал да те обидя - просто на мен ми дойдоха повече останалите коментари !

Днес съсипват чуждата собственост, а след години ще се мислят за богове и не ми се мисли.

Според логиката ти аз съм маргините и джак изкормвача в едно ...

 

Децата на съседа ( малки са, най- вероятно под 7 годишни) спадат гумите на колата на друг съсед. Аз ги питам, "какво правите", а те не се притесниха много, "ще ви кажа на майка ви", а те ми отговарят "ми тя знае" и се хилят.

Няма таква нещо като тъп отговор ...

 

По същото време на колата ми и "паднала" емблемата "Сивик" и съседа ми ми го донесе вкъщи. Не зная дали не са били малките малчугани и не смея да ги виня, защото не съм ги видял. Родителите на тези деца са добри хора, най вече майка им, те много обичат децата си и ги глезят, но подобно посегателство на чужда собственост е недопустимо.

защо тогава мислиш, че става дума за възпитание ?

 

P.S. А тези деца найстина са помияри и не само те, но са малки помияри. Като порастнат много вероятно е да бъдат вече ГОЛЕМИ помияри......та представете си ги тогава.

дори не е вероятно да се случи :lol: от групата с която правих щуротиите излязоха:

1бр. аз - чист престъпник !

1бр. доктор по физика нейде из калифорния

1бр. геодезист - добър в това което прави и нищо повече

1бр. художник ... още учи е някво френско училище Сорбона ли беше ... кво му викаха не се сещам ..

1бр. национален и балкански шампион по пистово бягане ( демек колоездене на закрито ) - сега е нейде по света

това са ми близките приятели от детството ..

+ няколко десетки по-отдалечени от компанията ми съмахленци , от които в момента не се сещам за нито един престъпник и нямам предвид осъден, а съден въобще ...

Опитвам се да ви обясня, че улицата учи децата на щуротии, но това не ги прави престъпници или помияри, а по-вероятно бунтари !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитвам се да ви обясня, че улицата учи децата на щуротии, но това не ги прави престъпници или помияри, а по-вероятно бунтари !

Не мога да се съглася с теб, че улицата учи децата на щуротии.Нали все пак преди да ги пуснем сами на улицата са минали няколко години през които излизаме с тях.За тези няколко години децата трябва да са се научили да правят разлика между добро и лошо, трябва да изпитват някакъв респект към родителите си и към другите възрасти. По последни проучвания основното възпитание на едно дете трябва да се осъществи до три годишна възраст. Не ми се вярва някой родител да си пуска детето само на тази възраст. Ако детето не си е получило възпитанието преди да излезе на улицата не само бунтар а и престъпник може да стане.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

очевидно темата стана доста възпитателна и не по случая няма да взимам повече отношение , защото нямам дете все още.но щом са някакви богаташчета родителите и така са се отнесли са пълни тапаци.. да си финансово независим човек и да не вземеш отношение по тоя случай поне да кажеш "ок пробвай с каското , ако не ти платят ще оправя всичко" поне малко или много е подкрепа това, а те са явно много високомерни хора

Редактирано от stanchevvv

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитвам се да ви обясня, че улицата учи децата на щуротии, но това не ги прави престъпници или помияри, а по-вероятно бунтари !

Не мога да се съглася с теб, че улицата учи децата на щуротии.Нали все пак преди да ги пуснем сами на улицата са минали няколко години през които излизаме с тях.За тези няколко години децата трябва да са се научили да правят разлика между добро и лошо, трябва да изпитват някакъв респект към родителите си и към другите възрасти. По последни проучвания основното възпитание на едно дете трябва да се осъществи до три годишна възраст. Не ми се вярва някой родител да си пуска детето само на тази възраст. Ако детето не си е получило възпитанието преди да излезе на улицата не само бунтар а и престъпник може да стане.
Колежке, има и нещо, което не включваш в случващите се неща с децата по улицата. Значи това възпитание пък точно до 3 години няма никакво значение. Мен ме възпитаваха много строго (старата школа-прабаба ми лека и пръст), но веднъж излязъл на улицата в квартала ми се е налагалод а правя много простотии,а други са идвали отвътре, я от влияние на други деца, я от възраста. Бил съм побойник, с две лапетии крадяхме емблеми, но...никога не съм казал нещо навъпреки на възрастен човек или пък недай си боже да посегна, а като поотраснах, шамарех лапетиите пред блока, като правеха простотии и ефекта си беше добър. Има една приказка-боя изгражда, не разгражда. и в един момент пораства човек, като малък се е набесувал достатъчно и мога да кажа без да преовеличавам, че аз и още една дружка от детството въпреки хилядите простотии, които сме правили, сега и двамата сме изключително добри, спокойни и трезворасъждаващи хора. Той стана машинен инжинер и програмист на машини с ЦПУ, а аз Инженер Геодезист и в момента мениджър на нашата фирма. Та дано сте разбрали какво имам впредвид. :o:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Tankiste, не знам, какъв си бил като малък, но при теб и при много други колеги се е случило нещо различно от коментираното. За какво говоря?! Сигурен съм, че баба ти, Бог да я прости, е била не само строг, но и достоен човек, нали така. А родителите се стремят да изградят разбиранията на децата си по свой образ и подобие. Тогавашните хора са били на светлинни години по човечни от нас ( поне така мисля). Не забравяй, че генът играе също решаваша роля и по пътя на логиката.....баба ти е била ЧОВЕК, ти като си бил малък си бил лош, но като си порастнал....си се променил. Схващаш ли логиката - ген. Не е 100% гарантирано, че от свястни родители ще излязат свястни деца, защото влияещите фактори са много, но вероятността децата да излязат достойни хора е по- голяма.Веднъж с един бивш колега си говорехме (той е на 60г. и е доста интелигентен). Аз нещо се похвалих, колко съм интелигентен ( попринцип никога не го правя, но тогава не знам защо го казах) и, че това е ген, защото мойте родители( особено татко) са страхотни и умни хора. Май, че стана въпрос и за някой не чак толкова умни хора, а той ми каза, "да тека е, ти какъв човек искаш да излезе от баща и майка бездомници", а аз "ами бездомник", той "така е ". Сещате ли се за приказката, че един човек ако на 5 год. е умен и отговорен, той и на 30год. е такъв. И обратното, ако човекът не е отговорен.Аз май бях писал в някоя друга тема как едно дете в децката градина казало на учителката да му направи сви.ка. И какво, да повярвам, че той ще стане скромен и кротък като голям,.......мммм малко вероятно. Има и друго, нека не забравяме разликите в генерацийте. Не съм гледал възрастта на колегите, писали по темата, но ако има хора на или над 30г. , който са писали, подсещам ви, времето, в което вие сте възпитавани е било коренно различно от сегашното. И найстина по онова време почти всички са били хулигани като малки и сега повечето от тях са достойни хора, но ситуацията след 1989. доста се е променила и сега далеч не е така и все по- зле става, поне така мисля. Поздрави на всички.....и Веси, кажи като имаш резултати от застрахователите и си решиш щетите по колата, все пак това е тема, в която най- важно е да знаем как вървят нещата при теб!

Редактирано от Зизката

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Ситуацията преди 1989 и сега е една и съща с една много съществена разлика - сега има много повече възможности за греша. Във всяко едно отношение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив доста се е променила във хората все по малко има черти от Човека и все повече от животните за жалост, и не мисля че ще става по-добремакар че разполагаме с все повече и повече с по-усъвършенствана техника човешкото в хората намалява със същата бързина жалко но факт :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много необективно гледате на това за което говорим ! Положението се било променило защото нямало човещина ... ами тия дето предадоха дядо ти и го вкараха в концлагер да не са различни от сегашните мутрета ? същите тия хора наречени по друг начин ... просто ролите се смениха, но само като име .. за вълка и кожата ако се сещате Ами логиката за гена ? айде да я караме без логически заключения , че на интерполация по две точки до никъде няма да стигнем ... защо свестните родители да дават "логично" свестни деца и обратно , при положение , че едно дете се старае максимално да не прилича на родителите си ? От бездомник ще излезе бездомник , защото не му е била дадена финансовата възможност да стане друг - това не го прави лош ! Пак ви казвам - вече станахме много хора , които "по пътя на логиката" , в следствие от детските постъпки, сме кофти личности ... Не ни окачествявайте, поради факта, че са се опитали да ви възпитат чрез крайни ограничения ! Не го правете и с децата на улицата ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не говорех за бай тошово време или нещо такова а имах предвид мноого по-назад примерно повреме на дядо Вазов и малко преди това когато хората са вкусили от така наречения прогрес но в по-малки количества поне с такова впечатление съм останал от книгите които съм чел че хората са живеели по-трудно но са били по-истински например не биха оставили бременна жена да се въргаля на земята докато преминават бездушно покрай нея и няма кой да и подаде ръка за помощ или закъсал странник на пътя да го оставят на пътя да се оправя както може или да се обади някой мизерник на самотна бабичка и да я измами като и вземе последните пари без дори да се замисли как ще преживее след това и т.н.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ситуацията преди 1989 и сега е една и съща с една много съществена разлика - сега има много повече възможности за греша. Във всяко едно отношение

Краси, Илия, недейте да коментирате неща за които сте слушали :( В очите на хората които са живяли в онова време, изглеждате ... айде няма да го казвам :( По темата да добавя една поговорчица. Крушата не пада далече от дървото :( Вие може да играете силен вятър, ама това си е въпрос на мироглед :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краси, Илия, недейте да коментирате неща за които сте слушали :( В очите на хората които са живяли в онова време, изглеждате ...

Няма да споря с теб на тая тема .. наистина по онова врема бях на по-малко от 10 и впечатленията ми не са коректни, НО ! си спомняма как съученик ме предаде на другарката защото скочих от прозореца на класната стая .. после тя ни заведе при директора - него го поущриха , на мен ми намалиха поведението :( .. втория път ми намалиха поведението отново след " другарко ама той не е добро чавдарче ... " .. после ми казаха, че няма да стана пионер, защото са им казали, че съм си изгорил чавдарската връзка ( трябваше ми фитил за факел просто ! а и имах резервна ...) - пак някое дето ми се е пишело за приятел и не някое от първите две ... Това ли е правилното възпитание ? Това ли е човещината ? Къде е разликата в децата ? Да времената са различни - много по-сложни са и трябва да си по-агресивен за да оцелееш ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В България е обидно да се извиняваш, ако не сте забелязали.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябва да си по-агресивен за да оцелееш ...

:( Много насрахме темата :( Предал те е защото си се издънил :( Ако убиеш някой и те предадат, кой-какъв е? Всяко време си има предимства и недостатъци. Във всяко време е имало закони и правила. Има ги и сега. Неправи на другите това, което неискаш да ти правят на тебе и ще постигнеш повече, с по-малко усилия. Таткото с момиченцата трябва да си плати. Трябва ли да ви подсещам че колкото повече си траете и прощавате, толкова повече безсмъртни наглеци създавате? Утре нашите деца ще живеят с тях :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

трябва да си по-агресивен за да оцелееш ...

:) Много насрахме темата ;) Предал те е защото си се издънил ;) Ако убиеш някой и те предадат, кой-какъв е? Всяко време си има предимства и недостатъци. Във всяко време е имало закони и правила. Има ги и сега. Неправи на другите това, което неискаш да ти правят на тебе и ще постигнеш повече, с по-малко усилия. Таткото с момиченцата трябва да си плати. Трябва ли да ви подсещам че колкото повече си траете и прощавате, толкова повече безсмъртни наглеци създавате? Утре нашите деца ще живеят с тях ;)
Напълно те подкрепям, но сигурно и сам знаеш, че да си достоен човек в днешно време е трудно, а и как да обясниш на някой прост човек, че да се отвръща с лошо не е правилно. Много хора никога няма да разберат, че не им прави чест да се кефят за чужда сметка. Това е България, натрошават ти колата и не получаваш дори едно "съжалявам", а само усмивка и "еми, какво да ги правиш, деца". В такива случаи първото, което би ми дошло на ум е саморазправа, но само наум, въпреки, че границата е малка и ми е писнало от лоши хора. Затова браво на Веси за достойното поведение, всички трябва да вземат пример от нея. "Не прави на другите това, което не искаш да ти направят на тебе и ще постигнеш повече, с по- малко усилия'- ммммм, не е точно така. Не знаеш, колко усилия са ми нужни да се въздържам в много ситуаций и в такива случаи съм щастлив, че съм само 70кг. и, че не съм някой побойник, защото ще стане много горещо покрай мен. Иначе да се въздържиш в подобна ситуация, като Веси, е най- добре, защото си спестяваш бъдещи нерви и по- умният винаги отстъпва първи ;) ., но докога гаднярите ще мачкат достойните хора :cool: ?Колега, Krasimir 01, без да се засягаш, да сравняшаш хората с животни не е правилно, това накърнява достойнството и правата на животните. Ти да си видял друго живо създание, освен човека, да убива за удоволствие. Затова съм на мнение, че като желаем да обидим някого не е правилно да му кажем, че е животно, а че е звяр. Животноте са най- достойните създания в този свят и заслужават повече уважение. Така ме е научила майка ми, да приемам животните за равни и да ги уважавам като такива ( въпреки, че ги ям ;) ),разбра ли, lookcho, това са ми го изградили родителите ми, затова наследствеността (по акъл) е много важна. И за просяците, моля на схващай всичко буквално, а само идаета.Обаче много се радвам, че в сайта много хора сме будни за такива ежедневни проблеми и имаме достатъчно акъл и качества да изразим своята гледна точка за този и други такива проблеми, свързани с обществото ни в момента. Браво на всички, това, което пишем и коментираме доказва на цяла България в момента, че са останали истински българи, на който им пука за страната им и хората в нея. Поздрави! Редактирано от Зизката

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

понеже не си падам по такива крайности ще приключа спора от моя страна :thumbs1: само ще кажа няколко неща ... 1. има доста примери за животни които убиват за удоволствие, от гняв или поради други причини несвързани с прехраната ! ако искаш ще ти изброя списък от 30 на лично съобщение :offtopic: .. това, че нямало такива се носи като легента от уста на уста и не тотално грешно ... в природата всичко си има смисъл и самата природа е безсмислена :thumbs1:2. не може да говорите едновременно за права и правила, и за бой и възмездие - двете неща се изключват :D ... човек първо трябва да знае да прощава - после да съди ...гаднярите ще мачкат достойните хора, докато достойните хора не станат гадняри, но това няма много общо с темата

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От моя страна - ще цитирам - хареса ми:... :offtopic: "A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, ake orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for nsects." Robert Heinlein

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разбирам какво имаш предвид, но тия двете, които цитирам се изключват взаимно :offtopic: ..или по-просто обяснено - не можеш едновременно да знаеш и да не знаеш цифрите от 0 до 9 - или е едното или другото, но не и двете :thumbs1:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разбирам какво имаш предвид, но тия двете, които цитирам се изключват взаимно :offtopic: ..или по-просто обяснено - не можеш едновременно да знаеш и да не знаеш цифрите от 0 до 9 - или е едното или другото, но не и двете :thumbs1:

Живота е ...дуализъм. :thumbs1:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега в една грешка си Европейска Държава България????Нее нннеееенен енен нененен

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разбирам какво имаш предвид, но тия двете, които цитирам се изключват взаимно :thumbs1: ..или по-просто обяснено - не можеш едновременно да знаеш и да не знаеш цифрите от 0 до 9 - или е едното или другото, но не и двете :D

И котките (админите/мод) по гръб не падат:thumbs1::offtopic:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

факт :offtopic: за това казах, че няма да споря повече .. срещнахме се два мода в тая тема :thumbs1:пожелавам ти да си оправиш колата по най-безболезнения и добър начин !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същата история и при мен ,левия ми калник и капака ми бяха надраскани защото някви 10 годишни пикли идваха до нашя блок за да се крият и да пушат и се облягаха на колата ми и седяха върху нея 3-4 дни подред им теглех по една майна и те си тръгваха ,но един път направиха грешката да не си тръгнат и ядоха шамарите. Повече проблеми не съм имал :hondarulez: . **Само с бой ще стане работата.. !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление се напълни с много боклуци вече!Почти всеки гледа да те измами и почти няма свестни хора вече по големите градове или просто са свестни,но обстановката е такава... :) Аз почти всеки петък се махам от София и отивам на вилата и е супер спокойно и даже хората си помагат един на друг.Ако отидете на Витоша ви казват добър ден,а в града ви гледат на кръв :hondarulez: Според мен трябват железни закони за тези,които се държат като боклуи и да отговарят и за действията на децата си!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

но един път направиха грешката да не си тръгнат и ядоха шамарите**Само с бой ще стане работата.. !

Ей умнико, ти ли си го хранил това дете, че да го биеш? Иди се разправяй с родителите му, колко е един калник да се оправи? Ела нахрани мойто дете с шамари да те видя тогава. Наср%хте се с тая тема вече, то голям проблем, е%ах ти тенекиите смотани, те ли са най-важното в тоя живот? Не казвам, че трябва да се оставят децата да правят каквото искат, ама айде не по тоя начин! :hondarulez::):)А и заглавието едно хуубаво ...."помияри"... ;) Редактирано от nuddy

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като инициатор, мисля, че е време за катинара.Благодаря за мненията и съжаления за останалото.. :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...