Jump to content

Пешо

Фен
  • Мнения

    76
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно Пешо

  • Ранг
    Потребител
  1. Здравейте, колеги от Пловдив и района,Започнаха записванията за традиционната сервизна кампания на Бултрако в Пловдив, която тръгва в понеделник, 7 юни 2010 г.Ползите от подобни инициативи, безплатните дейности и отстъпките в цените са описвани много пъти, така че няма да ви агитирам... Телефонът си е същият - 032/908170Тъкмо навреме преди летния сезон!
  2. Пешо

    Photos

    Шумът пречи на храносмилането ;-)
  3. Благодаря, колега - въпросът ми е по-скоро от теоретично любопитство - аз никога не оставам без консумативи...Всяко начало е трудно, но ако станат масови, ще бъдат и по-интелигентни.
  4. Колеги, докато чакам отговор дали има проблем при прекомерно омасляване (например когато се кара на бензин), чудя се какво ще стане, ако смазката свърши по време на дълъг път и в резервоара няма и капка. Има ли проблем в такъв случай?
  5. А има ли проблем от това, че системата за допълнително (външно) омасляване продължава да смазва и когато караш на бензин? Един вид, това е "неестествено" омасляване... Поне при вакуумните омаслители е така (за електронните - не знам).
  6. И аз съм доволен от газовия инжекцион на Фобос!Задължително реглаж на клапаните на студена кола (предната вечер я оставяш в сервиза, напр. на Бултрако) и смяна на свещите преди монтаж. После редовна смяна на 2та филтъра на 8-10 хил. км. Успех с монтажа!
  7. Благодаря,Аз съм от първите, които си монтираха омаслител в България, и желая най-доброто за колата си.Първият съвет съвпада с моето предположение от първия ми пост, но кошът на Акорд бил тесен според монтажника и не можа да го захване вертикално - капачката малко опираше в кората на капака, когато резервоарът се постави отзад. Знаете ли къде могат да го направят?Вторият съвет го спазвам - в махалата аз най-често вдигам капака;-) На връщане от работа веднъж седмично спирам недалеч от вкъщи (сещате се защо - да не ме бъзикат) и засичам под часовник...Имате ли по-нов модел резервоар - малко по-нисък, но по-широк, или монтажна планка, която позволява по-голяма свобода на монтажа по вертикалата?
  8. Това с черната капачка е стария ми резервоар. В момента съм с този със синята.
  9. Здравей Пешо,Мисля че мога ди ти помогна с разрешаването на проблемите които изброи по горе.. Можеш ли да ми пратиш снимка на твоето резервоарче ? Бих желал да остановя дали това е Flashlube или друга марка ?Поздрави,Д.Благодаря за готовността,На капачката пише Flashlube и, разбира се, е оригинално. Ето тук са резервоарите, а тук - опаковките.
  10. Ето леко открехване на завесата тук, тук, тук и тук на английски с картинки. Сигурно вносителите имат повече данни. Едва ли някой редови потребител е провел експерименти с 2 еднакви автомобила при еднакви условия на експлоатация със и без омаслител.Верване му е майката. В техниката има нужда от повече вяра, отколкото в религията ;-)При Акорд има проблем с монтажа на резервоара с омаслителя. Поради ограничение откъм място (а може би и откъм въображение на монтажника) моят резервоар е монтиран под ъгъл почти 45 градуса и може би оттам идват проблемите ми с дозирането и с оливането (омазването) на резервоара.
  11. От моя опит досега, има проблем с резервоара с омаслителя. Това е една пластмасова бутилка, която при мен показа 2 дефекта:1. Винтчето, с което се настройва количеството омаслител, се саморазвива с разбираемите последствия от това. (и лепило не помогна - вибрациите или нещо друго си казва думата)2. Течът от гърловината или от уплътнението около изходящата тръбичка е много неприятен - поне козметично.Смених един резервоар, но и вторият показва същите дефекти - според мен конструктивни.Опаковките са от 900 ml и вървят по 40 лв. Реално, 1л отива на 5000-7000 км, а не на 10,000 км.
  12. Адресът е "Поп Златан", № 11, GSM: 088 746 0986, а от бул "България" се завива на север по "Васил Левски", после - по "Поп Манол" вдясно и чак тогава вдясно по "Поп Златан". Ето карта (реперът е за хотела на 50м от сервиза) Karta
  13. Иди при Гената - сервизът е със сива метална врата, до която има автомат за напитки - срещу северозападния ъгъл на двора на училището. Адресът е "Поп Манол" ... не знам номера, но като влезеш в уличката, тръгваш на запад и ще се ориентираш по оградата на училището отляво и по машината за топли напитки отдясно. Това е срещу бившата поща на Карловска (и срещу църквата "Иван Рилски")Наблизо трябва да е и неговата хонда, а може и още някоя ;-)От кръстовището на бул. "България", завиваш наляво и тръгваш по "Карловско шосе". При първа възможност свиваш вдясно, а после - пак, този път почти обратен завой. Това е улицата.
  14. Колега, ако имаш газова уредба, почни с посещение при читав газаджия/сервиз. При нестандартно бедна/богата смес може да ти светне лампата check engine - поне при Акорд знам колега, на който му се случи 1 единствен път и последен засега.
  15. Това прави под 6000 км годишно... Швейцария е 3 пъти по-малка от България, но все пак съм склонен да изразя плахо съмнение за малка вероятност.Теоретично е възможно една въздушна възглавница да се задейства без удар, но две ... Пак ми се струва малка вероятност.Интуицията ми подсказва, че става въпрос за голямо съвпадение на две малки вероятности. Това от мен. Нека се изкаже клубът на знаещите.
×
×
  • Създай нов...