Wish 36 #1 Публикувано 9 Юни, 2008 Здравейте.Минаха почти два месеца откакто взех Хонделата и точно толкова бил срока за деклариране в общината на новата придобивка.Аз отидох на 3-тия ден след като я взех и мацката каза да не бързам имало време.Та попълних аз въпросната данъчна декларация и а-ха да я занеса при ония изедници и един приятел вика: "Бе колата ти не може да няма катализатор,все пак е по-нова,и ако има данъка ти е 50% по-малко".Екстра ми се стори твърдението му,обаче възникна проблем.Предполагам че няма как да отида и да заявя пред каката че ИМА катализатор и тя с маникюр 10 см,пола също толкова дълга да клекне под колата и да каже "Супер имаш,дай 10 кинта и по живо,по здраво".Оказа се че трябвало някаква бележка удостоверяваща наличието на такъв катализатор на колата ми.Молбата ми е да ме опътите към въпросен сервиз и ако може, и не съм ви скъсал нервите с толкова дълъг пост, горе-долу да ми кажете колко е данъка за Civic 99 година,D14Z2 двигател,90 магарета .Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #2 Отговорено 9 Юни, 2008 просто си заявяваш в декларацията, че е с катализатор и това е достатъчно - по документи и спецификации колата ти си е с катил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest honda_huliganka #3 Отговорено 9 Юни, 2008 Точно колко ти е данъка ще ти го кажат в съответната община, защото варира в определени границиhttp://forums.hondabg.com/index.php?showto...20464&st=15 виж в тази тема има полезно инфоза катализатора нека друг да помогне, че аз съм над 74kW и мен не ме касае и не знам как е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #4 Отговорено 10 Юни, 2008 Отиваш където правят технически прегледи. Там издават такива удостоверения Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lordross 0 #5 Отговорено 10 Юни, 2008 Мен ме пратиха в ТехноТест Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vanko_2 0 #6 Отговорено 10 Юни, 2008 Колега, ако си от София (и общината има значение незнам защо ) с катализатор данъка ти излиза 33,75 лв, а без катализатор 67,50 лв. (точно двойно). Интересното е, че за кола от същата графа (моята) в Пловдив излиза 26,81 лв. Лошо за софиянци . -> http://pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пешо 2 #7 Отговорено 10 Юни, 2008 ... за кола от същата графа (моята) в Пловдив излиза 26,81 лв. Лошо за софиянци . -> http://pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.htmlКато стана дума за Пловдив, за Акорд (2001), 136 к.с., (с катализатор, разбира се), данъкът е 156.75 лв и миналата, и тази година.Колко се плаща в София при сходни условия? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vanko_2 0 #8 Отговорено 10 Юни, 2008 207.00.... . Ама аз затова дадох линкче, който го интересува може да си сметне . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пешо 2 #9 Отговорено 10 Юни, 2008 "Чукча не читатель - чукча писатель!" Връзката си я бива - сметките са достатъчно точни за ориентир. Благодаря!Във Варна резачката е много по-голяма (25%), отколкото в София - ако това те успокоява Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #10 Отговорено 10 Юни, 2008 (Редактирано) неразбрах само защото колкото по стара е колата толкова по малък е данъка според калкулатора пример автомобилът е над 14г. катализатор Да размер на данъка 17.82 лева#автомобилът е над 5г. до 14г. катализатор Да размер на данъка 26.81 лева Редактирано 10 Юни, 2008 от activity Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vanko_2 0 #11 Отговорено 10 Юни, 2008 Защото колега както добре знаеш живеем в страната на абсурдите . Във всяка нормална европейска държава поощряват употребата на нови автомобили, при нас е точно обратното. На запад, колкото колата ти е по нова и с по малко вредни емисии и прочие, толкова по-малки данъци плащаш. Тук явно колата ти трябва да се разпада и да гори 5/100 масло за да ти излиза по-евтино . Затова ще продължаваме да си караме старите дараци и по улиците да се движат "автомобили", които отдавна трябва да са спрени от движение. п.с. виж какво става с колите под 5 години, от 20 лева отиваш автоматично на 120 . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ghostkiller 1 #12 Отговорено 10 Юни, 2008 Никой не ти гледа дали има или няма катализатор,или дали имаш или нямаш удостоверение,попълваш в декларацията че има,и си готов. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #13 Отговорено 10 Юни, 2008 Не може просто така да попълниш. Пращат те в сервиз за потвърждение. А това че България е страната на абсурдите важи с пълна сила. Да те хване яд че живееш в тази страна. Аз се чудя друго - какво като колата е над 100 коня? Ако има катализатор, пак вредните емисии са по малко. Защо няма облекчение в този случай? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ghostkiller 1 #14 Отговорено 10 Юни, 2008 Пращат те в сервиз за потвърждениеНе знам пращат ли,ама преди 2 месеца във ВТ никой не ме е пращал... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bebcho 1 #15 Отговорено 10 Юни, 2008 Врътката с данъка става ако колата е до 100 коня или 74kw по ново му Ако е над 100 коня и 100 бележки да отнесете си плащате пълния размер на дакъна ако е под 100 на половината.Бележка, че е работещ катализатора може да ви дадат във всеки сервиз срещу 10лв. или както се договорите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan74 3 #16 Отговорено 10 Юни, 2008 Това с бележките във Варна го няма. Той е толкоз висок тоя данък, че с кеф ти намалят 50%! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
al3x 0 #17 Отговорено 12 Юни, 2008 абе какви са тея вашите данъци по 50 лв моя 209 лв излиза 84kw тази година пфу Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest eddy #18 Отговорено 19 Юни, 2008 Когато декларирах моята (преди седмица - две) никой не ми е искал бележка от сервиз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KONI 11 #19 Отговорено 19 Юни, 2008 Здравейте.Минаха почти два месеца откакто взех Хонделата и точно толкова бил срока за деклариране в общината на новата придобивка.Аз отидох на 3-тия ден след като я взех и мацката каза да не бързам имало време.Та попълних аз въпросната данъчна декларация и а-ха да я занеса при ония изедници и един приятел вика: "Бе колата ти не може да няма катализатор,все пак е по-нова,и ако има данъка ти е 50% по-малко".Екстра ми се стори твърдението му,обаче възникна проблем.Предполагам че няма как да отида и да заявя пред каката че ИМА катализатор и тя с маникюр 10 см,пола също толкова дълга да клекне под колата и да каже "Супер имаш,дай 10 кинта и по живо,по здраво".Оказа се че трябвало някаква бележка удостоверяваща наличието на такъв катализатор на колата ми.Молбата ми е да ме опътите към въпросен сервиз и ако може, и не съм ви скъсал нервите с толкова дълъг пост, горе-долу да ми кажете колко е данъка за Civic 99 година,D14Z2 двигател,90 магарета .Благодаря предварително.моята е регистрирана преди месец и просто в декларацията има отметка с или без катализатор аз я писах със итолкова никой никакви бележки не е искал допълнително.за D13 данъка ми е 10лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #20 Отговорено 19 Юни, 2008 и аз направих така написах ,че имам катализатор и съответно ме пратих на проверка и с/у подпечатан лист от сервиза ,че имаш РАБОТЕЩ катализатор върви номера , иначе НЕ. Това е във Враца не ,че с/у 10 лв. неми дадоха въпросната бележка нищо ,че катализатора ми беше избушен но както казахте вие самите "Живеем в страната на абсурдите и неограничените възможности" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VangelZ 5 #21 Отговорено 19 Юни, 2008 Н А Р Е Д Б А ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕТО РАЗМЕРА НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ Чл. 41. (1) За леките автомобили размерът на данъка се определя съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в зависимост от годината на производство, както следва: 1. До 37 kW включително - 0,34 лв. за 1 kW; 1. Над 37 kW до 55 kW включително – 0,40 лв. за 1 kW; 1. Над 55 kW до 74 kW включително – 0,54 лв. за 1 kW; 1. Над 74 kW до 110 kW включително – 1,10 лв. за 1 kW; 1. Над 110 kW – 1,23 лв. за 1 kW; В зависимост от годината на производство данъкът се умножава с коефициентите, определени с чл.55, ал.1 от Закона за местните данъци и такси, както следва: Брой на годините от годината на производство, включително годината на производство Коефициент Над 14 години 1 Над 5 до 14 години включително 1,5 До 5 години включително 2,8 Чл. 45. (1) За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл., снабдени с действащи катализаторни устройства, данъкът се заплаща с 50 на сто намаление. Това е конкретно за Пловдив. Като всяко община си определя колко лева ще струва киловата . В някой общини (като например Хасково) искат бележка за работещ катализатор ("ТехноТест" ) . Трябва да си намерите - Н А Р Е Д Б А ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕТО РАЗМЕРА НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА - (в която там се намирате ) и ще сте 6. П.П. извинете ме ако съм повторил вече казани неща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
joexx 3 #22 Отговорено 20 Юни, 2008 Здравей колега, моята е същата, както и мотора и годината, взех в края на Февруари. Със сигурност е с катализатор а данъка(в София) ми е 23лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest RD Team #23 Отговорено 23 Юни, 2008 Моята Д15ка винаги съм я писал ,че има катализатор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ShEfA #24 Отговорено 23 Юни, 2008 Aз не съм ходил до данъчното от както си купих колата. Но като отида, колко лева да очаквам да ми искат, при положение, че съм с малкия в-тек - 125 коня, и имам катализатор? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #25 Отговорено 23 Юни, 2008 Това че имаш катализатор няма да ти помогне. Аз също съм с малкия VTEC и не съм ходил да си плащам данъка. За тия тъпанари няма значение наличието на катализатор ако колата ти е над 100 коня. Явно ако е над 100, катализатора вече не пречиства изгорелите газове. Идиотска държава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #26 Отговорено 23 Юни, 2008 мм не съм мн сигурен обаче май беше ако е над 100 коня, но е и над 1.8 не знам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest VangelZ #27 Отговорено 23 Юни, 2008 http://www.bcnl.org/doc.php?DID=242 В този сайт (доста надолу) пише от колко до колко струва киловата, пише и за катализатора кога важи ! А минимума според сайта за тия 125 коня ще се плати поне 101 лева при условие ,че колата е над 14 години ,а ако е от 5 до 14 = 151 лева . Успех По конкретно за софия ТУК Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #28 Отговорено 23 Юни, 2008 Много пари стават. 198 лв. Зле е колега, зле е. Поне да отиваха за нещо тези пари, пълним джобовете на разни ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksan_vn 21 #29 Отговорено 23 Юни, 2008 (Редактирано) миналата година ми взеха 24.50 и някаква лихва от 1.46 общо данъка ми за 2007 бе 25.96лв. Но тази година ме убиха като виждам с колко пъти се вдигнаха и без основание, сега данъка ми е 67лв. не са кои знае какви пари но принципа ми е загадка това си е с 160% увеличение, ако някои има обяснение с радост ще го изслушам защото аз ненамирам такова Редактирано 23 Юни, 2008 от niksan_vn Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARUSHEV 14 #30 Отговорено 30 Октомври, 2009 Когато ходих в данъчното ми казаха, че кола след 96-та година се водила с катализатор и не било нужно от каквито и да е бележки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
r16 24 #31 Отговорено 30 Октомври, 2009 И на мен не ми искаха бележка. Само попълних декларацията. Това е в Търговище, когато регистрирах моята в края на септември 2008г. Двигател D14Z4, 90к.с. (66кW) - годишен данък 26,73лв. Като го платих в срок за новата календарна година ми направиха отстъпка 5%. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
r16 24 #32 Отговорено 30 Октомври, 2009 ... Предполагам че няма как да отида и да заявя пред каката, че ИМА катализатор и тя с маникюр 10 см, пола също толкова дълга да клекне под колата и да каже "Супер имаш, дай 10 кинта и по живо, по здраво". ...Ако не става със съветите до тук, пробвай и това дето си го намислил. Може и да мине номера, ама вече не знам колко ще ти вземе каката... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wish 36 #33 Отговорено 30 Октомври, 2009 (Редактирано) Абе то е хубаво че помагате както и на мен така и на другите колеги дето треа да "хранят" държавата чрез данъци, ма някой случайно видя ли датата когато е пусната тая тема ???Има няма година и половина.Отдавна го платих за миналата година като ползвах 5 % отстъпка щот' съм го платил до края на април месец.Тая година още не съм стигнал до данъчното щото все не остава време.А между другото данъка на 1,4,90 коня,1999 година е 26 лв. Поздрави.П.п.Т'ва е данъка с вписан катил Редактирано 30 Октомври, 2009 от Wish Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове